Hvis du kan lide Baldur’s Gate 3, bør du spille et af BioWares bedste valgdrevne sci-fi-rollespil nogensinde

Baldur’s Gate 3 har genoplivet interessen ikke bare for CRPG’er, men for fortælletunge valgbaserede spil, hvor interaktioner med NPC’er føles, som om de virkelig betyder noget. Larian Studios’ seneste projekt er ikke det første spil med denne tilgang, men Star Wars: The Old Republic er et af de spil, du absolut bør prøve, hvis du ikke allerede har gjort det. Selvom MMORPG’en er over 12 år gammel, er den et sandt vidunder, fordi den formår at tage højde for selv de mindste detaljer om din karakter, når du interagerer med unikke historier og kravler gennem dungeons med dine venner.

Baldur’s Gate 3 og The Old Republic deler en struktur og standard, som kun få narrative spil kan matche, lige fra historiesystemerne til det valgdrevne gameplay, og selvom de måske ikke umiddelbart deler samme afstamning, har de mere til fælles, end man skulle tro.

Et tilfældigt møde

Star Wars The Old Republic

(Billedkreditering: EA)GATEWAYS

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

6 brætspil og bordrollespil som Baldur’s Gate 3 til at fortsætte din søgen

Jeg endte med at hoppe tilbage i spillet i løbet af ferien, mens jeg var kattepasser for en ven. Jeg tog min laptop med, så jeg kunne få noget arbejde fra hånden, men fik lyst til at starte endnu et spil af Baldur’s Gate 3. Desværre kunne min laptop ikke køre det, så jeg besluttede mig for at lede efter andre spil at spille. Jeg kom til at tænke på Dragon Age: Origins, men det spil spillede jeg helt i bund ved udgivelsen. Så jeg endte i stedet med at bruge omkring en time på at gendanne min Star Wars: The Old Republic-konto, logge ind på flere forskellige e-mail-konti, jeg har oprettet gennem årene, for til sidst at finde mit link til nulstilling af adgangskode, så jeg kunne downloade spillet og give det et nyt forsøg. Og jeg var hooked fra starten.

Ligesom Baldur’s Gate 3 er Star Wars: The Old Republic et spil, der fokuserer på sin fortælling og de valg, der følger med den. The Old Republic er i høj grad et BioWare-spil, men vidste du, at det var BioWare, der arbejdede på den sidste hovedudgave af Baldur’s Gate – Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn, der udkom den 21. september 2000. The Old Republic følger den nu ikoniske BioWare-formel, der giver spillerne en unik historie baseret på din karakters oprindelse eller i dette tilfælde startklasse.

En ting, som spillere straks vil bemærke, er, at du bliver præsenteret for et dialoghjul, når du interagerer med NPC’er, selv større og mindre karakterer, med alignment-baserede valg, der endda går så langt som til at bestemme dit forhold til dine ledsagere (som du selvfølgelig kan gøre til romancer) og i nogle tilfælde dit udseende. Det er ikke alle valg, der er afgørende for din klassespecifikke historie, men den måde, NPC’erne interagerer med dig på, rækker ud over din givne rolle i The Old Republic.

Star Wars: Den Gamle Republik

(Billedkredit: EA)

For at gøre det klart: Jeg er ikke den største Star Wars-fan på planeten, men jeg elsker BioWare-spil. Det er mest på grund af, hvor indviklede Mass Effect-studiets spil er, og hvor meget fokus de har på spillernes interaktion i deres verdener. Da jeg startede The Old Republic for første gang i årevis, startede jeg med en Chiss Imperial Agent, hvilket betød, at jeg ville være på Sith-imperiets side.

