Rick Remenders Napalm Lullaby #1 dykker ned i en dystopi, der rammer tæt på hjemmet.

Forfatteren Rick Remender og hans medskaber af Death or Glory, tegneren Bengal, genforenes i et dystopisk sci-fi-epos med titlen Napalm Lullaby. Bag den stemningsfulde titel gemmer sig en verden, hvor en kult dedikeret til en ny messias hamstrer ressourcer i kuppelformede byer, mens folk udenfor kæmper og sulter.

Hvis det lyder som noget, der ligger tæt op ad den moderne økonomiske diskurs, er det ikke tilfældigt, for Napalm Lullabys lagdelte sci-fi-plot afspejler mange af Remenders egne bekymringer for den virkelige verden gennem linsen af en fremtid, hvor nogle af menneskehedens værste frygt bliver taget til ekstremerne.

Newsarama talte med Remender om Napalm Lullaby #1 før udgivelsen den 13. marts og kom ind på, hvordan det er at skrive om en dystopi, der bygger på frygten i ens egen moderne verden, og hvordan man skaber et varigt kunstnerisk partnerskab som det, han har opbygget med Bengal.

Vi har også fået et tidligt kig på nogle sider og forsider fra Napalm Lullaby #1.

Napalm vuggevise #1

(Billedkredit: Giant Generator)

Newsarama: Rick, først og fremmest vil jeg sige, at jeg virkelig nød Napalm Lullaby #1.

Rick Remender: Det er en langsom historie med mange mystiske bokse, så det er rart at høre. Du er en af de første fem personer, der har læst den. Det er en meget ny tilgang for mig at lade den trække vejret. En del af min tidligere træning, da jeg var hos Marvel, var, at man virkelig var nødt til at sælge alt på én gang og få alle oplysninger med som det første.

Jeg arbejder lige nu på at udvikle en af mine ældre bøger til en tv-serie, som er blevet sendt til pilotfasen, og jeg kiggede på den gamle dialog, og jeg tænkte, at jeg stadig skrev, som om det første nummer skulle fortælle alt. Det var virkelig en interessant oplevelse, for jeg har bevæget mig så langt væk fra det. Nu foretrækker jeg en slags luftigt mysterium, hvor du forhåbentlig bliver fanget af det visuelle og den interessante krog – men jeg vil ikke give dig for mange oplysninger i et stykke tid.

Verdensopbygningen var interessant, den føltes meget organisk. Noget, jeg synes er interessant, er den måde, historien dykker ned i temaer, der føles meget relevante i vores virkelige verden, gennem en meget dystopisk optik. Hvad fik Napalm Lullaby til at føles som den rigtige bog lige nu?

Tja, den voksede ud af en række ting, som jeg havde udviklet i lang tid. Jeg har et lighus med idéer, som jeg hele tiden vender tilbage til. På dette tidspunkt er det 7 millioner sider [griner]. Så jeg går det igennem og leder efter ting, der gør mig begejstret. Nogle gange er det en idé, jeg fik i 2010, som kan blandes med en idé fra i dag.

Og jeg finder en måde at gøre det, jeg altid leder efter i begyndelsen, hvilket er noget, jeg desperat ønsker at sige om mit personlige liv, som jeg har oplevet, og som jeg ønsker at skrive om; noget, jeg observerer i virkeligheden eller ser i verden i den større slags samfund, vi lever i; og så noget virkelig visuelt og interessant.

Napalm vuggevise #1

(Billedkreditering: Giant Generator)

Så det, jeg oprindeligt havde skrevet på pitchen til Napalm Lullaby, hed oprindeligt The Magnificent Leader. Det var en historie om, hvis en eller anden skør kult, som en Jim Jones-kult, fik fat i den næste messiasbaby. Og det var en interessant idé, den lå i mit lighus i et stykke tid. Bengal og jeg var endda begyndt på den før vores anden bog Death or Glory, fordi det var lidt mere spændende for mig på det tidspunkt at tale om erosionen af den amerikanske arbejderklasse.

Men så vendte vi tilbage til den, fordi den krog, der virkelig ramte mig, var ideen om moralsk autoritet, og ideen om, at vi nu ser denne moralske autoritet komme fra politiske spektre, religiøse spektre – alle har en moralsk autoritet, og du har bare at gøre, hvad de siger, og du har bare at indordne dig.

Jeg elskede det, fordi det passede så godt ind i ideen om, at en af disse såkaldte moralske autoriteter havde magten til at påtvinge verden det. Og det ville være en interessant scene at fortælle en historie på. Jeg kunne ikke forstå det, før jeg sagde: Nå, men så springer vi ind i fremtiden, og vi kommer til at beskæftige os med et par af denne messias’ uægte børn, som skulle have været dræbt, da de blev født, men som ikke blev det, og nu har de deres egne kræfter. Og nu vil de sætte sig for at rette op på den verden, de blev født ind i.

Mine børn er generation Z, og de vil tale om klimaforandringer. Og det går op for mig, at de ting, som generation X skreg op om, og som ingen ville lytte til – primært klimaforandringer og nukleart ragnarok – nu ser jeg frygten for, at det skal ske for dem, i mine børn. Og så blev historien meget relevant for mig, og jeg indså, OK, det er værd at gøre.

