Jeg spillede middelalderbybygger-møder-RTS-spillet, der har 2 millioner ønskelister på Steam, og det slog benene væk under mig.

De kom efter os om vinteren. På dette tidspunkt i min Manor Lords-rejse havde jeg bygget en ganske hyggelig by til mine omkring 54 lejere, men jeg havde forsømt at gøre en meget vigtig ting: at ruste dem ordentligt til kamp. Det faktum, at det tog banditterne mere end et år i spillet at nå frem til mig, burde have været tid nok, men jeg havde brug for omtrent lige så lang tid til at opbygge rækker og danne min egen milits. Heldigvis var de flere, og Zweiaus folk besejrede fjenden med relativ lethed og uden tab.

Pludselig er det en almindelig vintereftermiddag igen. Hvedemarkerne er for frosne til at blive pløjet, og landsbyboerne sælger i stedet deres læder og farvestoffer med bær. Andre bukker sig ned for at samle ligene af faldne fjender, klar til en uceremoniel begravelse. Jeg tjekker hurtigt, om smedene er på overarbejde for at gøre klar til den næste kamp, så jeg ikke bliver suget for meget ind i Manor Lords’ omfattende styringssystemer til at bemærke en fjende, der nærmer sig igen.

Lord of the things

Manor Lords

(Billedkredit: Hooded Horse)Ubehandlet diamant

Papirsporet

(Billedkredit: Newfangled Games)

Der er masser af andre kommende indiespil at blive begejstret for ud over Manor Lords.

Jeg har spillet rigtig mange city builders og management sims, men mine favoritter er dem, der kommer med forfriskende twists på en elsket genre. Sidste år gav Covenant.devs snigende mørke fantasy Gord mig store Witcher 3 møder Sims 4-vibrationer, men Manor Lords er endnu mere ambitiøst – selv når det kommer i Early Access den 26. april.

Manor Lords kombinerer elementer fra de bedste bybyggespil med de strategiske, taktiske overvejelser, der kræves i de bedste 4X-spil, og har noget af det mest dybdegående og fordybende gameplay, jeg er stødt på, når det gælder RTS-bybyggere. Endnu mere imponerende er det, at det er skabt af soloudvikleren Greg Styczeń på hans studie Slavic Magic.

De kom efter os om vinteren. På dette tidspunkt i min Manor Lords-rejse havde jeg bygget en ganske hyggelig by til mine omkring 54 lejere, men jeg havde forsømt at gøre en meget vigtig ting: at ruste dem ordentligt til kamp. Det faktum, at det tog banditterne mere end et år i spillet at nå frem til mig, burde have været tid nok, men jeg havde brug for omtrent lige så lang tid til at opbygge rækker og danne min egen milits. Heldigvis var de flere, og Zweiaus folk besejrede fjenden med relativ lethed og uden tab.

Pludselig er det en almindelig vintereftermiddag igen. Hvedemarkerne er for frosne til at blive pløjet, og landsbyboerne sælger i stedet deres læder og farvestoffer med bær. Andre bukker sig ned for at samle ligene af faldne fjender, klar til en uceremoniel begravelse. Jeg tjekker hurtigt, om smedene er på overarbejde for at gøre klar til den næste kamp, så jeg ikke bliver suget for meget ind i Manor Lords’ omfattende styringssystemer til at bemærke en fjende, der nærmer sig igen.

Manor Lords

Lord of the things

(Billedkredit: Hooded Horse)Ubehandlet diamant

(Billedkredit: Newfangled Games)

Der er masser af andre kommende indiespil at blive begejstret for ud over Manor Lords.

Jeg har spillet rigtig mange city builders og management sims, men mine favoritter er dem, der kommer med forfriskende twists på en elsket genre. Sidste år gav Covenant.devs snigende mørke fantasy Gord mig store Witcher 3 møder Sims 4-vibrationer, men Manor Lords er endnu mere ambitiøst – selv når det kommer i Early Access den 26. april.

