Savage nye fantasy tegneserie barbarisk trives i blod, tarm, gore og humor

"Barbarisk (Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics))

Vault Comics ‘seneste action-fantasy-saga, Barbaric, slår sig vej til tegneseriehylder i sommer. Efter eventyrene hos en voldelig kriger ved navn Owen og hans magiske talende økse (navngivet økse) er Barbaric fuld af tarm, latter, skabninger og mere end lidt magi.

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke (Vault Comics))

Beskrevet som “en sort lysplakat fra 90’erne kommer til liv” af kunstneren / medskaberen Nathan Gooden, blev Barbaric skabt ud fra et ønske fra ham og forfatteren Michael Moreci om noget “løst og riffende”, uhindret af ren alvor.

Forud for udgivelsen af ​​bogen den 30. juni talte Newsarama med kunstneren Nathan Gooden og forfatteren Michael Moreci for at høre mere om, hvad der inspirerede Barbaric-verdenen, hvad der påvirkede dens design, og hvilken type mennesker vi kan møde der.

Nrama: Nathan, kan du beskrive barbarisk verden?

Nathan Gooden: Jeg ser på Barbarics verden som en sort lysplakat fra 90’erne kommer til liv.

Mike og jeg ville have denne verden til at spille hurtigt og løs. 2020 var et hårdt år for alle, og jeg havde brug for noget professionelt, det var bare sjovt og gratis. I den tankegang lavede jeg meget af designarbejdet på siden, mens jeg arbejdede. Jeg læste Nicholas Eames ‘Kings of Wyld og Jason Arons løb på Conan-tegneserien. Derefter blev Barbaric født!

Nrama: Michael, før vi kommer ind i plottet for Barbaric, ville jeg gøre opmærksom på, at denne bog er anderledes i tone end dine andre Vault-bøger, især den nyligt afsluttede rædselserie Plottet < / stærk> . Følte det at skrive barbarisk anderledes for dig, og i bekræftende fald, hvordan?

Michael Moreci: Nå, jeg synes, det ligner på nogle måder spildt rum, men bogen føles bestemt løsere end noget, jeg har gjort før. Og det var det, jeg ville have.

Billede 1 af 5

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics))

Barbarisk # 1-forhåndsvisning

Billede 2 af 5

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics)) Billede 3 af 5

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics)) Billede 4 af 5

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics)) Billede 5 af 5

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Addison Duke / Jim Campbell (Vault Comics))

Du får ikke ofte tegneserier, der er løse og riffende længere. Nate og jeg gik bare på det og lod os være fri, og jeg tror, ​​at ikke kun processen var sjovere, men den kreativitet, den aktiverede, viser virkelig på siden.

Nrama: Barbarisk er absolut gennemblødt i blod. Kan du tale om nøglen til at skabe en tilfredsstillende blodig kampscene?

Gooden: Med en titel som Barbaric vidste jeg, at jeg måtte bringe et vanvittigt niveau af vold, der ville få Conan eller He-Man til at rødme. I stedet for at skære en persons hoved af, ville jeg vise, hvordan Axe ville rive og rive en persons kød fra hinanden, indtil deres hoved uundgåeligt faldt af.

At vise kølvandet på en kamp var også en nøglekomponent. Owen, Axe og Soren omgivet af bunker af kroppe og kropsdele var nogle af mine yndlingspaneler at tegne.

Nrama: Ok, lad os nu tale plot. Vi møder barberen Owen, når han er forbandet. Hvem var han før denne forbandelse blev pålagt ham? Hvordan er han nu, når det har været?

"Barbarisk

(Billedkredit: Joshua Hixson (Vault Comics))

Moreci: Jeg kan ikke sige for meget om, hvem Owen var før forbandelsen, for vi kommer til at ramme det i fremtidige bind.

Hvad jeg kan sige er, at Owen i det væsentlige var en barbar, der vandrede rundt i riket og elskede livet. Som han selv siger i første nummer. ”Mit liv var simpelt. Jeg drak. Jeg kæmpede. Jeg fik det godt. ‘ Han levede sit bedste barbariske liv … og så blev han forbandet, og han har altid det rigtige. Hvilket ikke er let for en som ham! Og han er sur på grund af det.

Han kan ikke dø, han kan ikke leve som han vil leve, og han sidder fast med en blodtørstig økse, der fungerer som hans moralske guide. Det er forfærdeligt for Owen … men sjovt for os.

