Unicorn Overlords overlappende RPG-systemer og smukke kunst ser ud til at udfylde det Fire Emblem-formede hul i mit liv

På trods af mine bedste anstrengelser og cirka fire timer med spillet er jeg ikke kommet tættere på at forstå meningen bag navnet Unicorn Overlord, det nyeste og bedste strategi-rollespil fra udvikleren Vanillaware. Men det gør ikke noget, for alt andet ved spillet har indtil videre gjort mig helt vild med det – ikke mindst fordi dets strategifangst, smukke kunst og overlappende systemer tilfredsstiller alle mine Fire Emblem-formede ønsker og behov.

Hvis du ikke allerede er bekendt med Unicorn Overlord, skal spillerne spille rollen som en egensindig prins, Alain, der er tvunget væk fra sit hjem og forsøger at besejre den onde forræder, der siden har erobret verden. Historien handler om befrielse, bogstaveligt talt og i overført betydning, hvor din lille flok vokser til en rigtig hær, mens du udforsker nye områder, møder unikke figurer og generelt slår dine fjender til plukfisk – med masser af sammenhængende systemer under fantasy-dragten.

Det er svært at sige, om alle de små detaljer i sidste ende betaler sig, men det er fascinerende at få flere muligheder for at håndtere forskellige situationer, og at spillet straks markerer, at disse valg vil have en eller anden form for effekt i sidste ende. Vil min tilbøjelighed til barmhjertighed faktisk komme tilbage og bide mig i sidste ende, eller vil min empatiske natur være en velsignelse i sidste ende? Da jeg kun har spillet begyndelsen af spillet, kan jeg ikke sige det med sikkerhed, men jeg kan sige, at jeg er nysgerrig.

Høj fantasi og indsats

Unicorn Overlord: filmisk screenshot med en ridder og en prins

(Billedkredit: Atlus/Vanillaware)

Selve kampene i Unicorn Overlord udspiller sig lidt som en konstant roterende Rube Goldberg-anordning. Du kan skifte kombinationer af enheder, formationer, rum, udstyr og taktik, men selve kampen mellem dem udspiller sig automatisk. Når du først har engageret dig i en kamp, er du engageret, og der er ingen vej tilbage fra en kamp. Unicorn Overlord er god til at vise de forskellige måder, hvorpå alt dette interagerer, men at maksimere det positive og minimere det negative føles, som om det kræver mere tålmodighed og hjernekapacitet, end jeg personligt har af nogen af delene.

For eksempel kan visse enheder trænge igennem en enkelt af dine egne linjer, så måske vil du forskyde disse enheder i din formation forud for det slag. Og måske vil du have en Lord i front med en Witch bagved, så Witch kan styrke Lord’s evne til at gøre ekstra magisk skade. Men det er alt sammen forberedelse, og intet af det bliver aktivt besluttet i kampens hede. Aktive færdigheder og passive færdigheder udspiller sig i stedet baseret på forudbestemt taktik, på godt og ondt. Heldigvis er der en forudsigelig del forud for slaget, som udregner tallene for at se, hvem der vinder eller taber, så det gælder i høj grad om at forberede sig.

Selv når man skynder sig gennem de første timer for at opleve så meget som muligt, er det imponerende, hvor meget der tilsyneladende er at gøre og se i Unicorn Overlord. Ved afslutningen af min session viste verdenskortet, at jeg ikke engang havde set 10% af det endnu, og det var, mens jeg gennemsøgte landskabet for at finde knudepunkter, hvor jeg kunne samle materialer, forter, jeg kunne befri, og enheder, jeg kunne rekruttere. Jeg forsøgte mig kun med leverancer til byer og udstationering af vagter der, rørte stort set ikke ved rustninger eller forsyninger, og lagde min indledende taktik med nogle formationsændringer uden at bekymre mig om at ændre den igen for nogen af mine enheder. Tilsyneladende kan man sejle til andre steder fra befriede, fremskredne byer, og det gjorde jeg ikke en eneste gang.

Billede 1 af 6(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)(Billedekredit: Atlus/Vanillaware)

Dette enorme udvalg af måder at bruge sin tid på giver et ret overbevisende, halsbrækkende tempo, i hvert fald i starten. Det føles, som om der er noget nyt at se, gøre eller opdage bag hvert et vejsving eller bag kanten af krigens tåge. Hvis jeg havde valgt en af de sværere sværhedsgrader, tror jeg, at de enkelte kampe ville have været mere komplicerede, have krævet mere tid og generelt have været en endnu mere engagerende oplevelse.

Jeg må indrømme, at jeg er den type person, der synes, at alle disse systemer, der arbejder sammen, med et ord er lækre. Den fantastiske præmis og rekrutteringen af enheder taler til min kærlighed til Fire Emblem: Three Houses, mens befrielsen af områder og investeringen i byer pirrer en dybt indgroet nostalgi for Final Fantasy Tactics Advance, og den taktiske kamp fremkalder min indre Total War- og XCOM-nørd. Det er en kombination, der tilsyneladende bevidst er designet til mig og mine tilbøjeligheder.

Jeg formoder, at der kan komme et punkt, hvor spillet potentielt kollapser under vægten af alt dette, især da det tilføjer endnu mere til bunken for muligvis at blive gentagende eller kedeligt eller værre, men min forhåndsvisning blev aldrig overvældende. Hvis jeg skal være helt ærlig, er den mest skuffende del af at spille Unicorn Overlord, det eneste rigtige holdepunkt, når jeg ser tilbage på min korte tid med det, at jeg var nødt til at stoppe.

Unicorn Overlord er sat til at udkomme til PS4, PS5, Xbox Series X/S og Nintendo Switch den 8. marts 2024. I mellemtiden er du velkommen til at tjekke de bedste rollespil til at overgive dit sociale liv med lige nu.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.