Jeg har bygget de mest fredfyldte tiny homes i en hyggelig byggesimulation, der prioriterer kreativitet, og nu vil jeg flytte ind

Jeg tror, jeg kunne blive her for evigt. Summerhouse er den slags indiespil, der får dig til at sætte pris på de små ting, de rolige rum, du kan skabe i hverdagens kaos. Det er en lille husbyggesimulation uden udfordringer, uden problemer, der skal løses, uden budgetter, der skal overholdes, og uden kunder, der skal holdes glade – det er bare dig og din kreativitet, der får lov til at udforske det alene.

Først var jeg ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente. Jeg har aldrig været en hyggelig gamer, og jeg tilskriver det en kort koncentrationsevne og et behov for konstant stimulering. Men Summerhouse føles næsten som en beroligende ASMR-oplevelse, der parrer en vemodig musik med fire fantastiske kort for at transportere dig både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt til et sted, der føles trygt. Endnu vigtigere er det dog, at det føles helt dit. Så meget, at jeg nu længes efter et stille liv ved en alpeflod efter i årevis at have betragtet mig selv som et bybarn.

Hjem søde små hjem

Sommerhus

(Billedkredit: Future Friends Games)Indie Spotlight

Blade Prince Academy

(Billedkredit: Firesquid)

Persona-æstetik møder Hades og Baldur’s Gate-taktik i denne smeltedigel af et indie-rollespil.

Der er en unik meditativ kvalitet ved Summerhouse, som trækker mig ind fra starten. Soloudvikleren Friedemann hilser kort på mig, da spillet loader op for første gang, og forklarer sin vision: Dette er et spil, hvor der ikke er noget at vinde eller tabe, men et løfte om ren, afslappende innovation, der kan pirre din nysgerrighed og kreativitet.

Til min første oplevelse med at bygge et lille hus vælger jeg en frodig grøn eng, der strækker sig ud mod sneklædte bjerge. Fugle kvidrer med mellemrum bag det allerede smukt stemningsfulde lo-fi-lydbillede, og da jeg placerer min allerførste byggeklods, føler jeg mig allerede trøstet af det. I modsætning til den næsten lammende bredde af byggeelementer, man kan vælge imellem i The Sims 4, er der langt færre på spil i Sommerhus. Du kan låse op for nye blokke ved at placere bestemte kombinationer på dine huse; hvis du placerer nogle trin foran et sæt dobbeltdøre, låser du op for en version af denne blok med en mand, der står udenfor med armene over kors, og senere finder jeg ud af, at hvis jeg placerer to af de samme vinduer, låser jeg op for en anden figur, der læner sig ud af et af dem. Det er disse små overraskelser, der trækker mig ind i Summmerhouse, og jeg går i gang med at eksperimentere med så mange blokkombinationer, som jeg kan, i håb om at låse op for noget nyt.

Sommerhus

(Billedkredit: Future Friends Games)

Dette er et spil, hvor der ikke er noget at vinde eller tabe.

Jeg tror, jeg kunne blive her for evigt. Summerhouse er den slags indiespil, der får dig til at sætte pris på de små ting, de rolige rum, du kan skabe i hverdagens kaos. Det er en lille husbyggesimulation uden udfordringer, uden problemer, der skal løses, uden budgetter, der skal overholdes, og uden kunder, der skal holdes glade – det er bare dig og din kreativitet, der får lov til at udforske det alene.

Først var jeg ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente. Jeg har aldrig været en hyggelig gamer, og jeg tilskriver det en kort koncentrationsevne og et behov for konstant stimulering. Men Summerhouse føles næsten som en beroligende ASMR-oplevelse, der parrer en vemodig musik med fire fantastiske kort for at transportere dig både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt til et sted, der føles trygt. Endnu vigtigere er det dog, at det føles helt dit. Så meget, at jeg nu længes efter et stille liv ved en alpeflod efter i årevis at have betragtet mig selv som et bybarn.

Sommerhus

Hjem søde små hjem

(Billedkredit: Future Friends Games)Indie Spotlight

(Billedkredit: Firesquid)

Persona-æstetik møder Hades og Baldur’s Gate-taktik i denne smeltedigel af et indie-rollespil.

Der er en unik meditativ kvalitet ved Summerhouse, som trækker mig ind fra starten. Soloudvikleren Friedemann hilser kort på mig, da spillet loader op for første gang, og forklarer sin vision: Dette er et spil, hvor der ikke er noget at vinde eller tabe, men et løfte om ren, afslappende innovation, der kan pirre din nysgerrighed og kreativitet.

Til min første oplevelse med at bygge et lille hus vælger jeg en frodig grøn eng, der strækker sig ud mod sneklædte bjerge. Fugle kvidrer med mellemrum bag det allerede smukt stemningsfulde lo-fi-lydbillede, og da jeg placerer min allerførste byggeklods, føler jeg mig allerede trøstet af det. I modsætning til den næsten lammende bredde af byggeelementer, man kan vælge imellem i The Sims 4, er der langt færre på spil i Sommerhus. Du kan låse op for nye blokke ved at placere bestemte kombinationer på dine huse; hvis du placerer nogle trin foran et sæt dobbeltdøre, låser du op for en version af denne blok med en mand, der står udenfor med armene over kors, og senere finder jeg ud af, at hvis jeg placerer to af de samme vinduer, låser jeg op for en anden figur, der læner sig ud af et af dem. Det er disse små overraskelser, der trækker mig ind i Summmerhouse, og jeg går i gang med at eksperimentere med så mange blokkombinationer, som jeg kan, i håb om at låse op for noget nyt.

(Billedkredit: Future Friends Games)

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.