Nrama: Kan du fortælle os om kilden til forbandelsen?

Moreci: De var hekse, men årsagen til deres forbandelse er en meget specifik, der vil blive afsløret i et fremtidigt bind. Jeg ved nøjagtigt, hvad der ligger bag forbandelsen, og hvad den er beregnet til, og det bliver en god historie, når vi først blæser låget af det. Det er overflødigt at sige, at afsløringen er meget, hvor vi er på vej hen.

Nrama: På trods af den mørke magi, tarm og mord i denne bog er der masser af latter. Hvad er nøglen til at lande en god vittighed i en tegneserie?

Moreci: Det er et godt spørgsmål. Jeg synes, det er to ting.

En, min favorit, er sidestilling. At sætte to meget forskellige ting mod hinanden. Som at have en økse som et moralsk kompas alene er ret sjovt – men så er det en stor kilde til latter at have ham fuld af blod og længes efter mere blod. Et våben som et redskab til moral er noget, du kan få en masse kilometertal ud af.

Så er der Owen, en barbar, der aldrig har passet andet end sig selv. Igen er det en dramatisk konflikt, der også er sjov. Og den anden ting er ganske enkelt ekstremer. Barbaric’s indbildskhed giver os mulighed for at gå til nogle temmelig skøre steder, og jo større vi laver blod, tarm og blod, og karakterernes svar på disse ting, jo mere humor kan vi tegne.

Nrama: Hvordan ser din samarbejdsproces med colorist Addison Duke ud? Hvad bringer han til siden?

Gooden: Jeg begyndte at arbejde med Addison om Vampire the Masquerade, og vi klikkede bare virkelig. Vi chatter dagligt, og han får mig til at se meget bedre ud end jeg er.

Hans valg er ofte helt anderledes end hvad jeg havde i tankerne, men så meget bedre! Han farvelægger ikke bare mine linjer, han tilføjer dem. Han er villig til at tage chancer, der virkelig betaler sig i historiefortællingen.

Jeg tror, ​​det er bare den første i en lang række projekter med Addison. (Hvis han vil have mig !?)

"Barbarisk

(Billedkredit: Nathan Gooden / Tim Daniel (Vault Comics))

Nrama: Jeg vil tale om variantcoveret til Barbaric # 1, som er designet til at ligne Barry Windsor-Smiths ikoniske Conan the Barbarian # 1 cover. Kan du tale om at skabe dette cover? Hvilken indflydelse har Windsor-Smith på denne bog eller på dig som kunstner?

Gooden: Ved Vault har Tim Daniels og jeg ansvaret for en vintage linie med covers, hvor vi prøver at hylde de store, der kom foran os. Disse omslag har altid kunstnerens skrevne historie, omslagskunst og dens betydning for den komiske verden. Det er vores måde at takke Barry Windsor-Smith for at gøre barbarisk mulig.

Da jeg voksede op, var Weapon X en af ​​mine favoritter, og måske kan fans se lidt af Barrys design i Barbarics antihelt Owen.

Nrama: Der er et væld af tegneserier om sværd og trolddom, men ikke alle er velkendte. Hvad skal en sværd- og troldmandsserie gøre for at skille sig ud?

Gooden: Sværd og trolldom, der skiller sig ud for mig, fokuser mere på figurerne og ikke på store historiebuer. Hurtige actionfortællinger, der har øjeblikkelig indvirkning og konsekvenser for karaktererne. Udfordringen er at opbygge et ikon, der kan genkendes, uanset indstilling og fortælling.

Moreci: Helt ærligt ved jeg det ikke rigtig. Alt hvad jeg kan sige er, at dette virkelig er et spørgsmål, som hver tegneserie på tribunen skal stille sig selv. ‘Hvordan skiller du dig ud?’

For mig handler det kun om stemme. Det er så vigtigt at have ikke kun en unik historie at fortælle, men en unik måde at fortælle den på. Jeg synes barbarisk meget er det, og det er derfor, folk bliver begejstrede for det. Det føles anderledes; det føles som sin egen verden, og det er noget, jeg har ønsket at gøre fra dag ét. Hvis jeg havde min måde, vil barbarisk, denne verden og dens karakterer løbe i meget, meget lang tid.

Barbaric # 1 sælges den 30. juni, både på tryk og digitalt. For den bedste digitale tegneserieoplevelse, se vores liste over bedste digitale tegneserielæsere til Android- og iOS-enheder .