Larian bekræfter, at slutningen på Baldur’s Gate 3 faktisk er mere spændende, end noget DLC kunne have været

Det er blevet sagt til døde, men jeg siger det igen: Der er ikke noget spil, der er helt som Baldur’s Gate 3. Det er nok at sige, at jeg ikke er alene om at kalde det årtiets spil. Med den smukt skrevne dialog, den nye historiefortælling, den skarpe udførelse af D&D-mekanik og det fantastiske stemmeskuespil over hele linjen mener jeg virkelig, at Larians magnum opus fortjener al den ros, det er muligt at få for det. Derfor kom en af de seneste nyheder som et chok for mig: Der kommer hverken BG3 DLC eller Baldur’s Gate 4 fra Larian Studios, og udvikleren skiller sig af med D&D-licensen.

Til at begynde med var det ikke bare en bitter pille at sluge – det var ligefrem pinefuldt. Jeg har spekuleret med mine venner i månedsvis om, hvordan et Baldur’s Gate 3 DLC kunne se ud, og nu har vi svaret. Jeg var parat til at gå i fuld Queen Victoria-stil over det, da jeg hørte nyheden. Men nu hvor støvet har lagt sig efter sidste uges afsløring, og hvor studieleder Swen Vincke har afkræftet rygterne om en splittelse mellem Larian og licenshaverne, er jeg ved at slutte fred med beslutningen. Det er sandt, at der ikke findes et spil som Baldur’s Gate 3, men det betyder ikke, at der aldrig kommer et igen. Døren er blevet efterladt på klem for, at noget endnu mere magisk kan krybe frem fra studiet en dag – med eller uden Dungeons & Dragons bag det. Det er derfor, at jeg i stedet for at dvæle ved alt det, jeg gerne ville se i et opfølgende spil eller DLC, springer direkte til sorgens sidste fase: accept.

En perfekt storm

Baldur's Gate 3-gruppen står med udsigt på en klippe

(Billedkreditering: Larian Studios)Til helvedes ild

Baldur's Gate 3 Raphael-tilbud

(Billedkreditering: Larian Studios)

En af mine yndlings BG3 DLC-teorier blev antydet i spillets første fem minutter.

Det ville være let at antage, at Baldur’s Gate 3 effektivt rev op og omskrev RPG-regelbogen, som vi engang kendte den, og på mange tænkelige måder gjorde det det også. Når det er sagt, er Larian ikke fremmed for storhed. Studiet har perfektioneret sin formel i årevis for at kulminere i noget af BG3’s størrelse, omfang og ambition; hvorfor skulle denne opadgående kurve stoppe nu, hvor Larian skiller sig af med D&D?

Det er blevet sagt til døde, men jeg siger det igen: Der er ikke noget spil, der er helt som Baldur’s Gate 3. Det er nok at sige, at jeg ikke er alene om at kalde det årtiets spil. Med den smukt skrevne dialog, den nye historiefortælling, den skarpe udførelse af D&D-mekanik og det fantastiske stemmeskuespil over hele linjen mener jeg virkelig, at Larians magnum opus fortjener al den ros, det er muligt at få for det. Derfor kom en af de seneste nyheder som et chok for mig: Der kommer hverken BG3 DLC eller Baldur’s Gate 4 fra Larian Studios, og udvikleren skiller sig af med D&D-licensen.

Divinity Original Sin 2

Til at begynde med var det ikke bare en bitter pille at sluge – det var ligefrem pinefuldt. Jeg har spekuleret med mine venner i månedsvis om, hvordan et Baldur’s Gate 3 DLC kunne se ud, og nu har vi svaret. Jeg var parat til at gå i fuld Queen Victoria-stil over det, da jeg hørte nyheden. Men nu hvor støvet har lagt sig efter sidste uges afsløring, og hvor studieleder Swen Vincke har afkræftet rygterne om en splittelse mellem Larian og licenshaverne, er jeg ved at slutte fred med beslutningen. Det er sandt, at der ikke findes et spil som Baldur’s Gate 3, men det betyder ikke, at der aldrig kommer et igen. Døren er blevet efterladt på klem for, at noget endnu mere magisk kan krybe frem fra studiet en dag – med eller uden Dungeons & Dragons bag det. Det er derfor, at jeg i stedet for at dvæle ved alt det, jeg gerne ville se i et opfølgende spil eller DLC, springer direkte til sorgens sidste fase: accept.

En perfekt storm

(Billedkreditering: Larian Studios)Til helvedes ild

(Billedkreditering: Larian Studios)

En af mine yndlings BG3 DLC-teorier blev antydet i spillets første fem minutter.

Det ville være let at antage, at Baldur’s Gate 3 effektivt rev op og omskrev RPG-regelbogen, som vi engang kendte den, og på mange tænkelige måder gjorde det det også. Når det er sagt, er Larian ikke fremmed for storhed. Studiet har perfektioneret sin formel i årevis for at kulminere i noget af BG3’s størrelse, omfang og ambition; hvorfor skulle denne opadgående kurve stoppe nu, hvor Larian skiller sig af med D&D?

Ja, jeg kommer også til at savne vores ledsagere, men de store hjerner bag disse figurer går ingen steder. Hvor banebrydende Baldur’s Gate 3 end er, har D&D-licensen aldrig været den afgørende faktor for spillets kvalitet eller succes. Den faktor er uden tvivl Larians egen ekspertise og alt det passionerede arbejde, de har lagt i projektet både før og efter lanceringen. Baldur’s Gate 3 har måske bragt det belgiskfødte studie ud på den globale scene til international anerkendelse, men som Larians hjemmeside stolt fortæller, har de lavet spil siden midten af 90’erne. Overtagelsen af D&D-licensen har kun gjort det muligt for dem at spænde deres kreative muskler yderligere, som allerede var tonet op efter mange år med at skabe nogle af de bedste rollespil nogensinde på egen hånd, og det er det vigtigste at tage med her. Det er ikke sådan, at der ikke er noget Larian uden Wizards of the Coast.

(Billedkredit: Larian)

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.