Mark Waid giver Darkseid sit mest badass øjeblik i årevis i Batman/Superman: World’s Finest #24

Batman/Superman: World’s Finest #24 markerer afslutningen på titlens betydningsfulde Kingdom Come-bue, hvor Superman og Batman er rejst til multiversverdenen i den oprindelige Kingdom Come-historie for at forsøge at finde en forløsning for Supermans tidligere sidekick David Sikela, nu kendt som Magog.

Men tingene er ikke så enkle, og truslen mod Kingdom Come-verdenen viser sig at være Darkseid, der vil erobre endnu en verden til imperiet Apokolips. Dette lægger op til en massiv finale i #24, hvor vi får Magogs skæbne at vide, og om han vil finde nogen form for heltemod efter sit fald fra nåde.

Newsarama har talt med World’s Finest-forfatteren Mark Waid forud for udgivelsen af World’s Finest #24 den 20. februar, hvor han uddyber konsekvenserne af Davids forvandling til Magog for Superman og Batman, og hvordan det hele fører til milepælen World’s Finest #25. Vi har også fået nogle sider fra nummeret af tegneren Dan Mora og farvelæggeren Tamra Bonvillain.

Newsarama: Mark, World’s Finest #24 samler op på noget af en cliffhanger i #23 med Darkseids ankomst. Han er en af de hårdeste skurke i DC-universet. Føltes det lidt uundgåeligt at bringe ham op mod Batman og Superman efter alle disse numre?

Mark Waid: Nej, faktisk ikke. Jeg var faktisk ved at undgå det. Jeg troede ikke, vi ville komme dertil. Jeg troede ikke, han var nødvendig. Men da jeg nærmede mig slutningen af historien, indså jeg, at han var uundgåelig.

Batman/Superman: World's Finest #24 interiørbilleder

(Billedkredit: DC)

Vi så ikke rigtig Darkseid i den oprindelige Kingdom Come. Vi så Orion på Apokolips i hans sted. Så vi ser Darkseid i denne virkelighed for første gang. Da du besluttede at bringe ham ind, tænkte du så specifikt på, hvordan dette øjeblik ville passe ind i den overordnede historie om Kingdom Come, med det vi har set før?

Som det ser ud nu, og som jeg har fået det forklaret, er DC’s multivers bygget op på den måde, at New Genesis og Apokolips eksisterer uden for multiverset. Så der er ingen alternative versioner af Darkseid. Det her er Darkseid.

Interessant. Okay. Det er Darkseid. Så dette er Darkseid, og han kommer til denne jord for måske ikke første gang, men for en meget betydningsfuld tid.

Ja, for ham.

Hvordan hænger det sammen med det, vi så i Kingdom come? Tænkte du bevidst, at dette ville blive en del af den verdens historie? Er det mere en af de ting, der er lidt som tegneseriehistorie, hvor man kan knibe øjnene sammen og se på det?

En lille smule. Som jeg sagde, var han et valg i kampens hede. Da jeg var på vej mod slutningen af nummer 23, var jeg ikke sikker på, at der var brug for ham. Men så indså jeg noget, vi kunne gøre med ham, som jeg ikke har set i lang tid, nemlig at genetablere hans fysik. Det sker i nummer 24.

Batman/Superman: World's Finest #24 interiørbilleder

(Billedkreditering: DC)

Han er ikke bare fyren, der sidder på tronen og skyder Omega Beams. Han er faktisk en hårdtslående kæmper.

Var det i Rogue One, hvor Darth Vader bare gik ned ad gangen?

Ja, det var det.

Det var det, vi ville fremkalde, bare det øjeblik, hvor Darth Vader gik ned ad gangen og slog Stormtroopers til højre og venstre uden at få sved på panden. Det var det, vi ville fremkalde med Darkseid.

Så i virkeligheden handler det om at sætte en stærk fysisk kamp i Darkseid mod Superman og Batman. Og du har to Supermans og to Batmans. Så man kan slå sig lidt løs.

Og så har vi alle de andre helte, der står der. Vi har Green Lantern og Wonder Woman. Du ved, Kaptajnen – Shazam – og så mange andre.

Kingdom Come-buen slutter i World’s Finest #24. Så vi i #23 starten på måske en lille smule forløsning på et eller andet plan for David/Magog?

Måske… Men igen, hvis vi følger reglerne for Kingdom Come, og dette er før Kingdom Come, er “forløsning” måske for stærkt et ord, fordi han stadig har en skæbne at opfylde, som ender med at blive den domino, der starter Kingdom Come.

Batman/Superman: World's Finest #24 interiørbilleder

(Billedkreditering: DC)

Den svære del af historien er, at jeg ikke helt kan forløse Magog, fordi hans skæbne er skrevet i sten. Samtidig kunne jeg ikke sætte Batman og Superman i en position, hvor de kunne fejle i det, de var kommet for at gøre, nemlig at finde David og genskabe forbindelsen til ham og vejlede ham. Så dette nummer er mit forsøg på at nå det mål.

Så hvordan vil vi se konsekvenserne for Superman og Batman i den videre historie? Hvordan vil vi se virkningen af dette, selv efter at de er vendt tilbage til deres egen verden? Det virker også som en nål, der skal trædes.

Der er tråde, som vi samler op. En af de vigtigste, der driver vores Superman gennem World’s Finest Kingdom Come-historien, som vi allerede har set, er, at vores Superman ser, hvordan Kingdom Come-Superman ikke formåede at udrette visse ting, som f.eks. at redde alle i ødelæggelsen af Kingdom Come, og det gør ham faktisk nervøs.

