Lake Season’s Greetings er den perfekte måde at slappe af og komme i julestemning på.

Julen er kommet til Providence Oaks, den idylliske lille by i Oregon, der danner rammen om Gamious’ indieperle, Lake. Efter at have spillet grundspillet igennem tilbage i 2021, befinder jeg mig igen bag rattet i en postbil takket være udgivelsen af DLC’en Season’s Greetings med juletema. Og efter blot et par minutter indser jeg, at jeg ikke kunne være gladere for at være tilbage. Det føles, som om jeg kører gennem et malerisk lille vinterlandskab. Sneen dækker gaderne som et smukt hvidt tæppe overalt, hvor jeg kigger, og snefnug støver let trætoppene, der indrammer vejene lige uden for byens centrum.

Smukke lys formet som rensdyr pynter i butikkerne, og når jeg går fra postkasse til postkasse for at aflevere breve og pakker, bemærker jeg, at alle er pakket varmt ind med bøllehatte og halstørklæder. Da jeg kører forbi den store sø i hjertet af Providence Oaks, som nu er helt frosset til, begynder en blød julemelodi at spille i radioen. Hvad kunne være bedre end dette lige nu, tænker jeg for mig selv. Det er lige, hvad jeg har brug for for at komme i julestemning.

Lake, det originale spil, foregår i 1986, og du spiller som Meredith Weiss – en kvinde i 40’erne, der vender tilbage til sin hjemby fra storbyen for at overtage sin fars job som bud i to uger. Men som en forhistorie til Lake spoler Season’s Greetings tiden tilbage til 1985, hvor du indtager rollen som Merediths far, Thomas Weiss. Som det snart pensionerede postbud kører du ud i din varevogn og leverer posten til beboerne i tiden op til jul og nytår. Med chancen for at møde nogle nye ansigter, som Meredith aldrig møder, og lære mere om denne søvnige lille by, er Season’s Greetings en vidunderlig tilføjelse, der er værd at tjekke ud, hvis du leder efter noget, der leverer lidt juleglæde.

Særlig levering

Lake: Seasons Greetings

(Billedkredit: Whitethorn Games)

For mig er det at vende tilbage til Providence Oaks som at komme tilbage til en hyggelig feriedestination, som jeg kun har gode minder om. At køre rundt i den samme søvnige by er lige så dejligt og afslappet, som det altid har været, men nu har den fået et strejf af feriemagi takket være den snedækkede makeover og de mange julelys. Men uanset om det regner eller sner, skal der stadig leveres post, og Thomas har masser af stop at gøre på sine runder for at sikre, at al post når frem til de rigtige modtagere.

Som stor fan af alt, hvad der har med 80’erne at gøre, er et af mine yndlingssteder i Lake PO’s egen version af en Blockbuster-lignende VHS-udlejningsbutik. Med falske filmplakater, der tager udgangspunkt i velkendte film fra årtiet, smiler jeg straks fra øre til øre, da jeg får øje på en, der dekorerer ydervæggen ved siden af butiksdøren: En juletønde. Som en hyldest til Dickens’ klassiker har tønden endda en høj hat på ægte Scrooge-manér.

Fra den 23. december skal du køre til markeringer på kortet, aflevere pakker og smide breve i postkasser før og efter jul. Ved at følge historien om, hvad der skete lige før Meredith ankom, kommer vi til at opleve byen fra Thomas’ perspektiv, hvilket giver dig mulighed for at tilbringe mere tid med de lokale og se mere til Merediths mor, Emily.

Lake: Seasons Greetings

(Billedkredit: Whitethorn Games)Indie Spotlight

TEVI

(Billedkredit: CreSpirit)

Godt, et af årets fineste Metroidvanias dukkede op lige i tide til at fortære min juleferie.

Som en del af den amerikanske småby kender alle i Providence Oaks hinanden, og som postbud har du en stilling, der giver dig mulighed for at fordybe dig i lokalsamfundet og få indsigt i beboerne, når du går rundt med dine leveringer. Det, jeg altid har elsket ved Lake, var den måde, det naturligt åbnede et vindue ind til dagligdagen for folk i byen gennem din rolle, hvor du indleder samtaler, når du passerer en pakke, eller lærer mere om nogen takket være den ordre, de tager fra dig.

Selvfølgelig leverer du heller ikke bare posten. Ved flere lejligheder vil du have møder, der giver dig dialogmuligheder for at tilbyde nogen råd eller måske komme til bunds i et problem, som nogen tilsyneladende har. Jeg nød især, hvordan Seasons Greetings introducerede mig til nogle nye ansigter og endda gav mig chancen for at spille rollen som amor for to besøgende, der tydeligvis var forelskede i hinanden. Hele vejen igennem bliver små historier kædet sammen dag for dag, og til sidst føler man virkelig, at man er en del af denne by, ligesom man gør som Meredith i basisoplevelsen.

Med julen lige rundt om hjørnet leverer Season’s Greetings en kærkommen portion juleglæde og varme, alt sammen pakket ind i Gamious’ dejligt pittoreske billede af livet i en lille by. Du skal have en kopi af Lake for at spille Season’s Greetings, men begge er værd at købe, hvis du leder efter et afslappet spil, du kan slappe af med og fortabe dig i. Og hvis du allerede har spillet Lake, og du er på udkig efter noget med lidt julestemning, er DLC’en gaven til dig.

Lake Seasons Greetings er ude nu til PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 og PS5. Se, hvilke andre spil vi har nydt i år i vores Indie Spotlight-serie.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.