Min tid på Portia kan se sødt ud, men det er en post-apokalyptisk Stardew Valley, der er ved at forbruge hele mit liv

Stardew Valley tyggede mig og spyttede mig ud, og My Time at Portia skal gøre det samme. Men da jeg spillede det lykkeligt på Nintendo-switchen, opdagede jeg hurtigt, at på trods af sine charmerende og malede indstillingsskærme er det meget mørkere end man ville forvente. Så da jeg hugget ned i et træ, faldt en fuglestamme ud, hvilket fik mig til at føle sig skyldig i skyld. Men hej, det er ikke som om det er en fuglens krop, ikke? Så fandt jeg en gammel talker fra den gamle verden, de post-apokalyptiske ruiner, som Portia er bygget på, der lignede præcis som en telefon. Derefter Jeg huskede den besked, jeg havde fået fra min far, da jeg først kom til Portia, der læste “undskyld jeg er ikke far du ville have mig til at være”, hvilket var en smule for følelsesladet til et spil, hvor du kan kæledyr en meget fede svin med en tunge lolling ud af sin dårlige mund. Min tid på Portia kan se sød ud, men dybt ned er den mørkere, end du først ville tænke, et tegn på, at det tager tingene mere alvorligt end dets regnbuefarvepalet tyder på.

Læs mere

25 bedste Nintendo Switch spil du kan købe lige nu

Jo, det mørke er først og fremmest sjovt (hvis det er lidt forstyrrende), men det viser også, at Pathea, holdet bag My Time At Portia, virkelig har tænkt på de små detaljer i dette ikke så små spil. Selv om der beskrives hvilken genre den passer ind, er det svært, da det bare er meget at gøre i det: bredt set er det en landbrugssimulator med rollespillingselementer, ligesom Stardew Valley, men det er også sat i en åben verden med minedrift, håndværk, forholdstræer, et dygtighedstræ, missioner, minispil, og kamp med ruin-bolig beasties. Dens dybde er forbløffende, næsten skræmmende i starten, men det tager ikke lang tid at forstå, hvad der gør My Time til Portia speciel.

Udlån en hjælpende pin

I første omgang er det de små ting, der får det til at skille sig ud: Når du er mine ressourcer, forsvinder hulmuren under dit valg som minedrift i No Man’s Sky; du snakker ikke kun med naboer, men kan også spille rock, papir, sakse, tage en selvhjælp med dem, sparke sammen (fordi at slå nogen i ansigtet er en god måde at binde) og give gaver; og din kalender er allerede markeret med masser af begivenheder at deltage i. Så snart jeg tænkte på en mekaniker, der ville være cool at medtage, bam, var det med nogle få, der overraskede mig med deres opfindsomhed.

For eksempel ved My Time at Portia, at du har meget på din plade, så snart du træder ind i sin verden, men dens pinning-funktion har til formål at sikre, at du ikke får også overvældet. Ligesom mig kan du finde dig selv at skrive en fysisk tjekliste over alle de ting, du har brug for for at holde øje med, og ligesom mig, du måske har minde om en gnat og straks glemmer hver eneste. Men i My Time at Portia pinning får flere missioner dem på siden af ​​skærmen sammen med det mission, du gør i øjeblikket, så du kan huske hvad du skal holde øje med på dine rejser uden at skulle konstant kontrollere din quest log eller vende tilbage til dit hus og indse med et skrig af frustration, at du smider væk masser af materialer du virkelig, virkelig havde brug for. Absolut ikke noget, jeg har gjort før. Min tid på Portia ved, at du har meget at gøre, og vil hjælpe dig med at gøre det.

Alt er forbundet

Når jeg gravede dybere – metaforisk – syntes jeg mig selv at synke længere og mere ind i My Time at Portia, afhente missioner fra malere, da de kølet af søer og planlagde, hvad jeg skulle lave til næste, samt mentalt notere den indretning, jeg sigtede på for i min rustikke (dvs. nedslidte) bondegård. Indendørs dekoration er en helt anden skræmmende, Sims-lignende tid dræning i sig selv. Du finder samme dybde i forholdene du kan have med andre tegn, hvor der gør noget godt for nogen, betyder dit forhold til dem og deres venner går op, som om deres gruppe er mentalt forbundet med en følelseskæde som en uhyggelig følelsesmæssig supermagt. Næsten alt er forbundet i My Time at Portia, da Pathea helt klart har tænkt på de krusninger, du sender ud, mens du eventyrer gennem sin verden, om det er bredere venskabskredse, der bliver påvirket af dine handlinger (dit forhold med tegn falder dramatisk, hvis du skilsmisse en af deres venner), eller bare at se hulvægge kvæle som du min væk på dem.

Når min tid på Portia ankommer til Nintendo Switch, PS4 og Xbox One den 16. april, får du se, hvad jeg taler om for dig selv. Mængden af ​​dybde i dette lille indie er forbløffende, og det er nok til at holde dig travlt i mange, mange måneder – bare tænk ikke for meget på de underligt mørke understrømme. Fokus på farven og hjælpsomme små funktioner i stedet, stol på mig.

Hvis du vil se, hvad du ellers skal se frem til i år, så tag et kig på vores liste over nye spil 2019 har at byde på eller tage et kig nedenfor for at se, hvad du skal give en tur i 2019!

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.