Min yndlings-NPC i Baldur’s Gate 3 er alt det, jeg elsker ved Larians rollespil: “Jeg havde ingen anelse om, at der ville være Rolanites eller en Rolan-nation eller et Rolan-imperium.”

Baldur’s Gate 3 er hjemsted for så mange mindeværdige figurer, lige fra de gruppemedlemmer, vi tager på eventyr med, til de skurke, vi kæmper imod, og de indbyggere, vi møder, som beder om vores hjælp. Men der er især én NPC, som jeg efterhånden har udviklet et stort tilhørsforhold til under mine rejser i Sword Coast: Rolan. Den håbefulde troldmand tiefling har en fantastisk karakterudvikling med en historie, der er vævet ind i alle tre akter af spillet afhængigt af dine valg. Af en NPC at være, som har en mindre rolle at spille i den store sammenhæng, blev jeg overrasket over, hvor meget jeg investerede i Rolans personlige rejse – men det er ikke underligt, når Larian får det til at føles, som om dine beslutninger påvirker både hans og din egen historie.

“Jeg må sige, at det var virkelig, virkelig fantastisk at arbejde med en karakter over en periode med en reel udvikling,” siger skuespilleren George Taylor, der spillede rollen som Rolan. “Og det har været meget interessant at tale med folk online, fordi de har fået mig til at indse ting, som jeg måske ikke værdsatte nok [ved Rolan]. Forholdet til søskende [for eksempel], og du ved, som skuespiller bringer du måske ofte sider af din egen erfaring ind i det. Så jeg har to søskende, jeg har en bror og en søster, så det har været virkelig interessant at få adgang til det. Og så ja, at gå fra en ret arrogant, meget ensporet person til en person, der gennemgår en stor forandring – afhængigt af de valg, spilleren træffer – men en reel forandring, det er meget specielt for en skuespiller.”

“Fordi jeg ser folks reaktioner, og jeg ser, hvordan de taler om det, er det ikke kun søskende, det er misbrugssiden af det [fra Lorroakan],” tilføjer Taylor, “jeg tror, det er alle sider af hans historie, mange forskellige dele af den har givet genlyd hos forskellige mennesker. Det har været ret rørende at opdage det og fantastisk at tro, at jeg var i stand til at være en del af at skabe det.”

En troldmand i støbeskeen

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)Tieflings i problemer

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Baldur’s Gate 3’s mest udfordrende trofæ er også det mest moralsk belønnende

Søskendeparret Cal og Lia var det, der i første omgang fik mig til at tænke to gange over Rolan som karakter. Da du først møder ham i lunden med hans bror og søster, er spændingerne stigende mellem druiderne og tiefling-flygtningene, og man kan høre den håbefulde troldmand forsøge at overbevise dem om at rejse. Det er her, du kan gribe ind med et overtalelsestjek for at få dem til at blive og hjælpe med at kæmpe mod goblinerne. Når Rolan skal overbevise sin familie om at forlade lunden, lader hans tilgang lidt tilbage at ønske – med en air af “jeg ved bedre end dig” – men med tiden kunne jeg se, at der under hans arrogante facade var en, der bare prøvede at beskytte sine søskende.

Det kan man også se i 2. akt, hvor man møder en vred og frustreret Rolan, som forsøger at redde Cal og Lia, efter at de er blevet taget, men det mislykkes. Igen fik den rolle, jeg spillede i at hjælpe ham og hans søskende, mig til at føle mig ansvarlig for dem – men det var først i 3. akt, at jeg virkelig forstod, hvor meget jeg var kommet til at holde af Rolan; jeg følte ægte vrede over Lorroakans mishandling af sin nye lærling.

Rolan virker måske arrogant og hovmodig ved første øjekast, men der er så meget mere i ham, end man umiddelbart tror. Det er denne karakterudvikling, der virkelig talte til mig, og åbenbart også til mange andre i fællesskabet. Ud over at Rolan gennemgik sin egen udvikling i spillet, udviklede han sig også konceptuelt som karakter under hele processen med at bringe rollen til live. Efter at have været til audition på forskellige karaktertyper, fik Taylor rollen som Rolan, og med hjælp fra en bevægelses- og stemmeinstruktør arbejdede de med motion capture – som involverede alt andet end ansigtsoptagelse – for at realisere karakteren. Taylor siger, at “Rolans rejse udviklede sig”, mens han arbejdede med Larian.

“Da jeg først fik opgaven, tror jeg, at han blev beskrevet som en slags gymnasieidiot,” siger Taylor. “En slags leder, ret arrogant, men du ved, meget, meget ambitiøs. Og det var interessant, for jeg tror, at som vi fortsatte og arbejdede sammen, blev billederne mere, jeg vil ikke sige frække, men den lidt mere gnavne side af ham kom frem. Forfatterne arbejdede virkelig med, hvad der skete i rummet og den slags ting. Og det er så drømmende, det er så sejt.”

