Næsten 10 år efter at det begyndte, kan min urimelige besættelse af Nintendos amiibo endelig stoppe

Jeg kan ikke tro, at efter næsten 10 år og 95* individuelle amiibo slutter Super Smash Bros. serien i Nintendos ganske vist middelmådige toys-to-life bestræbelse med udgivelsen af Sora, den sidste DLC-figur til Super Smash Bros. Ultimate, i dag. I hvert fald indtil videre. Men mere end det, jeg kan ikke tro, at jeg har 73 af dem. Jeg tøver virkelig med at regne på det, men jeg har endnu ikke købt nogen af dem til overpris på brugtmarkedet, så det er en lille trøst. Selv hvis Sora bliver den sidste Super Smash Bros. amiibo nogensinde, kan jeg dog ærligt sige, at jeg ikke fortryder det.

Amiibo er, hvis du på en eller anden måde har undgået dem i det sidste årti, små legetøjsfigurer, der kan bruges med de indbyggede NFC-læsere på Nintendos nyeste konsoller til at gøre … relativt små ting. Du kan f.eks. låse op for forskelligt udstyr i de nyeste Zeldas med relaterede amiibo. Super Smash Bros.-serien er måske den mest involverede, da man faktisk kan “træne” sine amiibo og få digitale versioner af dem til at kæmpe i spillet, hvor figuren holder styr på, hvordan den er blevet trænet og så videre.

Hvad er der i æsken?

De bedste 3DS-spil - Super Smash Bros. til 3DS

(Billedkreditering: Nintendo)

Det er et fint koncept, men det er ikke blevet udvidet ret meget ud over det. Animal Crossing giver nye landsbyboere mulighed for at komme på besøg via amiibo, men det er også det, når det kommer til kompleksiteten af, hvad de rent faktisk gør. Set i bakspejlet er hele initiativet en smule skuffende med hensyn til mekanik og effekt. Jeg tøver med at spekulere i, hvad Nintendo kunne eller burde have gjort, men der er ingen tvivl om, at den måde, de faktisk er blevet brugt på, i bedste fald er mangelfuld.

Det betyder ikke, at jeg fortryder min tid eller mine penge. Selv i det dybeste forhandler-eksklusive amiibo-helvede, hvor jeg har ledt efter folk at bytte med, mens jeg ventede på genudgivelser, der måske aldrig kom, har der været en simpel glæde ved det for mig. Jeg har kunnet lide at samle på disse små stykker efemere. I omkring et årti var der altid mere at komme efter, noget nyt at jage fysisk eller et design at inspicere grundigt.

Jeg er ærlig talt ikke sikker på, hvorfor jeg begyndte at gøre det i første omgang. På det tidspunkt tror jeg, at jeg var fascineret af, at Nintendo officielt gik ind i Skylanders-branchen, og jeg har altid elsket Super Smash Bros. som en franchise. Jeg synes, at hvis Nintendo ville lave amiibo til alle kæmperne, så var det mindste, jeg kunne gøre, selv at forevige dem personligt. (Alle 73 er forseglede; jeg har aldrig frivilligt åbnet en amiibo af ikke-arbejdsmæssige årsager. Min kollega kalder det en sygdom, som vi deler).

Alle er her … og deres #amiibo også! #SmashBrosUltimate pic.twitter.com/vR0ACk6CU816. februar 2024

Se mere her

Og for at gøre det klart, så tyder alt på, at Nintendo vil fortsætte med at udgive amiibo her og der. Det virker usandsynligt, at virksomheden nogensinde vil forpligte sig til omfanget af Super Smash Bros.-serien igen, men genudgivelser og nye førsteparts amiibo virker nemme nok at forudsige som værende i horisonten. Et langsomt, inkonsekvent dryp af små figurer, så længe Nintendo ønsker det. Hvis der kommer en ny stor Zelda, kan du forvente flere Link amiibo.

Men på den anden side, måske ikke. Super Mario Bros. Wonder formåede at komme og gå uden nogen tilhørende amiibo, og hvis du havde spurgt mig, før det udkom, om der ville komme mindst én, ville jeg have svoret på, at det ville der. På den anden side lykkedes det Xenoblade Chronicles 3 at få en dobbeltpakke til sidst. Hvad Nintendos store overordnede mål med amiibo er – hvis der altså er et – kan jeg umuligt sige.

Det, jeg kan sige, er, at min jagt er forbi. Min vagt, sådan som den var, er slut. Med Frodo Baggins’ udødelige ord, så er det gjort. Jeg vil nok stadig samle amiibo op her og der fremover, men aldrig igen med samme iver. Uanset hvad de næste 10 år bringer for Nintendo og amiibo, er det rimeligt at antage, at det ikke bliver det samme som de sidste. Min afsluttende besættelse må simpelthen stå som et vidnesbyrd om fortiden, min uden tvivl tåbelige ungdom og et ærligt talt uanstændigt budget, som jeg absolut aldrig vil have igen.

*Mega Man Gold Edition amiibo er bare… ikke rigtig en del af Super Smash Bros.-serien. Det er min holdning, og den holder jeg fast i.

Uanset om de har tilhørende amiibo, er det stadig værd at tjekke de bedste Nintendo Switch-spil at spille.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.