Yars Rising er lige dele Metroidvania og kærlighedsbrev til 51 års Atari-historie, og en bosskamp mod en superskurk ved navn Missile Commander solgte mig

Jeg forstod præcis, hvad Yars Rising var, da jeg så, at gemmepunkterne var autentiske gengivelser af de slanke, gule kurver fra arkadespillet Computer Space fra 1971. Dette er et anime-influeret Metroidvania fra WayForward, studiet bag bl.a. de fremragende Shantae og River City Girls, så det har masser af stamtavle på det område. Men det er også et kærlighedsbrev til Ataris historie, de grundlæggende dele af spilhistorien, som desværre ikke får den samme moderne opmærksomhed, som Nintendos og Segas ikonografi gør.

Jeg fik lov til at spille omkring 30 minutter af Yars Rising som en del af Summer Game Fest, og det var lige præcis nok til at få en fornemmelse af, hvordan spillet blander sit nostalgiske syn på Ataris historie med formatet i et moderne sidescrollende Metroidvania. Spillets navnebror, Yars’ Revenge, er næsten uforklarlig, hvis man ikke har spillet det før – en slags proto-shmup, der handler om at krydse en barriere for at besejre et væsen kaldet en Qotile på den anden side. Her bliver den gameplay-mekanik til et pixeleret hacking-spil. På det mest basale niveau følger en allieret kanon din position, når du peger den mod den fjende, du skal ødelægge. Affyr kanonen, kom hurtigt af vejen, og fuldfør målet. Andre hacks, jeg så, tilføjede fjendeformationer i Centipede-stil til blandingen eller barrierer, som du skal skyde med dit skibs kanon, før du affyrer kanonen.

Under min demo var udviklerne hurtige til at bemærke, at de ikke betragter disse sekvenser med hacking som “minispil”. I stedet er disse mekanikker integreret i den større Metroidvania-struktur. Så skibets skydemekanik bliver i sidste ende dit grundlæggende våben, så du kan skyde på fjender. Og jo flere evner du låser op for, jo længere kan du naturligvis udforske spillet.

Billede

Forhåndsvisning af sommerspil
Vi dykker ned i de hotteste kommende spil fra Summer Game Fest. Besøg GamesRadars What’s Hot 2024-hub for at finde alle vores hands-on-rapporter.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.