Mit højdepunkt på Gamescom 2023 var et rollespil inspireret af de bedste racerspil fra PS2-æraen.

I en kort demo af det kommende rollespil Resistor kører jeg gennem en bane på ørkenens sandede sletter og forsøger at lave smarte stunts bag rattet i en turboladet bil. Efter at have fået styr på kontrollerne takket være vejledningen fra CEO og instruktør Violet McVinnie, lander jeg nogle spiralformede proptrækkerhop og drifts, før jeg svinger tæt på et andet køretøj. Når jeg så er lige ved siden af den anden racerkører, drejer jeg min bil og smadrer lige ind i dem. Alt går lidt langsommere, så jeg kan nyde synet af blodbadet, mens min træffer sender den anden bil til vejrs. Alle disse tricks giver mig stilpoint, som er med til at opbygge mit omdømme i verden. Selvom demoen er et meget tidligt pre-alpha build, bliver jeg straks grebet af, hvor stilfuldt og hurtigt det hele er.

Fra starten er det let at se, hvordan Resistor er inspireret af PS2-æraens arcaderacere, og McVinnie fortalte mig lige før, at bilkampene, højhastighedsracerne og stuntene er inspireret af Burnout 3: Takedown, Need for Speed og SSX. Mens racerløb spiller en stor rolle i Long Way Homes nye eventyr, trækker det også på McVinnies 15 års erfaring med at arbejde på AAA-rollespil for at levere en dyb, karakterdrevet fortælling.

“Jeg har arbejdet på Mass Effect-trilogien og Dragon Age-trilogien, og derigennem har jeg lært en masse om rollespil og om at lave rollespil,” siger McVinnie. “Samtidig kan jeg også godt lide den slags arkade-racerspil, og ingen har rigtig kombineret dem til en oplevelse, hvor du får alt det sjove, men også en dyb, karakterdrevet slags fortælling på samme tid. Så jeg ville prøve at kombinere det.”

Ambitioner om racerløb

Modstand

(Billedkredit: PQube)

Som fan af racerspil og RPG’er taler Resistor til mig på mere end én måde. Ikke mindst fordi det giver dig mulighed for at skabe din egen karakter, lære en farverig rollebesætning at kende og træffe valg, der vil forme retningen af din historie. Det åbne eventyr foregår i 2060 og er centreret omkring en racerturnering, der finder sted i en af de syv bystater.

Turneringen er organiseret af Ethan Dekker, der på overfladen beskrives som en “klassisk corpo bad guy”, men der er måske lidt mere i ham. Dekker spilles af Mark Meer – som du måske kender som den mandlige Commander Shepard fra Mass Effect-trilogien – og han er bare en af flere karakterer, vi vil støde på. Med mange NPC’er at møde og rekruttere, venner at få og sidehistorier at afdække i den åbne verden, forklarer McVinnie, at holdet stræber efter at skabe en oplevelse, der er designet til at blive spillet igen, med forskellige ruter, tilgange og endda roller at udforske.

Gamescom 2023

Gamescom

(Billedkredit: Gamescom)

GamesRadar+ var i Köln i Tyskland for at spille de mest ventede nye spil i 2023 og derefter. For flere hands-on previews, interviews, nyheder og features, så husk at besøge Gamescom 2023 dæknings-hubben for al vores eksklusive adgang og rapportering.

“Jeg ønskede ikke at lave en overdrevet, langstrakt fortælling,” siger McVinne. “Det, vi fokuserer på, er at skabe en slags rimelig stor otte timers oplevelse, der alle er fokuseret omkring turneringen. Konteksten for alt omkring turneringen ændrer sig baseret på dine karakterinteraktioner. Så hvor der altid er roller at spille, vil der være en skurk, der vil være en helt, der kan være en mentor, der kan være venner, hvem der spiller disse roller, ændrer sig baseret på dine interaktioner med disse karakterer.”

“Så du kan ende som skurk, du kan ende som den gode. Du kan ende som mentor, det kan gå gennem disse forskellige slags ruter. Det opmuntrer til en masse genspilning i stedet for bare at fokusere på at gøre en som en virkelig lang plotlinje. Vi vil have dig til at have en virkelig unik historie, tale om det med dine venner, finde ud af, hvad deres drastisk forskellige slags resultater er for deres situation. Og opmuntre dig til virkelig at spille det igen og igen.”

Vælg din racerkører

Modstand

(Billedkreditering: PQube)

“Du kan træffe svære valg, og de kan skabe problemer for dig. Men du har en chance for at gøre det godt igen senere; selv helt til slutningen af spillet.”

Violet McVinnie

Før mit tempofyldte løb i demoen ser jeg en animeret cutscene, der indledes med et hurtigt glimt af Resistors’ karakterskaber. Det, der adskiller skaberen fra de fleste, er det faktum, at du faktisk skaber din karakter som et barn, der forestiller sig den slags racerkører, de gerne vil være. Det er sådan en fin tilgang, som giver mig et stort smil på læben. Vi har trods alt alle sammen forestillet os, at vi er noget større, når vi står foran spejlet. Så ser jeg, hvordan barnet sætter sig ind i en håndlavet lille gokart og begynder at køre ned ad en indkørsel, hvorefter det glider over i det løb, jeg deltager i, når de bliver voksne.

Derfra ser Resistor ud til at lade os forme vores egen rejse. Mens vi bliver præsenteret for valg på vores vej gennem turneringen, som kan føre os i bestemte retninger, vil den rute, du tager, ikke være helt fastlagt af kun ét valg. Som McVinnie forklarer, kan vi endda forsøge at redde os selv eller ændre vores vej på et sent tidspunkt, hvis vi ønsker det, hvilket taler til mig som en, der elsker meningsfulde valgbaserede oplevelser.

“Du kan træffe svære valg, og de kan skabe problemer for dig,” siger McVinnie. “Men du har en chance for at gøre det godt igen senere, endda helt til slutningen af spillet. Hvis du er på den dårlige side, kan du potentielt prøve at gøre det godt igen til sidst. Eller hvis du er på den gode side, kan du skifte til at være ond meget sent.”

Omdømme er spillets navn, og du forsøger at stige i graderne ved hjælp af dine stilfulde racerfærdigheder. Interessant nok er racerkørere i denne verden beslægtet med wrestlere i den forstand, at du kan vælge, hvilken karakter du vil påtage dig, når du rammer banen. Så din karakter spiller i bund og grund en karakter, og ligesom professionelle wrestlere har prangende introer, der giver næring til deres persona, har du også din egen introsekvens før et løb. Du kan selv bestemme dit kostume og hvilken sang, der skal spilles, og du kan selv se, hvordan andre racerkørere er, når de sidder bag rattet, og når de ikke gør.

Resistor er en spændende kombination af ideer, og jeg kan ikke vente med at se, hvordan det former sig, og hvilken slags racerkører jeg kan blive.

Resistor kommer snart til PC, PS5, Xbox Series X/S og Switch.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.