Nogle gange virker det at læne sig op ad de største genrehits – bare spørg Nightghast, et uhyggeligt budgethorrorspil i stil med P.T., Resident Evil og Silent Hill.

For at være fair over for Nightghast, havde jeg udforsket de mørkeste lommer i det forladte landsted i hele 20 minutter, før jeg mødte det første skamløse jump scare. Det er også værd at bemærke, at selvom jeg tog mig god tid med Playstige Interactives førstepersons udforskende horrorspil – lanceret i sidste uge på PS5, PS4 og Nintendo Switch – nåede jeg slutteksterne på mindre end en time. Spillets beskedne længde afspejles i prisen på £2,49 / $2,99, som ganske vist var nok til at inspirere mig til at købe det.

Og jeg er glad for, at jeg gjorde det. Nightghast bærer sine inspirationer på sit spindelvævsdækkede ærme, men føles også som en lektion i genrens succeser. Ja, Nightghast låner kraftigt fra nogle af horror-sfærens største navne, men den gør det også på en stram måde, der med præcision går på grænsen mellem indflydelse og efterligning.

På tåspidserne på skuldrene af giganterne

Nigthghast

(Billedkredit: Playstige Interactive)

“Jeg har modtaget en invitation fra en enke ved navn Mildred Bartgis, som bor på landet,” står der i teksten på Nightghasts PlayStation Store-side. “Hun hævder, at hendes hus blev hjemsøgt efter hendes skilsmisse. Hun insisterer på, at et væsen ved navn ‘Schnabelperchten’ er vred på hende, fordi hendes hus aldrig er rent nok. Måske er hun blevet tvangsneurotisk på grund af sin depression efter skilsmissen.”

“Men jeg er ikke psykolog, så jeg er ikke bekymret for hendes mentale tilstand. Denne sag er perfekt for mig, da den rummer mange paranormale spor. Jeg må undersøge hendes hus for at finde ud af, om det virkelig er hjemsøgt eller ej.”

En mærkelig invitation til et hjemsøgt sted? Det er Silent Hill 2 krydset af på listen. En førstepersonsundersøgelse af et landsted i forfald? Der er P.T. og Resident Evil 7. Myriader af nipsgenstande, ødelagte fotografier, omvandrende genfærd, jump scares, uoverensstemmende gåder og genretroper i form af blodindsmurte gange, døre, der tilfældigvis knirker op af sig selv, og uforklarlige strømafbrydelser? Jeg mener, det kunne være et væld af horrorspil, men der er helt sikkert Layers of Fear-vibrationer overalt i dit forsøg på at komme til bunds i, hvad fanden der foregår i Nightghast.

For at være fair over for Nightghast, havde jeg udforsket de mørkeste lommer i det forladte landsted i hele 20 minutter, før jeg mødte det første skamløse jump scare. Det er også værd at bemærke, at selvom jeg tog mig god tid med Playstige Interactives førstepersons udforskende horrorspil – lanceret i sidste uge på PS5, PS4 og Nintendo Switch – nåede jeg slutteksterne på mindre end en time. Spillets beskedne længde afspejles i prisen på £2,49 / $2,99, som ganske vist var nok til at inspirere mig til at købe det.

Og jeg er glad for, at jeg gjorde det. Nightghast bærer sine inspirationer på sit spindelvævsdækkede ærme, men føles også som en lektion i genrens succeser. Ja, Nightghast låner kraftigt fra nogle af horror-sfærens største navne, men den gør det også på en stram måde, der med præcision går på grænsen mellem indflydelse og efterligning.

Indie Spotlight - Summerhouse

På tåspidserne på skuldrene af giganterne

(Billedkredit: Playstige Interactive)

“Jeg har modtaget en invitation fra en enke ved navn Mildred Bartgis, som bor på landet,” står der i teksten på Nightghasts PlayStation Store-side. “Hun hævder, at hendes hus blev hjemsøgt efter hendes skilsmisse. Hun insisterer på, at et væsen ved navn ‘Schnabelperchten’ er vred på hende, fordi hendes hus aldrig er rent nok. Måske er hun blevet tvangsneurotisk på grund af sin depression efter skilsmissen.”

“Men jeg er ikke psykolog, så jeg er ikke bekymret for hendes mentale tilstand. Denne sag er perfekt for mig, da den rummer mange paranormale spor. Jeg må undersøge hendes hus for at finde ud af, om det virkelig er hjemsøgt eller ej.”

En mærkelig invitation til et hjemsøgt sted? Det er Silent Hill 2 krydset af på listen. En førstepersonsundersøgelse af et landsted i forfald? Der er P.T. og Resident Evil 7. Myriader af nipsgenstande, ødelagte fotografier, omvandrende genfærd, jump scares, uoverensstemmende gåder og genretroper i form af blodindsmurte gange, døre, der tilfældigvis knirker op af sig selv, og uforklarlige strømafbrydelser? Jeg mener, det kunne være et væld af horrorspil, men der er helt sikkert Layers of Fear-vibrationer overalt i dit forsøg på at komme til bunds i, hvad fanden der foregår i Nightghast.

Bevægelserne i Nightghast er en smule opstyltede, når du snubler rundt i landstedets svagt oplyste gange og mørkeste afkroge, og der er masser af genstande, som kan undersøges uden anden grund end at tilfredsstille nysgerrigheden. Men der, hvor spillet skinner, er i dets Alone in the Darks-agtige notater, avisudklip og politirapporter, der tjener til at udfylde nogle af hullerne omkring hvordan og hvorfor i Mildred Bartgis’ historie – og ligeledes hvorfor du er så engageret i hendes foruroligende fortælling.

Indie Spotlight

(Billedkredit: Future Friends Games)

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.