Jeg kunne have arbejdet med enhver dygtighed i karantæne, og jeg valgte kampspil

(Billedkredit: Arc System Work)

Mens jeg brugte mere tid derhjemme til COVID-19-lockdown, kunne jeg hente alle slags færdigheder. Jeg kunne lære at lodde, som jeg har ønsket i årevis. Jeg kunne lære Blender til 3D-modellering eller få nogle praktiske færdigheder med et kodesprog. Men i stedet valgte jeg at lære at spille kampspil. Jeg må sige dig, jeg tror, ​​det fungerer bedre end de andre projekter ville være gået, fordi jeg opdagede hemmeligheden bag læring: alt hvad du har brug for er fritid og en internaliseret følelse af progression.

Jeg har altid ønsket at komme ind i kampspil, og i de sidste par år har jeg været særlig blændet af Arc System Works ‘anime-emulerende 3D-æstetik. Så da studiet satte Granblue Fantasy: Versus, regnede jeg med, at dette var den ene. Venlige pastelfarver, kendte JRPG-figurer, dybdegående tutorials, et system med en knap til at trække særlige træk af? Alt på et tidspunkt, hvor det er socialt uansvarligt for mig at forlade mit hus mere end absolut nødvendigt? Stjernerne var på linje.

(Billedkredit: Arc System Works)

Først spillede jeg gennem tutorial-missionerne for at lære det grundlæggende i kampsystemet, og prøvede endda at lære nogle kombinationer for Gran – den ekstremt vanilje-hovedperson, der syntes at være min bedste satsning på en starter. Jeg skruede rundt med Arcade-tilstanden lidt, hvilket fik mine forhåbninger, da jeg søvnvandrede gennem modstandere på normale vanskeligheder, og startede på den RPG-inspirerede historiefunktion, indtil jeg blev træt af at se karakterer, jeg aldrig havde mødt før jeg talte som gamle venner. Nevnte jeg, at dette kampspil er baseret på en enormt succesrig mobil RPG, der aldrig officielt er kommet ud i udlandet? Ja.

Uanset dette var det tid for den rigtige kampoplevelse at begynde. Jeg tog et øjeblik til at reflektere over mine mange tidligere forsøg på at opnå kampspilkompetence. Gå til arkaden, men være for selvbevidst til at prøve at udfordre nogen som barn. Tænker at jeg blev ordentlig ved Soul Calibur på Dreamcast, indtil jeg spillede imod bogstaveligt talt nogen udover min ældre bror som teenager. At købe Skullgirls på PS3 og håbe bare, at der ville ske noget i mine tyverne.

Problemet derefter, begrundede jeg, var, at jeg nægtede at henvende mig til kampspil på deres egne vilkår. Denne gang knækkede jeg mig ned og forpligtede mig til min kurser på skolen med hårde banker. Jeg stod i kø for min første online kamp.

Åh nej

(Billedkredit: Arc System Works)

Kære læser, jeg blev ødelagt. Min vanilla shortsword-dreng blev kæmpet rundt i rummet af en barmfærdig alf med venlige øjne og en kæmpe katana. Hun hedder Narmaya, og da jeg tumlede mig gennem de næste par rangordnede kampe, lærte jeg, at mange mennesker kunne lide at lege som hende. Disse skæve tapeter ville have modet mig, hvis jeg ikke allerede vidste, at de kom.

Jeg havde bestemt fra starten, at mit mål ville være at lære, ikke at vinde. For eksempel opdagede jeg, at masser af Narmaya-spillere åbner deres kampe med et hurtigt, langt afstand vandret angreb. Jeg begyndte at undvige lige i starten af ​​runden. Af og til kom jeg endda tæt nok på at straffe Narmayas angreb med en close-up auto combo. Jeg indså, at hvis hun sprang ind på mig, kunne jeg hænge ned og slå hende ud af himlen med Gran’s lufttung. Indrømmet, for hver eneste hit, jeg landede, ville min modstander skære i mig med en udvidet combo, der tog en tredjedel af min livsbar. Men jeg lægger punkter på brættet.

(Billedkredit: Arc System Works)

Desværre er der kun så meget, du kan hente med hensyn til praktiske færdigheder, når du bruger størstedelen af ​​hver kamp på at blive smuglet rundt som en pludselig anime tetherball. Jeg besluttede at prøve online lobbytilstand og tænkte, at den mere afslappede atmosfære muligvis giver et bedre uddannelsesmiljø. Folk spillede ikke så meget Narmaya der, fandt jeg. De slår stadig min røv.

Mine lektioner fortsatte, selvom der var øjeblikke af tvivl. På et tidspunkt troede jeg, at det var Gran og ikke mine egne færdigheder, der holdt mig tilbage. Jeg har aldrig set nogen andre spille som ham, så klart han skal være skrald. Jeg gik tilbage til indstillingerne Tutorial og Arcade for at lære en ny karakter, Katalina. Så vendte jeg tilbage til lobbyen og – utroligtvis – blev jeg ødelagt mere. Jeg ved ikke, hvor Gran er på Granblue Fantasy: Modsat liste over niveauer (og jeg nægter hårdt at kigge), men jeg kunne officielt ikke bebrejde min pletfri tabende post på ham længere.

(Billedkredit: Arc System Works)

Selv det øjeblik med svaghed var en del af læringsprocessen, en påmindelse om at fokusere på grundlæggende elementer, før jeg prøver at blive fancy. I dette tilfælde betyder “fancy” at spille en karakter, der ikke ser ud som om han faldt fra forsiden af ​​enhver generisk JRPG fra de sidste 25 år. Jeg gik tilbage til Gran, og jeg gik tilbage til lobbyen. Jeg har lagt nogle flere kampe. Og du ved hvad der skete, et halvt dusin spil senere? Jeg fik en sejr.

Det var ikke imod Narmaya – hun forbliver ubesejret. Og den person, jeg spillede imod straks skiftede karakterer, smed krop mig gennem gulvbrædderne med det, jeg gætte var deres vigtigste. Men det var stadig en sejr. Min uddannelse betalte sig.

Jeg ser frem til at få endnu en sejr på min rekord i et par dusin spil, men mest glæder jeg mig til at lære mere, når jeg fumler min vej mod kampspilkompetence. Det er ikke som om jeg har meget andet at gøre med min fritid lige nu, når alt kommer til alt. Bortset fra, selvfølgelig, fra at spille D&D online.

Se GR-personalet med fronten i en anden slags kamp med vores seneste Challenge Radar quiz.