Phantom Liberty fik mig ikke til at ændre mening om den bedste Cyberpunk 2077-slutning

Jeg har lige foretaget en række telefonopkald i Cyberpunk 2077, og hver samtale, jeg har, er som at få et slag i maven igen og igen. Mine valg i Phantom Liberty har ført mig hertil, så jeg har kun mig selv at bebrejde, men jeg valgte dem med vilje for at opleve den nye slutning, der blev introduceret i udvidelsen. Op til udgivelsen af spionthrillereventyret i Night City med Idris Elba i hovedrollen var der intet, der begejstrede mig mere end nyheden om, at udvidelsen ville åbne op for en ny slutning for V. Med teasingen om en mulig livreddende “kur” spekulerede jeg på, hvordan det kunne afslutte historien, og om det ville få mig til at ændre mening om, hvad jeg anser for at være den bedste Cyberpunk 2077-slutning.

Jeg håbede, at Phantom Liberty ville give V en bedre afsked end nogle af de konklusioner, vi allerede har i hovedspillet. Men intet kunne have forberedt mig på, hvor påvirket jeg ville blive af den slutning, det faktisk leverer. Det viser sig, at der virkelig er en kur, men for mig er prisen for den bare alt for høj, og det har kun gjort mig endnu mere overbevist om, at den bedste slutning i Cyberpunk 2077 er den første, jeg nogensinde har oplevet, som har været der helt fra begyndelsen.

Advarsel: Cyberpunk 2077 og udvidelsen Phantom Liberty spoiler forude.

En fremmed i mængden

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

(Billedkredit: CD Projekt Red)

Da jeg skrev om muligheden for en ny slutning sidste år, tænkte jeg på det spørgsmål, som fikseren Dexter DeShawn stiller os i starten af Cyberpunk 2077. Vil vi gå efter et stille liv, eller vil vi dø i en “blaze of glory”? Jeg vidste ikke, at jeg ville komme til at se, hvad det stille liv faktisk ville betyde for V, for på en måde er det, hvad Phantom Liberty tilbyder. Jeg havde bare aldrig overvejet, at man ville miste så meget i processen for at få det. Som en udvidelse, der handler om at snyde, hvor der konstant stilles spørgsmålstegn ved, hvem man kan stole på, og hvor hver eneste beslutning i Dogtown er moralsk grå, vidste jeg aldrig, om jeg gjorde det “rigtige”. Men jeg vidste, at uanset hvordan jeg havde det med det, var jeg nødt til at indgå en aftale med Soloman Reed og hjælpe med at fange Songbird for at få den lovede kur.

Jeg har lige foretaget en række telefonopkald i Cyberpunk 2077, og hver samtale, jeg har, er som at få et slag i maven igen og igen. Mine valg i Phantom Liberty har ført mig hertil, så jeg har kun mig selv at bebrejde, men jeg valgte dem med vilje for at opleve den nye slutning, der blev introduceret i udvidelsen. Op til udgivelsen af spionthrillereventyret i Night City med Idris Elba i hovedrollen var der intet, der begejstrede mig mere end nyheden om, at udvidelsen ville åbne op for en ny slutning for V. Med teasingen om en mulig livreddende “kur” spekulerede jeg på, hvordan det kunne afslutte historien, og om det ville få mig til at ændre mening om, hvad jeg anser for at være den bedste Cyberpunk 2077-slutning.

Jeg håbede, at Phantom Liberty ville give V en bedre afsked end nogle af de konklusioner, vi allerede har i hovedspillet. Men intet kunne have forberedt mig på, hvor påvirket jeg ville blive af den slutning, det faktisk leverer. Det viser sig, at der virkelig er en kur, men for mig er prisen for den bare alt for høj, og det har kun gjort mig endnu mere overbevist om, at den bedste slutning i Cyberpunk 2077 er den første, jeg nogensinde har oplevet, som har været der helt fra begyndelsen.

Cyberpunk 2077

Advarsel: Cyberpunk 2077 og udvidelsen Phantom Liberty spoiler forude.

Cyberpunk 2077

En fremmed i mængden

(Billedkredit: CD Projekt Red)

Da jeg skrev om muligheden for en ny slutning sidste år, tænkte jeg på det spørgsmål, som fikseren Dexter DeShawn stiller os i starten af Cyberpunk 2077. Vil vi gå efter et stille liv, eller vil vi dø i en “blaze of glory”? Jeg vidste ikke, at jeg ville komme til at se, hvad det stille liv faktisk ville betyde for V, for på en måde er det, hvad Phantom Liberty tilbyder. Jeg havde bare aldrig overvejet, at man ville miste så meget i processen for at få det. Som en udvidelse, der handler om at snyde, hvor der konstant stilles spørgsmålstegn ved, hvem man kan stole på, og hvor hver eneste beslutning i Dogtown er moralsk grå, vidste jeg aldrig, om jeg gjorde det “rigtige”. Men jeg vidste, at uanset hvordan jeg havde det med det, var jeg nødt til at indgå en aftale med Soloman Reed og hjælpe med at fange Songbird for at få den lovede kur.

Da det hele var overstået, ringede jeg til Reed fra taget, og det varede ikke længe, før jeg blev kørt væk til operation for at slippe af med det livstruende engram i mit hoved. Efter et bittersødt farvel til Johnny Silverhand vågner V op to år senere i en hospitalsseng, og selv om de er i live, er det liv, de engang havde, forbi. Du er i bund og grund blevet frataget alt, hvad du kender. Væk er implantaterne og merc-livsstilen, og alle de mennesker, du lærte at kende i forløbet op til dette punkt, er rejst videre. At vende tilbage til en Night City, som V ikke længere er bekendt med – alene og uden de gadekundskaber, de engang havde – føltes bare så hjerteskærende for mig. Det er måske det tætteste, man kan komme på et stille liv, men da V forsvandt ind i mængden, lige før rulleteksterne rullede, blev jeg ved med at tænke det samme: Hvordan ser en lykkelig slutning egentlig ud for V?

Godnat og held og lykke

(Billedkreditering: CD Projekt Red)Fremstilling af metroen

(Billedkreditering: CD Projekt Red)

Fremstillingen af Cyberpunk 2077’s metrosystem: “Fra dag ét anså vi NCART for først og fremmest at være en rollespilsfunktion”

For mig er svaret på det spørgsmål kammeratskab. Night City kan være et meget ensomt sted. Efter at have mistet sin bedste ven står V over for den konstante trussel fra engrammet og alle de farer, der er i selve metropolen. Det er derfor, det gør hele forskellen at have folk, man kan stole på, og der er ingen anden gruppe, der vil bakke dig op som Aldecaldos. Mine yndlingsquestlines i Cyberpunk 2077 drejer sig alle om nomaderne. Med tiden begynder Panam og Aldecaldos virkelig at føles som V’s nye familie, og de tilbyder et sted uden for byen, der føles som et hjem. De tilbyder at hjælpe dig, uden at stille spørgsmål, og der er sådan en følelse af fællesskab og kammeratskab omkring dem. Jeg blev så knyttet til Panam, Mitch, Carol og resten af den nærmeste gruppe, og det føltes som det naturlige valg at henvende mig til dem efter min første løbetur.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.