Som ikke-Fallout-spiller elskede jeg serien – er det på tide, at jeg endelig tager springet og begiver mig ind i spillets torturerede ødemarker?

Jeg har en tilståelse. Jeg er aldrig kommet længere end til de første par øjeblikke af Fallout 4-prologen. Det har intet at gøre med spillets kvalitet, men mere med en irriterende fejl, der fik mig til at stirre ind i spejlet under åbningssekvensen. Og se, jeg havde ikke tålmodighed til at træne på det tidspunkt, men til mit forsvar ser det ud til, at jeg ikke er den eneste.

Men efter at have slugt otte afsnit af Prime Videos tv-serie Fallout føles det, som om jeg måske er gået glip af noget. Jeg elskede serien og blev dybt forelsket i dens retro-futuristiske stemning, som føltes så fordybende som seer, og dens trio af hovedpersoner, da de udforskede ødemarken. Ikke kun det, men jeg følte virkelig genklang for de temaer, serien tog op, og dens perspektiv på, hvad en verden på randen af atomkrig kan gøre. Så i betragtning af at jeg har knyttet mig så meget til denne verden, er det så tid til at genbesøge spillene?

Verdens undergang

Ella Purnell som Lucy i Fallout

(Billedkredit: Prime Video)

Grunden til, at jeg har ændret mening, er ikke, hvad du måske forventer: Jeg har ikke brug for mere kontekst for at kunne nyde Fallout sæson 1. Tværtimod mener jeg slet ikke, at det er nødvendigt at vide ret meget om Fallout-verdenen, før man kaster sig over denne filmatisering.

Ligesom Walton Goggins, der for nylig fortalte os, at han aldrig har spillet nogen af Fallout-spillene, vil jeg hævde, at seriens skabere har formået at skabe en verden, som både nytilkomne og fans kan nyde. “Jeg vidste, at det, Jonathan [Nolan og Lisa Joy], Graham [Wagner] og Geneva [Robertson-Dworet], vores forfattere, blev bedt om at gøre, ikke var at genskabe en sæson eller et afsnit af Fallout-spillet, men at introducere en ny historie, der ville passe problemfrit ind i den kanon, der er Fallout,” fortalte han os, og det er præcis, hvad de har gjort.

Fallout sæson 1 er ikke en direkte tilpasning. Det er en ny historie, skabt med tre fuldt realiserede hovedpersoner i The Ghoul (Goggins), Lucy (Ella Purnell) og Maximus (Aaron Moten), og da jeg så deres rejse og historier udvikle sig i løbet af de otte episoder, følte jeg mig aldrig fortabt eller forvirret af denne verden.

Faktisk føltes det som en virkelig solid introduktion med de sammenflettede fortællinger om flashbacks til Vault-Tecs oprindelse, livet i Vault 33 og rejsen gennem den ubarmhjertige ødemark. Ved at få friheden til at bringe originale figurer ind i denne verden har skaberne fået FOMO til at føles næsten umulig.

Spillet er i gang

Fallout

(Billedkreditering: Prime Video)

Jeg har en tilståelse. Jeg er aldrig kommet længere end til de første par øjeblikke af Fallout 4-prologen. Det har intet at gøre med spillets kvalitet, men mere med en irriterende fejl, der fik mig til at stirre ind i spejlet under åbningssekvensen. Og se, jeg havde ikke tålmodighed til at træne på det tidspunkt, men til mit forsvar ser det ud til, at jeg ikke er den eneste.

Men efter at have slugt otte afsnit af Prime Videos tv-serie Fallout føles det, som om jeg måske er gået glip af noget. Jeg elskede serien og blev dybt forelsket i dens retro-futuristiske stemning, som føltes så fordybende som seer, og dens trio af hovedpersoner, da de udforskede ødemarken. Ikke kun det, men jeg følte virkelig genklang for de temaer, serien tog op, og dens perspektiv på, hvad en verden på randen af atomkrig kan gøre. Så i betragtning af at jeg har knyttet mig så meget til denne verden, er det så tid til at genbesøge spillene?

Verdens undergang

(Billedkredit: Prime Video)

Grunden til, at jeg har ændret mening, er ikke, hvad du måske forventer: Jeg har ikke brug for mere kontekst for at kunne nyde Fallout sæson 1. Tværtimod mener jeg slet ikke, at det er nødvendigt at vide ret meget om Fallout-verdenen, før man kaster sig over denne filmatisering.

Ligesom Walton Goggins, der for nylig fortalte os, at han aldrig har spillet nogen af Fallout-spillene, vil jeg hævde, at seriens skabere har formået at skabe en verden, som både nytilkomne og fans kan nyde. “Jeg vidste, at det, Jonathan [Nolan og Lisa Joy], Graham [Wagner] og Geneva [Robertson-Dworet], vores forfattere, blev bedt om at gøre, ikke var at genskabe en sæson eller et afsnit af Fallout-spillet, men at introducere en ny historie, der ville passe problemfrit ind i den kanon, der er Fallout,” fortalte han os, og det er præcis, hvad de har gjort.

Fallout sæson 1 er ikke en direkte tilpasning. Det er en ny historie, skabt med tre fuldt realiserede hovedpersoner i The Ghoul (Goggins), Lucy (Ella Purnell) og Maximus (Aaron Moten), og da jeg så deres rejse og historier udvikle sig i løbet af de otte episoder, følte jeg mig aldrig fortabt eller forvirret af denne verden.

Faktisk føltes det som en virkelig solid introduktion med de sammenflettede fortællinger om flashbacks til Vault-Tecs oprindelse, livet i Vault 33 og rejsen gennem den ubarmhjertige ødemark. Ved at få friheden til at bringe originale figurer ind i denne verden har skaberne fået FOMO til at føles næsten umulig.

  • Spillet er i gang
  • (Billedkreditering: Prime Video)
  • Men selvom jeg ikke har noget imod ikke at fange nogle af de nicheprægede Fallout TV-show Easter Eggs, og ja, den endelige afsløring betyder nok ikke så meget for mig, som den gør for en inkarneret spiller, spekulerer jeg på, om Fallout-spillenes enorme verden kunne give mig noget mere.
  • Tilmeld dig GamesRadar+’s nyhedsbrev
  • Ugentlige sammendrag, fortællinger fra de fællesskaber, du elsker, og meget mere
Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.