Generelt i MMORPG’er er den race eller klasse, du vælger, for det meste uden betydning for, hvordan du interagerer med verden omkring dig, bortset fra en håndfuld tilfælde. Final Fantasy 14 anerkender, hvilken jobklasse du startede med i en quest i Stormblood; World of Warcraft har bogstaveligt talt NPC’er, der kaster rådden mad efter dig, hvis du spiller en Death Knight på grund af det generelle stigma og associationen til Lich King. The Old Republic har på den anden side indbygget disse interaktioner i dine personlige klassequests og endda sidequests, og det faktum, at NPC’er faktisk kommenterede min karakter som en Chiss i detaljer, mindede mig om, hvordan det at spille en Half-Elf i Baldur’s Gate 3 gav mig nogle specifikke dialogmuligheder med spillets Half-Elven-ledsager Shadowheart.

Selv det at være agent for Imperiet farvede mine interaktioner med NPC’er, hvor nogle var mere forsigtige af frygt for at blive rapporteret til Imperiet. At interagere med NPC’er uden for Imperiet betød også, at min karakter ændrede sin dialekt fuldstændigt, hvilket forstærkede rollen som Imperiets spion. Og igen, dette strækker sig uden for dine personlige quests og endda ind i dungeons.

Den nye republik

Star Wars Den Gamle Republik

(Billedkredit: BioWare)

“Vi var alle tre forbløffede over, hvor meget karakteropbygning en simpel dungeon gav mulighed for”

Da jeg genstartede The Old Republic, ville jeg være den mest ambitiøse og hensynsløse inkvisitor derude – hvilket betød, at mange NPC’er sandsynligvis ville falde i min hånd og føre mig ned ad en sti med tvivlsom moral. Det smittede af på de beslutninger, jeg traf i dungeons – som her kaldes Flashpoints – hvor jeg oftest valgte dialogmuligheder fra den mørke side, når chancen bød sig. Da jeg kørte et Flashpoint med nogle venner, en Sith-kriger og en dusørjæger, kunne jeg se i større detaljer, hvad spillet ville anerkende og reagere på.

Jeg vandt det første kast, og en af NPC’erne erkendte, at jeg var på rekognoscering for Imperiet. De gav en hurtig oversigt over, hvad der foregik, men så snart vores Sith-kriger vandt et terningekast og blev den dominerende stemme i gruppen, ændrede NPC’ernes kadence sig straks. De var ærbødige over for Sith og viste ubestridelig loyalitet, selv da han besluttede at holde en fange i live, som ellers skulle have været henrettet.

Vi var alle tre imponerede over, hvor meget karakteropbygning en simpel dungeon gav. Det mindede mig om, hvordan visse valg i Baldur’s Gate 3 ville forplante sig ned gennem spillets tre akter og påvirke, hvilke NPC’er man kunne eller ikke kunne interagere med, eller hvad spillet ville anerkende i form af visse narrative valg som at holde Tieflings i live eller redde Nightsong. The Old Republic følger den samme logik, og ligesom Larians kæmpehit CRPG, vil du se ledsagere forlade din gruppe afhængigt af de valg, du har truffet – eller værre endnu, du kan ende med at dræbe dem.

Jeg var ikke ligefrem begejstret for Star Wars: The Old Republic, da det udkom tilbage i 2011, mest fordi BioWare-spillene udkom i et relativt jævnt tempo, og med det kom trenden med valgbaseret gameplay. Men nu hvor BioWare stadig arbejder på Dragon Age: Dread Wolf, og Larian Studios fortsætter, hvor de slap med Baldur’s Gate-serien, er jeg nået til den erkendelse, at The Old Republic faktisk var noget særligt. Det var et ambitiøst bud på en ellers blomstrende genre på det tidspunkt, og hvis jeg tænker for meget over, hvordan spillet tager højde for dine individuelle valg, små eller store, for at flette det ind i, hvordan dine ledsagere eller historiens vigtigste NPC’er ser på dig, får jeg hovedpine. Det er bare så stort, og ligesom Baldur’s Gate 3 er det fuldstændig forankret i indviklede og sofistikerede spillervalg.

Her er de bedste Star Wars-spil, du bør spille i dag

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.