Rolanda

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

“Jeg er bare begejstret for at se og værdsætte den kærlighed, som fællesskabet har til denne karakter”

George Taylor

Baldur’s Gate 3-fællesskabet er intet mindre end lidenskabeligt, og den kærlighed, jeg har set til forskellige karakterer, illustrerer, hvor effektivt Larians historiefortælling og den interaktive natur af dets verden hjælper dig med at føle dig forbundet med dets rollebesætning – inklusive NPC’er som Rolan. Jeg er langt fra alene om at sætte pris på den “gnavne” tiefling-troldmand, som har sin egen andel af fans, der har lavet fan art og mods. Der er så meget påskønnelse af ham derude, at jeg endda er stødt på en change.org-underskriftsindsamling, der opfordrer til, at han bliver en romantikbar karakter.

For Taylor, som har været skuespiller i lidt over et årti med roller i både tv og film, var det en uventet og behagelig overraskelse at opdage, hvor mange tilhængere Rolan har. Og efter at have engageret sig i fællesskabet begyndte Taylor at spille og streame Baldur’s Gate 3 for virkelig bare at prøve at nyde den kærlighed, Rolan får.

“Jeg begyndte at spille det for nylig, for en måned siden. Og jeg mener, de vigtigste ledsagere – Neil Newbon osv. – har gjort det i månedsvis. Men jeg tænkte, at jeg bare er et tandhjul i dette hjul, i denne maskine, og jeg er en NPC, og jeg er sikker på, at det er en dejlig NPC. Men jeg havde ingen idé om, at der ville være ‘Rolanites’ eller en ‘Rolan nation’ eller ‘Rolan Empire’, jeg havde ingen idé. Og så, efter at have været i branchen, så at sige, i 13 år, hvis der sker noget spændende, hvorfor så ikke være en del af det? Så jeg begyndte at streame, og nogle fantastiske mennesker rakte ud.”

“Pludselig har jeg nogle dejlige mennesker, som jeg arbejder sammen med. Vi har oprettet en slags Discord-server i denne uge, og vi er i gang med del fem af gennemspilningen på Twitch, og det er virkelig fedt, for jeg må sige, at jeg selv er en gamer. Jeg elsker at fortabe mig i disse spil, og fordybelse er så vigtigt. Men jeg ville ikke nødvendigvis være gået til Baldur’s Gate; jeg spekulerer på, om jeg ville have taget det op, hvis jeg ikke havde været med i det,” siger Taylor. “Men nu spiller jeg med andre mennesker, og det er virkelig sjovt, for det er næsten som at lave et teaterstykke, man er virkelig i det lige der. Og man har dette dejlige forhold til de mennesker, der ser på og deltager. Det er virkelig spændende at gøre dette som en ting sammen med andre mennesker.”

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Taylor spiller en tiefling-barde ved navn Rolanda (et virkelig fremragende valg af navn) og fortæller om sit forløb indtil videre, som seerne beskriver som “kaotisk”. Efter at have hørt om en uheldig begivenhed, der førte til Astarions tidlige død, lyder det bestemt som om, det er det. Men det er også tydeligt, når man taler med Taylor, at det at kunne dele det øjeblik, hvor han faktisk mødte Rolan i spillet for første gang, gjorde det så meget mere specielt, end det ville have været alene.

Det smukke ved spil som Baldur’s Gate 3 er, hvor meget frihed du har til at gøre oplevelsen til din egen, hvad enten det er gennem de valg, du træffer, de karakterer, du skaber, eller dem, du beslutter dig for at elske. Larian har skabt en scene, hvor vi kan styre vores egen historie, og siden den fulde udgivelse er det dejligt at se, hvordan det har bragt folk sammen i et voksende fællesskab, der fortsætter med at fejre spillet. Og for Taylor har det været hjertevarmende at se folk dele deres påskønnelse af figurer som Rolan.

“Jeg elsker fællesskabet, jeg elsker fanart. Jeg har ikke fordybet mig for meget i fanfic; jeg har fordybet mig op til et punkt, forskellige klik i visse fanart,” siger Taylor og griner. “Som gamer elsker jeg mod-scenen, og jeg elsker at kunne pille og tweake, og jeg har set nogle geniale videoer af Rolan i nogle vidunderlige scener, som bare har fået mig til at smile.”

“Jeg så denne utrolige fanart af Rolan som Mr. Darcy, og jeg synes, det er helt genialt,” tilføjer Taylor. “Jeg er bare begejstret for at se og værdsætte den kærlighed, som fællesskabet har til denne karakter, som jeg var meget heldig at kunne bringe til live sammen med forfatterne og alle andre. Og jeg kan ikke vente med at se, hvad der mere kommer min vej.”

Mød Howard, den mest ekstraordinært almindelige helt, som Baldur’s Gate 3-fans ikke vidste, at de havde brug for.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.