Manor Lords kombinerer elementer fra de bedste bybyggespil med de strategiske, taktiske overvejelser, der kræves i de bedste 4X-spil, og har noget af det mest dybdegående og fordybende gameplay, jeg er stødt på, når det gælder RTS-bybyggere. Endnu mere imponerende er det, at det er skabt af soloudvikleren Greg Styczeń på hans studie Slavic Magic.

Lige fra starten får jeg valget mellem tre scenarier, hvor jeg kan starte mine forhåbninger om at blive landbaron. Hvert af Manor Lords-scenarierne afspejler den spillestil, du kan forvente, med et af tre slutmål: vækst, dominans eller erobring. Rise to Prosperity-skabelonen er mere en sandkassetilstand, hvor du kan læne dig op ad bybygger- og administrationssystemerne uden at bekymre dig om rivaliserende lorder, fjendtlige invasioner eller nogen af kamptaktikkerne i realtid. I Restoring the Peace skal du lægge en strategi for at eliminere andre lorder og gøre krav på deres territorier, og endelig sætter On the Edge RTS-elementerne i fokus med endnu flere kampe, som du skal kæmpe for at overleve og opnå den højeste rang i bosættelsen. Du kan også lave din egen skræddersyede indstilling og indstille mange værdier selv, herunder eventuelle modstandere uden for kortet, hyppigheden af raiderangreb, og hvor mange startforsyninger du begynder med.

Manor Lords

Jeg tænkte, at jeg ville prøve mig frem med Restoring the Peace for at få styr på Manor Lords’ city builder-mekanik. Mine første par år som territorieleder var mildest talt hårde, og jeg løb næsten tør for tømmer til at bygge flere boliger og samle de nødvendige ressourcer til handelsstrukturer på højere niveauer. Men da jeg først fik styr på det, blev jeg fuldstændig opslugt. I modsætning til de andre Two Point-spil kan du ikke se, hvad du skal gøre for at opgradere dine bosættelser. En række forsøg og fejl fulgte – en kirke syntes at være altafgørende for at holde landsbyboerne forankret i troen, mens en stigende risiko for kriminalitet senere betød, at jeg endelig følte mig klar til at bygge min egen herregård. Systemet til at bygge slotte er stadig under udvikling, så jeg var glad for at få mest muligt ud af det, jeg havde, og placerede hovedbygningen og et par vagttårne for at afskrække banditter fra at angribe i nærheden.

(Billedkredit: Hooded Horse)

Hvor fedt det end var at se denne blomstrende landsby vokse frem af en håndfuld telte, var et virkelig magisk øjeblik i min Manor Lords-rejse indtil videre første gang, jeg gjorde brug af spillets Visit-værktøj. Ved at klikke på det lille øjeæble-ikon lige under min herres avatar blev jeg straks transporteret til Goldhofs gader og skiftede den isometriske kameravinkel ud med et tredjepersonsperspektiv lige i hælene på en besøgende adelsmand.

Tilmeld dig GamesRadar+’s nyhedsbrev

Ugentlige sammendrag, fortællinger fra de fællesskaber, du elsker, og meget mere

De kom efter os om vinteren. På dette tidspunkt i min Manor Lords-rejse havde jeg bygget en ganske hyggelig by til mine omkring 54 lejere, men jeg havde forsømt at gøre en meget vigtig ting: at ruste dem ordentligt til kamp. Det faktum, at det tog banditterne mere end et år i spillet at nå frem til mig, burde have været tid nok, men jeg havde brug for omtrent lige så lang tid til at opbygge rækker og danne min egen milits. Heldigvis var de flere, og Zweiaus folk besejrede fjenden med relativ lethed og uden tab.

Pludselig er det en almindelig vintereftermiddag igen. Hvedemarkerne er for frosne til at blive pløjet, og landsbyboerne sælger i stedet deres læder og farvestoffer med bær. Andre bukker sig ned for at samle ligene af faldne fjender, klar til en uceremoniel begravelse. Jeg tjekker hurtigt, om smedene er på overarbejde for at gøre klar til den næste kamp, så jeg ikke bliver suget for meget ind i Manor Lords’ omfattende styringssystemer til at bemærke en fjende, der nærmer sig igen.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.