Loddlenaut er et havoprydningseventyr med søde væsner og et positivt budskab.

Jeg har kun kendt mine Loddles i et par dage, men jeg er allerede klar til at forsvare dem med mit liv. Jeg fandt de små fyre flydende rundt i mindre end ideelle levesteder, som var fyldt med skrald og dækket af giftigt slim. De stakkels Loddles måtte kæmpe med forurenet vand, som forhindrede dem i at leve deres bedste liv, så jeg påtog mig at rydde op og blev måske lidt for knyttet til dem i processen.

I Loddlenaut er du en interstellar vogter, der bliver sendt ud for at rense en forurenet havplanet kaldet GUP-14. Mens jeg skrubbede Ripple Reef, stødte jeg på min første Loddle, en lille grøn en, som jeg hurtigt blev ven med og kaldte Stella ud fra en række tilfældige forslag. Da jeg havde ryddet op i Stellas omgivelser, sørgede jeg for at gøre det så behageligt som muligt for hende i hendes opgraderede hjem. Ikke alene kan du navngive din lille Loddle, men du kan også give dem en snack og lave legetøj, som de kan lege med.

Det var ikke engang meningen, at jeg skulle mødes med Loddles, mens jeg udforskede GUP-14. Dave, vores vejleder, var ret imod, at jeg blev venner med dem, men til sidst gav han efter, da det gik op for ham, hvor harmløse de var – så længe de ikke distraherede fra hovedmissionen. Så nu er jeg mor til fem af dem, og min samling forventes at vokse i takt med min tid med Loddlenaut.

Guppyer i galaksen

Loddlenaut lyserød Loddle

(Billedkredit: Secret Mode)Indie Spotlight

En lille klistermærkefortælling

(Billedkredit: Ogre Pixel)

Jeg spillede A Tiny Sticker Tale med min 5-årige datter for at grine, men blev næsten rørt til tårer af dets gribende temaer om faderskab…

Bortset fra det, så er der meget at tage sig til i Loddlenaut. Hovedformålet er at fjerne gassen og samle affaldet, men det er meget mere tilfredsstillende, end det lyder. Ved at bruge en boblepistol til at samle affald op og fjerne den genstridige olie med laser, føles det afslappende eventyrspil som en alternativ version af Power Wash Simulator. Jeg følte mig så produktiv, da jeg samlede affaldet op, sorterede det i de rigtige genbrugsbeholdere og vaskede det klistrede sorte slam væk – især da jeg begyndte at gøre det til gavn for Loddles og ikke bare for at rydde op efter et megaselskab.

Ud over at være tilfredsstillende er Loddlenaut også et ekstremt afslappende spil. Allerede i spillets opstartsmenu kunne jeg mærke, at jeg var ved at leve mit bedste, hyggelige spilliv. Musikken er præcis, som man forventer at høre, når man udforsker en undervandsplanet, og den generelle stemning i spillet er ret afslappet. Det hele føles bare så sundt; jeg elskede at gå rundt og gøre en forskel for Loddles’ liv og rydde op i havet.

Der var dog én ting, der tog lidt af den stemning. Forståeligt nok har vores Loddlenaut brug for ilt for at leve, så de kan kun udforske visse dele af havet uden at skulle fylde deres luftbeholdning op. Det betød ofte, at jeg var et eller andet sted i spillets søde, åbne verden, og pludselig begyndte ilttælleren at gå ned. Så var jeg tvunget til at droppe det, jeg var i gang med, for at løbe hen til den nærmeste iltring og tage en dyb indånding. For at være fair over for udvikleren Moon Lagoon er der måder at opgradere dit udstyr på, så den tid, du kan tilbringe væk fra basen, bliver længere, men i starten af spillet kan det være lidt rystende, når du finder dig selv løbe efter luft.

Afslappende rev

Loddlenaut

(Billedkredit: Secret Mode)

Et af de vigtigste budskaber fra Loddlenaut er budskabet om at passe på vores oceaner. GUP-14 befinder sig måske nok et andet sted i galaksen, men det er ikke ligefrem uhørt at finde plastik, affald og alt derimellem i vores have. Dette faktum er ikke gået Moon Lagoon eller udgiveren Secret Mode forbi, som ikke kun annoncerede spillets udgivelsesdato på World Cleanup Day sidste år (16. september), men også udgav en strandoprydningsvideo for at promovere Loddlenaut forud for udgivelsen med et løfte om at donere en lille del af spillets overskud til den velgørende organisation Whale and Dolphin Conservation.

Jeg har kun brugt kort tid med Loddlenaut indtil videre, men jeg er allerede så stolt af de dele af havet, jeg har ryddet, og de skabninger, mine små Loddles er ved at forvandle sig til. Det er det perfekte spil, hvis du leder efter noget at slappe af med. At interagere med en masse søde axolotyl-lignende væsner er et højdepunkt, men det får dig også til at føle dig både produktiv og at du gør noget godt, selv om det kun er i den virtuelle verden. Bare vær forberedt på at adoptere en masse Loddles.

Loddlenaut er ude nu på pc. Du kan finde ud af, hvilke andre skjulte perler vi har spillet i vores Indie Spotlight-serie.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.