Jeg spiller stadig Baldur’s Gate 3 og Starfield, og nu har State of Play og Nintendo Direct leveret bjerge af RPG’er og JRPG’er.

Mens jeg endelig nærmer mig Act 2 af Baldur’s Gate 3 – se, jeg var nødt til at tage en pause for en af mine yndlingsbogserier og også for at slå Armored Core 6 tre gange – og overvejer, om jeg vil spille Starfield på Steam eller hente Game Pass igen, tynger RPG-opstillingen fra denne uges store shows mig, som skyldfølelsen over at lade de Act 1-købmænd dø tynger min Paladin.

Mellem alt det, der blev annonceret på Nintendo Direct i september 2023, og alt det, der blev annonceret på State of Play, som grusomt nok blev sendt samme dag, har Nintendo og Sony serveret en buffet af RPG’er og JRPG’er, som er faretruende tæt på udgivelse. Det er et godt problem at have, men jeg træder vande herovre.

Jeg spiller en mand med for mange spil og for lidt tid.

Enhjørningens overherre

(Billedkredit: Vanillaware)

Jeg burde nok starte med dagens største og mest imødesete spil, men i stedet vil jeg tale lidt mere om Unicorn Overlord, som er mit mest imødesete rollespil af dem alle. Det er tid til at fejre, folkens: Dragon’s Crown, Odin Sphere og 13 Sentinels: Aegis Rim-udvikleren Vanillaware har annonceret sit næste spil. Vi ses i gaderne til den store parade.

Unicorn Overlord er et forudsigeligt smukt, uventet strategifokuseret rollespil med bidder af Fire Emblem, Tactics Ogre og Final Fantasy Tactics i debuttraileren. Et strategi-rollespil fra 13 Sentinels-udviklerne, men med Dragon’s Crown-madminispillet, lyder næsten for godt til at være sandt. Måske er det latterlige navn alligevel passende; strategi-rollespil er, ligesom enhjørninger, intet andet end sjældne og magiske. Den 8. marts 2024 kan ikke komme hurtigt nok.

Okay, fint nok, vi taler om Final Fantasy 7 Rebirth. Lad dig overraske: Det ser godt ud. Virkelig godt. Del to af det legendariske JRPG’s remake kommer i februar og lover “næsten 100 timers eventyr” i den stærkt udvidede åbne verden. Vincent er tilbage! Cloud er på en segway! Det er eksklusivt til PS5 indtil “mindst” 29. maj 2024! Åh vent, det sidste er faktisk dårligt nyt, især for PC-gamere. Det var pokkers. Nå, mere tid til at spille resten af disse.

En udgivelsesdato i april for den længe ventede spirituelle Suikoden-efterfølger Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes var en dejlig, men ikke særlig overraskende godbid i Nintendo Direct. Mere overraskende var SaGa Emerald Beyond, det første ikke-mobile indslag i den langvarige SaGa-franchise siden udgivelsen i 2018 af det engang Vita-eksklusive SaGa: Scarlet Grace. Emerald Beyond ligner det mest JRPG, der nogensinde har været JRPG. Som en, der ved meget lidt om serien, håber jeg, at det er en god ting, når vi nærmer os lanceringen i 2024.

Paper Mario: Den tusindeårige dør

(Billedkredit: Nintendo)

Mario-dobbeltpakken ser også lovende ud. Næste år får Paper Mario: The Thousand-Year Door endelig den Switch-udgivelse, det altid har fortjent, så en helt ny generation kan opleve et af Nintendos bedste rollespil. Her er noget andet, jeg ikke havde set komme: Måske er jeg faktisk mere til Super Mario RPG-genindspilningen, der udkommer den 17. november 2023, da det ser ud til at have taget sig større kreative friheder i moderniseringen af den gamle Super Nintendo-klassiker. Måske er jeg bare en stor fan af opkvikkede bosser efter spillet, hvilket er en lovende tilføjelse til et ret let og nuttet spil.

En hæderlig omtale går til Honkai Star Rails PS5-lancering den 11. oktober. Det betyder ikke så meget for mig, da jeg vil fortsætte med at spille Star Rail sammen med Genshin Impact på PC, men hvis du har ventet på konsolporten for at prøve Hoyos turbaserede JRPG, anbefaler jeg det stadig helhjertet.

Jeg har gemt Tales of Arise-historiens DLC, Beyond the Dawn, til sidst. Det var et af mine yndlingsspil i 2021, så da banden dukkede op til State of Play, gav jeg et øjeblik efter for den enorme kopiering af at tro, at vi ville få Tales of Arise 2, selvom producenten tidligere havde sagt, at en direkte efterfølger ikke lå i kortene. Jeg er lidt skuffet over, at det kun er DLC, men mere Tales of Arise er mere Tales of Arise, og Beyond the Dawn er en velkommen epilog efter to års pause. Jeg kunne så godt lide grundspillet, at jeg måske endda vil lave en særlig lille plads til Beyond the Dawn mellem de mange rollespil, der hurtigt vælter ud af mine overbelastede arme.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.