Du ved: “Han er bare en anden version af mig. Er jeg i stand til at fejle på det niveau?” Det vil nage ham.

Når du bevæger dig ud af Kingdom Come-buen, går du lige ind i milepælen World’s Finest #25. Hvordan føles det at nå sådan en milepæl i en tid, hvor det er svært at nå op på 25 numre, for slet ikke at tale om 26, 27 og mere? Og hvordan føles det at have den slags åbne veje til at fortsætte med at fortælle historien?

Åh, det er spændende. Der findes ingen erstatning for at skrive en fortløbende serie. Jeg har skrevet masser af afsluttede serier, masser af miniserier. Og man kan gøre interessante ting i dem. Men der er bare noget ved at skrive en fortløbende serie, som giver mig fleksibilitet. Hvis jeg vil have, at historien skal være tre numre, så kan den være det. Hvis jeg vil have, at den næste kun skal være ét nummer, så kan den være det. Jeg behøver ikke at spille inden for en bestemt tid og et bestemt område og få det til at passe.

Batman/Superman: World's Finest #24 interiørbilleder

(Billedkreditering: DC)

Det fremgår af foromtalen, at World’s Finest #25 handler om et flashback til det første møde mellem Lex Luthor og Jokeren. Vil det også være en skildring af det første møde mellem Batman og Lex Luthor, og Superman og Jokeren? Hvordan er den dynamik?

Det er den faktisk ikke! Historien koncentrerer sig næsten udelukkende om Lex og Jokeren. Der er selvfølgelig øjeblikke med Batman og Superman. Men du ved, på intet tidspunkt i denne historie møder Batman Lex Luthor, eller Superman møder Jokeren for første gang. Det handler i virkeligheden om, at de to største skurke i DC-universet slår sig sammen for at udrette noget.

Forresten vil jeg gerne sige, at World’s Finest #25 ikke kun er historien om Luthor og Jokeren. Det er hovedhistorien. Men der er også en back-up af mig selv og Dan Mora, som fører ind i den næste historie. Og det er en bue, der er helt og aldeles baseret på Dans uforklarlige ønske om at ville tegne Bat-Mite. [griner]

Dette er lidt uden for emnet, men da jeg talte med Jason Aaron om hans Action Comics-serie for et par uger siden, nævnte han for mig, at han havde haft nogle samtaler med dig om, hvordan han kunne bringe sin vision af Superman på siden, og han havde fået nogle indsigter fra dig. Så det, jeg gerne vil spørge om, er, hvad det er for ting ved Superman, som du håber at formidle til ikke bare læserne, men også til andre skabere i dit arbejde med World’s Finest, Kingdom Come, Superman: Birthright og så mange andre historier? Hvad håber du, at de tager med sig fra din Superman?

Godt spørgsmål… Og i øvrigt har Jason været alt for venlig. Det var et par telefonsamtaler og nogle læseanbefalinger. Jason er helt i stand til at skrive Superman uden min hjælp, som du kan se i hans Action Comics-serie, som er fantastisk! [griner]

Batman/Superman: World's Finest #24 interiørbilleder

(Billedkreditering: DC)

Der er en optimisme i Superman, som på tegneseriesiden oversættes til at være i stand til at gøre det umulige. Første gang vi så Superman, løftede han en bil over hovedet, hvilket i 1938 var noget af et syn. Den slags science fiction-materiale var ikke rigtig en ting i popkulturen på det tidspunkt.

Han blev skabt af to teenagedrenge fra Cleveland for at gøre umulige ting, og det er en af mine ledestjerner. Når jeg skriver Superman, vil jeg i hver eneste historie gerne se ham gøre noget, der virker umuligt, og alligevel formå at gøre det. Det er for mig, hvad hans formål er.

Og det er en af de ting, der gør ham unik. I DC-universet kan jeg se Batman fejle. Jeg kan se Wonder Woman fejle. Jeg kan se Green Lantern fejle. Jeg kan ikke se Superman fejle.

Når vi taler specifikt om World’s Finest, tror jeg, vi har talt om Dan Mora, hver gang vi har haft en samtale om denne bog eller Shazam!. Han er en arbejdshest. Han og Tamra Bonvillain laver altid fantastisk arbejde på World’s Finest. Jeg så, at du og Dan forlader Shazam! om et par måneder. Vil du fortsætte med at arbejde sammen med Dan Mora på en anden titel i fremtiden, hvis han også bliver på World’s Finest?

Han forlader ikke World’s Finest! [griner] Dan kan sagtens lave to bøger om måneden, og jeg kan sagtens skrive mere end to bøger om måneden. Så vi må se, hvordan regnestykket går op.

Fair nok! På den baggrund er det sidste, jeg vil spørge om, om denne historie for dig lukker bogen om Kingdom Come? Kan du se dig selv have mere at sige med de karakterer i den verden i fremtiden?

Jeg ville have sagt, at dette var afslutningen, indtil jeg skrev det sidste nummer. Og da jeg skrev det sidste nummer, kunne jeg se, at der var en mulighed for, at vi måske en dag kunne besøge denne verden en sidste gang. Jeg kan ikke garantere det. Jeg har ikke en historie endnu. Men uden egentlig at ville det, gav jeg mig selv den åbning.

Tjek de bedste Superman-historier nogensinde.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.