Genopdagelse af det 25 år gamle konsol-JRPG, hvis imponerende CGI-scener jeg engang betragtede som det ubestridelige højdepunkt inden for videospilsgrafik

I slutningen af sidste år skrev jeg om genopdagelsen af det 33 år gamle konsolrollespil, som jeg brugte et år på at leje fra Blockbuster Video, efter at det (optimistisk) havde lovet 300 timers spilletid. Sword of Vermillion – Sega Mega Drive/Genesis-rollespillet fra 1992 – havde faktisk undgået mig i årevis, simpelthen fordi jeg ikke kunne huske dets navn. Jeg havde brugt snesevis af timer på et spil, der føltes år forud for sine konkurrenter, og alligevel var det tidens gang, der havde gjort det muligt at flygte fra min hukommelse i mere end tre årtier.

I dag vender jeg tilbage med en lignende personlig åbenbaring – men i stedet for at genopdage et spil, hvis titel jeg helt havde glemt, er jeg her for at hylde et spil, jeg engang elskede, men som jeg simpelthen havde glemt eksisterede: The Legend of Dragoon.

Legendarisk

Legenden om Dragoon

(Billedkredit: Japan Studio)Skrækken

Resident Evil

(Billedkreditering: Capcom)

21 år senere er det bedste Resident Evil-spin-off-spil stadig det mest undervurderede

De, der kender Japan Studios’ gamle rollespilsklassiker, undrer sig måske over, hvordan jeg kunne glemme det. The Legend of Dragoon har siden udgivelsen ved årtusindeskiftet fået en fast kulttilslutning, og siden sidste år kan man spille det på PS4 og PS5 via PlayStation Store. Men da The Legend of Dragoon udkom første gang (i 1999 i Japan, i midten af 2000 i USA og i begyndelsen af 2001 i Europa), var det i den truende skygge af Final Fantasy-serien. Sidstnævnte gjorde sit første store indtog på det vestlige marked med Final Fantasy 7 i 1997, Final Fantasy 8 året efter og Final Fantasy 9 året efter igen. For mange, inklusive mig selv, markerede disse spil indgangen til JRPG’er i fuld 3D på PlayStations debutkonsol, og derfor var det lettere sagt end gjort at gøre sig bemærket, hver gang et nyt ansigt pressede sig op på toppen.

The Legend of Dragoon forsøgte dog at gøre det i sine første 30 sekunder. Til en finurlig klavermelodi understøttet af strygere og en lilletromme viste en CGI-intro en by, der brændte ned til grunden. Bygninger blev udslettet af en regn af ild, glasfacaden på et klokketårn blev smadret indefra og ud, og tykke røgfaner stod op foran en fuldmåne. Et pansret kavaleri stormede byens støvede hovedgade, før de steg af, placerede en glødende kugle over panden på en sovende kvinde, tømte hende for hukommelse (tror jeg) og smed hende i fængsel. Det hele så virkelig smukt ud – helt oppe blandt de bedste billeder, jeg nogensinde havde set på det tidspunkt. Og jeg var fuldstændig hooked.

Legenden om Dragoon

I slutningen af sidste år skrev jeg om genopdagelsen af det 33 år gamle konsolrollespil, som jeg brugte et år på at leje fra Blockbuster Video, efter at det (optimistisk) havde lovet 300 timers spilletid. Sword of Vermillion – Sega Mega Drive/Genesis-rollespillet fra 1992 – havde faktisk undgået mig i årevis, simpelthen fordi jeg ikke kunne huske dets navn. Jeg havde brugt snesevis af timer på et spil, der føltes år forud for sine konkurrenter, og alligevel var det tidens gang, der havde gjort det muligt at flygte fra min hukommelse i mere end tre årtier.

I dag vender jeg tilbage med en lignende personlig åbenbaring – men i stedet for at genopdage et spil, hvis titel jeg helt havde glemt, er jeg her for at hylde et spil, jeg engang elskede, men som jeg simpelthen havde glemt eksisterede: The Legend of Dragoon.

Legendarisk

(Billedkredit: Japan Studio)Skrækken

(Billedkreditering: Capcom)

21 år senere er det bedste Resident Evil-spin-off-spil stadig det mest undervurderede

De, der kender Japan Studios’ gamle rollespilsklassiker, undrer sig måske over, hvordan jeg kunne glemme det. The Legend of Dragoon har siden udgivelsen ved årtusindeskiftet fået en fast kulttilslutning, og siden sidste år kan man spille det på PS4 og PS5 via PlayStation Store. Men da The Legend of Dragoon udkom første gang (i 1999 i Japan, i midten af 2000 i USA og i begyndelsen af 2001 i Europa), var det i den truende skygge af Final Fantasy-serien. Sidstnævnte gjorde sit første store indtog på det vestlige marked med Final Fantasy 7 i 1997, Final Fantasy 8 året efter og Final Fantasy 9 året efter igen. For mange, inklusive mig selv, markerede disse spil indgangen til JRPG’er i fuld 3D på PlayStations debutkonsol, og derfor var det lettere sagt end gjort at gøre sig bemærket, hver gang et nyt ansigt pressede sig op på toppen.

The Legend of Dragoon forsøgte dog at gøre det i sine første 30 sekunder. Til en finurlig klavermelodi understøttet af strygere og en lilletromme viste en CGI-intro en by, der brændte ned til grunden. Bygninger blev udslettet af en regn af ild, glasfacaden på et klokketårn blev smadret indefra og ud, og tykke røgfaner stod op foran en fuldmåne. Et pansret kavaleri stormede byens støvede hovedgade, før de steg af, placerede en glødende kugle over panden på en sovende kvinde, tømte hende for hukommelse (tror jeg) og smed hende i fængsel. Det hele så virkelig smukt ud – helt oppe blandt de bedste billeder, jeg nogensinde havde set på det tidspunkt. Og jeg var fuldstændig hooked.

(Billedkredit: Japan Studio)

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.