Lego Fortnite er min nye besættelse, men jeg er stadig ikke overbevist om, at det (eller noget andet) nogensinde kan matche Minecrafts følelse af forundring

Hvad vil du spille, Minecraft eller Fortnite? I min husstand er dette spørgsmål lige så vigtigt som hvad vil du have til aftensmad og lige så dybsindigt som hvad er meningen med livet? For min unge datter på fem et halvt år og min søn på tre et halvt år er det et svært spørgsmål. I øjeblikket er de helt vilde med både Minecraft og Fortnite Lego. Det er heller ikke nemt for mig at vælge – jeg har brugt det ene i over et årti og er i øjeblikket helt vild med det andet.

“Mmmm,” undrer min datter sig, før hun vælger Minecraft. Jeg spørger hende hvorfor. “Jeg vil gerne finde endnu en ametysthule,” siger hun. “Måske kan vi også finde forskellige farvede huler denne gang.”

Og sådan bliver det skrevet. I den næste time eller to kaster vi os ud i Minecrafts pixelerede, klodsbyggede verden, hvor vi bygger arkitektonisk tvivlsomme huse med ukurante materialer (selvfølgelig skal denne bungalow med kun én bolig have et slimrum, duh) og graver uendelige underjordiske tunneler på jagt efter uopdagede regnbuefarvede ædelstene.

I løbet af de sidste par uger har mine børn og jeg haft det rigtig sjovt med at lave lignende ting i Fortnite Lego. Men jeg tror bare ikke, at denne afart af Epic Games’ velkendte sandkasse vil (eller endda kan) komme i nærheden af Minecrafts følelse af forundring lige foreløbig; og jeg tror heller ikke, at nogen anden konkurrent er i stand til at gøre krav på Eye of Ender-sættets krone. Jeg elsker det, jeg har set af Lego Fortnite indtil videre, vi har tidligere leget sammen i Roblox, og de har begge kigget mig over skulderen, når jeg har genbesøgt mine mange år gamle saves i Terraria og Starbound på forskellige tidspunkter i løbet af de sidste par måneder. Men der er noget ved Mojang og Microsofts evige byggesimulation, som stadig, efter alle disse år, er helt unikt.

Fest i kvarteret

Microsoft

(Billedkreditering: Mojang)

Børn kan lide Minecraft. Stop pressen, ikke? Selvfølgelig gør de det – min ældste går i 1. klasse i folkeskolen, og legepladsen er fyldt med tasker, vandflasker, penalhuse og meget mere med creepers og Steve og firkantede hakker hver eneste dag. Selvfølgelig er det grundlæggende i Minecraft lettere for små hænder at få styr på end stort set alle andre spil i dette område, men jeg vil også hævde, at børn i denne alder afvejer deres yndlingsspil uden forudfattede meninger. De nyder det spil, der er sjovest, og når mine børn og jeg spiller sammen, er det sjove næsten altid inspireret af opdagelser.

Et fuldt liv

Half-Life 2 deathmatch screenshot viser online multiplayer action

(Billedkreditering: Valve)

Hvad vil du spille, Minecraft eller Fortnite? I min husstand er dette spørgsmål lige så vigtigt som hvad vil du have til aftensmad og lige så dybsindigt som hvad er meningen med livet? For min unge datter på fem et halvt år og min søn på tre et halvt år er det et svært spørgsmål. I øjeblikket er de helt vilde med både Minecraft og Fortnite Lego. Det er heller ikke nemt for mig at vælge – jeg har brugt det ene i over et årti og er i øjeblikket helt vild med det andet.

“Mmmm,” undrer min datter sig, før hun vælger Minecraft. Jeg spørger hende hvorfor. “Jeg vil gerne finde endnu en ametysthule,” siger hun. “Måske kan vi også finde forskellige farvede huler denne gang.”

Og sådan bliver det skrevet. I den næste time eller to kaster vi os ud i Minecrafts pixelerede, klodsbyggede verden, hvor vi bygger arkitektonisk tvivlsomme huse med ukurante materialer (selvfølgelig skal denne bungalow med kun én bolig have et slimrum, duh) og graver uendelige underjordiske tunneler på jagt efter uopdagede regnbuefarvede ædelstene.

I løbet af de sidste par uger har mine børn og jeg haft det rigtig sjovt med at lave lignende ting i Fortnite Lego. Men jeg tror bare ikke, at denne afart af Epic Games’ velkendte sandkasse vil (eller endda kan) komme i nærheden af Minecrafts følelse af forundring lige foreløbig; og jeg tror heller ikke, at nogen anden konkurrent er i stand til at gøre krav på Eye of Ender-sættets krone. Jeg elsker det, jeg har set af Lego Fortnite indtil videre, vi har tidligere leget sammen i Roblox, og de har begge kigget mig over skulderen, når jeg har genbesøgt mine mange år gamle saves i Terraria og Starbound på forskellige tidspunkter i løbet af de sidste par måneder. Men der er noget ved Mojang og Microsofts evige byggesimulation, som stadig, efter alle disse år, er helt unikt.

Fest i kvarteret

(Billedkreditering: Mojang)

To figurer kommer ud af en hule i Minecraft

Børn kan lide Minecraft. Stop pressen, ikke? Selvfølgelig gør de det – min ældste går i 1. klasse i folkeskolen, og legepladsen er fyldt med tasker, vandflasker, penalhuse og meget mere med creepers og Steve og firkantede hakker hver eneste dag. Selvfølgelig er det grundlæggende i Minecraft lettere for små hænder at få styr på end stort set alle andre spil i dette område, men jeg vil også hævde, at børn i denne alder afvejer deres yndlingsspil uden forudfattede meninger. De nyder det spil, der er sjovest, og når mine børn og jeg spiller sammen, er det sjove næsten altid inspireret af opdagelser.

Et fuldt liv

(Billedkreditering: Valve)

20 år senere er Half-Life 2 Deathmatch stadig mit foretrukne online multiplayer FPS nogensinde.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.