Napalm vuggevise #1

(Billedkreditering: Giant Generator)

Hvordan er det at skrive om en dystopisk fremtid, der stammer ret direkte fra en verden, der minder meget om vores, samtidig med at du ser nogle af disse dystopiske frø blive plantet rundt omkring os?

Det er at tage denne form for moralsk autoritet, hvor internettet har gjort det muligt for enhver stemme at skabe sin egen version af en moralsk autoritet, og blande det med frygten for økonomisk ulighed. Du ved, i mine år som punkrock-knægt, og når jeg læser om det hele mit liv, er det denne voksende kløft. Og man kan ikke have en civilisation, den fungerer ikke, når alle pengene er i hænderne på den ene procent, hvilket nu er blevet en banal idé, dette begreb.

Men når indkomstuligheden bliver så stor, begynder man at få – der er mange steder i USA, hvor jeg plejede at tage min familie med på bilferie, hvor jeg plejede at holde ind ved en McDonald’s eller sådan noget, og nu er det sted ved at falde fra hinanden. Man ser et Amerika i forfald mellem byerne på en ret alvorlig måde.

Og det er en stor del af det her. I Napalm Lullabys verden har den storslåede leder og hans kult disse smukke kuppelbyer, og indeni er der krystalkatedraler, ren luft, vand, mad, indkøb, leveringstjenester, alt det, du kan forestille dig. Men for at få adgang skal man sværge troskab, og man skal acceptere den moralske autoritets diktater og i sidste ende overgive sig til denne ting for at blive en del af overklassen, mens resten af verden bor i barakker rundt omkring i byerne.

Og igen er det de tre ting: den verden, jeg lever i, noget personligt og noget, der er visuelt. Det her opfylder dem alle. Min mors familie er meget religiøs, og jeg var altid det sorte får, fordi jeg ikke kunne købe mig ind i noget af det. Jeg tror, at generation X har en antiautoritær åre, som både kan være positiv og negativ. Og jeg tror, at når det kommer til moralsk autoritet, er jeg meget tøvende over for at acceptere, at nogen dikterer mig noget.

Napalm Lullaby #1

(Billedkreditering: Giant Generator)

Jeg kan absorbere ideer, jeg kan intellektuelt have debatter, jeg kan tænke dem igennem, jeg kan komme til mine egne konklusioner. Men det efterlader dig næsten drivende og hjemløs. Og det er godt at være på afveje og hjemløs, intellektuelt set, som forfatter, for det adskiller dig lidt fra det fantastiske samfund og gør dig i stand til at se på det fra et udefrakommende perspektiv, hvilket er meget af det, min science fiction gør.

Jeg vil gerne spørge dig om dit samarbejde med Bengal. Hans kunst er bare så fantastisk, og det føles helt sømløst med manuskriptet. Hvordan udvikler man et så stærkt forhold til en kunstner? Spiller din egen baggrund som kunstner ind?

Ja, selvfølgelig. Jeg mener, jeg er en god art director, fordi jeg er kunstner, jeg ved, hvad der kan være på et panel, jeg kan hjælpe med at designe logoerne, jeg kan hjælpe med at designe figurerne. Jeg har en finger med i spillet i alle disse ting. Alle Giant Generator-bøgerne har mit stempel på sig såvel som kunstnernes vision og stemme. Og jeg griber det altid an som en slags samarbejde.

Ikke alle disse ting fører til langsigtede samarbejder. Det er bare en slags kemisk blanding. Så Bengal og jeg kommer bare godt ud af det med hinanden. Vi kan bare godt lide at tale om historier. Jeg foreslår ham ting, og han bliver begejstret, og han kan ikke vente med at tegne det. Det er alt, hvad du leder efter.

Napalm Lullaby #1

(Billedkredit: Giant Generator)

Jeg underviste i animation og sekventiel kunst på Academy of Art University i San Francisco i en årrække, og en af mine elever, som senere blev en af mine bedste venner og senere art director hos Bungie, der lavede Destiny og Marathon, gav mig en af Bengals kunstbøger. Det var i 2003, 2004. Og jeg tænkte, at det var genialt. Så til sidst kontaktede jeg ham og havde en samtale med ham om at arbejde sammen.

Det eneste, man kan gøre, er at engagere sig, lave en aftale, hvor det er en total samarbejdssituation, hvor ejerskabet er 50/50, og alle har noget at skulle have sagt. Ejendommens fremtid kan afgøres af vores kemi, hvordan vi kommer overens, og hvordan vi driver forretningen. Jeg tror ikke altid, det passer mig at have den magt og køre tingene på en slags punkrock-måde. Det kan gøre forretningen vanskelig.

Men når det fungerer, og du har et partnerskab som dette, fungerer det smukt. Det er derfor, vi laver tegneserier – for at arbejde sammen med en virkelig talentfuld, godhjertet og klog person og bruge år af dit liv på at fortælle en lille del af befolkningen en historie, du holder af.

Læs de bedste horror-tegneserier nogensinde.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.