Efter 6 gennemspilninger af Baldur’s Gate 3 er jeg vendt tilbage til det valg-tunge spil, der kickstartede min kærlighed til rollespil

Mod slutningen af sidste år overtog Baldur’s Gate 3 mit liv. Det er rimeligt at sige, at det blev en personlig hyperfiksering, og jo mere tid jeg brugte på det, jo mere forstod jeg dets systemer og begyndte virkelig at sætte pris på dybden og bredden i Larians RPG. Fra at afdække mere i Sword Coast til at spille rollespil som nye karakterer og klasser, hver gang jeg kastede mig ud i det, fik jeg noget nyt at se. Så meget af det talte til mig, med romantik, fængslende historiefortælling og følgesvende med fantastisk karakterudvikling. Men ved flere lejligheder blev jeg ved med at tænke over, hvorfor det klikkede så meget hos mig på en måde, som intet havde gjort i lang tid, og jeg kom altid til den samme konklusion. Alle grundene til, at jeg elsker Baldur’s Gate 3, kan spores tilbage til min tid med et spil, der er ansvarlig for at kickstarte min kærlighed til rollespil i første omgang: Dragon Age: Origins.

På mange måder har Baldur’s Gate 3 meget til fælles med det 14 år gamle rollespil. Man kan sige, at det ikke er så overraskende, når man tænker på, at BioWare arbejdede på de to første Baldur’s Gate-spil, før de skabte eventyret i Thedas. Men som et af mine yndlingsspil nogensinde og det første rollespil, der helt opslugte mig, er Dragon Age: Origins den skabelon, jeg har målt alle andre spil i genren op imod siden. Hver gang jeg fortabte mig i Faerun i Larians eventyr, blev jeg på en eller anden måde mindet om Origins, og lysten til igen at gense det voksede. Så nu, hvor jeg langt om længe er kommet væk fra Baldur’s Gate 3, besluttede jeg mig for at vende tilbage til det rollespil fra 2009, som aldrig rigtig forlod mig.

Rollespil

Dragon Age Origins

(Billedkredit: BioWare)NPC

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Min yndlings-NPC i Baldur’s Gate 3 er alt det, jeg elsker ved Larians rollespil: “Jeg havde ingen anelse om, at der ville være Rolanites eller en Rolan-nation eller et Rolan-imperium.”

Jeg vender tilbage til Dragon Age: Origins med nogle års mellemrum, og det føles altid som at komme hjem. Det, der trækker mig direkte ind i eventyret, er den måde, hvorpå du kan opleve åbningen af spillet forskelligt afhængigt af den klasse og race, du vælger. Tro mod sit navn er der forskellige oprindelseshistorier knyttet til mennesker, dværge og elvere, og hver af dem bidrager til følelsen af verdensopbygning ved at hjælpe med at etablere deres kulturer og traditioner. Frem for alt gør det det lettere at føle, at du virkelig spiller rollespil som din valgte karakter ved at træde ind i deres verden, før deres vej fører dem til at blive en Grey Warden og kæmpe mod plagen.

Magikere har deres egen unikke oprindelse i cirklen – en organisation, hvor de, der kan bruge magi, trænes og overvåges – elvere og dværge har endda deres eget unikke sæt af oprindelser at vælge imellem, som knytter sig til deres historie og kulturer på forskellige måder. Efterhånden som historien skrider frem, støder du på unikke interaktioner og øjeblikke i historien, der senere hen fører dig tilbage til din oprindelseshistorie.

I min seneste gennemspilning blev jeg en elver-skurk, der voksede op i byen under undertrykkende omstændigheder. Elverne i Thedas har en lang og omtumlet historie, som kun bliver mere interessant og usikker, efterhånden som serien skrider frem, men i Origins ser du først, hvordan elverne, der bor i menneskebyer, bliver mishandlet af magthaverne. Det kan meget nemt sætte dig på en hævnens vej, hvor du er mindre tilbøjelig til at stole på de mennesker, du møder efterfølgende, hvis du ønsker det. Jeg elsker, at der er så mange dialogmuligheder, som giver dig mulighed for at forme din karakter, og at nogle af dem er med til at forme din oprindelse.

Jeg har endnu ikke spillet noget siden, der gør dette, og derfor var jeg så begejstret for at se origins i Baldur’s Gate 3. Origins er ikke helt det samme i den forstand, at de ikke helt ændrer spillets åbning, men hvem du vælger at spille, vil også have betydning for, hvordan andre reagerer på dig, når du bevæger dig gennem Sword Coast. De unikke origins – som dem, der lader dig spille som de etablerede ledsagere, eller Dark Urge-muligheden – giver dig også en baggrundshistorie, der tilføjer unikke historieøjeblikke – hvilket igen gør rollespilsoplevelsen meget mere fordybende.

Godkendelse

Dragon Age Origins

(Billedkredit: BioWare)

Karaktererne og den måde, man kan udvikle relationer på, har altid været det, der har givet mig mest genklang i Dragon Age: Origins, og hver gang jeg vender tilbage til det, bliver jeg mindet om hvorfor. Når jeg igen tilbringer tid med mine ledsagere som min elver-skurk, føler jeg mig lige så tæt på dem, som jeg nogensinde har gjort, og historien bringer os alle effektivt sammen, når vi står over for forskellige prøvelser. Da jeg kommer tættere på Alistiar, og en romance begynder at blomstre, føler jeg mig lige så knyttet til hans karakter, som jeg gjorde første gang, jeg spillede for så mange år siden, og jeg oplevede den samme form for tilknytning til forskellige karakterer i Baldur’s Gate 3.

Ud over romancemulighederne har Larians rollespil også en lejr, hvor du kan tilbringe tid med dine ledsagere, samt et godkendelsessystem – begge dele kan findes i DA: Origins. Da dine følgesvendes hengivenhed over for dig vokser baseret på dine handlinger og reaktioner i begge spil, er det ikke underligt, at jeg hurtigt følte mig hjemme i Sword Coasts lejr og begyndte at holde af karaktererne, mens jeg arbejdede på at udvikle relationer og bånd.

At vende tilbage til, hvor min kærlighed til rollespil begyndte med Dragon Age: Origins, får mig bare til at forstå, hvorfor jeg nyder så mange af funktionerne i Baldur’s Gate 3. Det første Dragon Age-spil er måske ret gammeldags efter nutidens standarder, men hver gang jeg bliver en Grey Warden, bliver jeg mindet om, hvorfor det stadig har sådan et tag i mig alle disse år senere. Fra historien til karaktererne og verdensopbygningen har intet været så tæt på at konkurrere med det for mig, før Baldur’s Gate 3 kom.

Karlachs hjertesorg i Baldur’s Gate 3 talte direkte til min egen isolation, og det tog mig fuldstændig på sengen.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.