Jeg kan ikke holde op med at tænke på denne Zelda-lignende dungeon crawler, der handler om at tage kampen op mod en skør animeret vampyrapokalypse

Der er ingen nem måde at sige det på, som ikke lyder som en overdrivelse, men #BLUD (udtales som “hashtag blood”) fra udvikleren Exit 73 Studios og udgiveren Humble Games er, som om nogen tog den generelle præmis for Buffy the Vampire Slayer og blandede det i en blender med tegneserieæstetikken fra The Powerpuff Girls og Cuphead med Zelda-lignende dungeon crawling. På en meget reel måde føles det, som om nogen har lavet et moodboard, da de skabte dette spil, som udtrykkeligt var designet til at imødekomme mine følelser. Og det har virket; jeg er blevet fuldstændig suged (Get it? Because vampires?) ind.

BLUD sætter spillerne i Becky Brewsters sted, en modig hovedperson, der går i gymnasiet i det dejlige Carpentersville. Men ikke alt er, som det ser ud til, for en slags dæmonisk kraft har taget opstilling her, og Becky finder sig selv i spidsen for vampyrapokalypsen med en trofast hockeystav på slæb.

BLUD for #BLUD-guden

Spillet bærer sine inspirationer i ærmet, og fra starten er det indlysende, at den tegneserieagtige dungeon crawler vil være en blanding af grov horror og komedie. Hvad der er mindre indlysende er, hvor godt disse inspirationer passer sammen, da min første tid med #BLUD føltes lidt træg og opslugt af at møde forskellige NPC’er og mekanikker – for ikke at nævne flere fetch quests.

Indie Spotlight

Hyggelig campingvogn

(Billedkredit: 5 Lives Studios)

Cozy Caravan er Animal Crossing møder Cooking Mama med de sødeste muligheder for at skabe en karakter

Det betyder ikke, at alt det er kedeligt eller unødvendigt. Enhver form for prolog, der tager flere skridt, vil altid føles som friktion, der kommer i vejen for en god tid, og i det mindste er #BLUD så heldig, at det virkelig ser godt ud – de forskellige fjendeanimationer og den skøre sammenpresning af figurerne er et stort højdepunkt – fra det øjeblik, det begynder. Men det tog omkring en time eller halvanden at komme til et punkt, hvor jeg faktisk følte, at jeg lavede noget mekanisk meningsfuldt.

Apropos langsom start, så vil kampene mod de insekter og rotter, du kæmper mod i starten, nok føles noget klodsede for dem, der er vant til for eksempel Hades eller lignende. Jeg kunne aldrig helt slippe følelsen af, at jeg fejlbedømte afstande eller retninger, når jeg forsøgte at slå mig ud af problemerne. Men da jeg først låste op for den førnævnte hockeystav (og derefter opgraderingerne til den), blev det hele meget bedre. Der er en dejlig, nougatagtig kerne i #BLUD’s gameplay, hvis du kan tåle at tygge lidt først.

POW! BANG! BIFF!

<h1>BLUD screenshot</h1>

Der er ingen nem måde at sige det på, som ikke lyder som en overdrivelse, men #BLUD (udtales som “hashtag blood”) fra udvikleren Exit 73 Studios og udgiveren Humble Games er, som om nogen tog den generelle præmis for Buffy the Vampire Slayer og blandede det i en blender med tegneserieæstetikken fra The Powerpuff Girls og Cuphead med Zelda-lignende dungeon crawling. På en meget reel måde føles det, som om nogen har lavet et moodboard, da de skabte dette spil, som udtrykkeligt var designet til at imødekomme mine følelser. Og det har virket; jeg er blevet fuldstændig suged (Get it? Because vampires?) ind.

BLUD sætter spillerne i Becky Brewsters sted, en modig hovedperson, der går i gymnasiet i det dejlige Carpentersville. Men ikke alt er, som det ser ud til, for en slags dæmonisk kraft har taget opstilling her, og Becky finder sig selv i spidsen for vampyrapokalypsen med en trofast hockeystav på slæb.

BLUD for #BLUD-guden

Spillet bærer sine inspirationer i ærmet, og fra starten er det indlysende, at den tegneserieagtige dungeon crawler vil være en blanding af grov horror og komedie. Hvad der er mindre indlysende er, hvor godt disse inspirationer passer sammen, da min første tid med #BLUD føltes lidt træg og opslugt af at møde forskellige NPC’er og mekanikker – for ikke at nævne flere fetch quests.

Indie Spotlight

(Billedkredit: 5 Lives Studios)

Cozy Caravan er Animal Crossing møder Cooking Mama med de sødeste muligheder for at skabe en karakter

Det betyder ikke, at alt det er kedeligt eller unødvendigt. Enhver form for prolog, der tager flere skridt, vil altid føles som friktion, der kommer i vejen for en god tid, og i det mindste er #BLUD så heldig, at det virkelig ser godt ud – de forskellige fjendeanimationer og den skøre sammenpresning af figurerne er et stort højdepunkt – fra det øjeblik, det begynder. Men det tog omkring en time eller halvanden at komme til et punkt, hvor jeg faktisk følte, at jeg lavede noget mekanisk meningsfuldt.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.