Hogwarts Legacy kunne lære en lektion fra Fable’s moralsystem

“Rigtigt,” børster i en bred Lancastrian -accent, da min lille helt fortæller hende om sin mands utroskab i Fable. “Jeg vil forvandle ham til balverine mad!”

Da hun takker mig for min venlighed og marcherer op ad bakke for at give sin partner en god øre, dukker nogle tekst på skærmen op for at informere mig om, at jeg lige har udført min første gode gerning ved at udskrive den utro mand. Det er en handling, der har skubbet mit moralske kompas lige lidt i retning af det gode og dydige, noget der vil være et konstant skub og trække i min tid i fabel, da mine handlinger manifesterer konsekvenser.

20 år senere i Hogwarts Legacy er der ingen sådanne konsekvenser at se. Jeg er grim over for mine kammerater, liberal med min brug af utilgivelige forbandelser, og gør det absolutte mest for at være forfærdelige, selvom spillet ikke lader mig være ond. Fabel kan se et forbandet syn mindre prangende ud, men det er indlysende: Manglen på et moralsystem er et gapende sår i Hogwarts Legacy, og det er det, der gør Fable mindeværdig i dag.

Dommedag

"Fabelårsdag"

(Billedkredit: Lionhead) Companion Peace

"Hogwarts

(Billedkredit: Avalanche Software)

Hogwarts Legacy gik glip af et trick ved ikke at gøre mere med sine ledsagere

Fraværet af et moralsystem i Hogwarts Legacy, en RPG, hvor du faktisk kan lære mørk magi og bruge det mod dine fjender, var ikke tilfældigt. Da vi satte os sammen med narrativ instruktør Moira Squier og hoveddesigner Kelly Rowland, fortalte de os, at “dette var vigtigt, fordi det kommer fra et sted med ikke-dømmende af spilskaberne.” Men hvorfor svarede de til autentiske konsekvenser i spillet med udviklerens dom mod spilleren? Dette er bestemt ikke tilfældet i Fable.

Da jeg trådte ud for at udforske kongeriget Albion for første gang som nogen, der skubbede 30, forstod jeg, hvorfor Fable stadig er beundret i dag. Med hver beslutning i spillet, der holder magten til at svinge dig fra godt til det onde, er der en ubestridelig vægt for hvert øjeblik. Skulle du kæmpe for banditterne mod befolkningen i Orchard Farm (landsbyboere er meget lettere at dræbe end slemme fyre, trods alt), eller vil du gøre godt ved heltens guild? Valget er dit, men konsekvenserne af dine handlinger gøres almindelige. Når det er sagt, dømmer spillet dig ikke for dine handlinger, så meget som det åbner en ny vej til fuldt ud at læne dig ind i den slags helt, du ønsker at være.

I Fable, når du opbygger dit omdømme som godt, ondt eller neutralt, ændres dit udseende også. De med en god tilpasning vil finde sig selv spirende engleblondt hår, når deres øjne bliver en balefuld himmelblå. Omvendt bør de faste til at træde ondskabens vej forvente, at horn vokser fra panden, deres hår til mørkere og deres øjne for at brænde rødt i deres stikkontakter. Selvfølgelig er der noget unikt ubehageligt ved de ariske løfter om at spille en god fyr, men jeg nyder begrebet moralistiske konsekvenser, der strækker sig til at omfatte ikke kun, hvordan landsbyboere reagerer på dig, men hvordan du faktisk ser ud. Det er en visuel repræsentation af, hvor du står i øjnene på dine kammerater, hvilket betyder, hvordan de ser dig i verden i spillet-og på trods af hvad Hogwarts Legacy-teamet måske har frygtet, tror jeg ikke, at fabeludvikler Lionhead Studios dømmer os i det mindste. Når alt kommer til alt er vi onde, fordi vi valgte at være, så det er meget på os.

Ikke at Fable’s moralsystem er perfekt. Når du bruger dygtighedspoint til at samle din unge helt og se din karaktermodel transformere, bliver du rynket og gammel og kæmper for at komme rundt. Der er måder at vende aldringsprocessen på, såsom at ofre landsbyboere eller endda din egen ægtefælle i skormens kapel. Dette er faktisk mindre ondt i spillet end at skille din kone eller mand, der lyder bisarr, men hey: det er middelalderen, og det faktum, at du overhovedet kan skille dem, er ganske progressiv, når du tænker over det. Slags. Måske ser tingene lidt anderledes ud i Fable 4, men jeg håber bestemt, at udvikler Playground -spil forbliver tro mod dets robuste moralsystem.

Det er mit spil, og jeg vil være ond, hvis jeg vil

"Hogwarts

(Billedkredit: Avalanche Software)

Vi er onde, fordi vi valgte at være, så det er meget på os

To årtier og en god smule teknologisk udvikling senere har Hogwarts Legacy debuteret. Den magiske RPG tager os tilbage i tiden til at potte Hogwarts, så vi kan skabe vores egen karakter, lære trylleformularer i skolen og afsløre en mystisk historie i processen. Men så fantastisk som verden er at udforske, føles noget om Hogwarts Legacy flad og ubehagelig. Indtil jeg hentede Fable for første gang, kunne jeg absolut ikke finde ud af hvorfor.

Når det kommer til brugen af ​​magi i kamp, ​​slår Hogwarts Legacy klart Fable. Men vent et øjeblik, vil mine lærere virkelig ikke svare, når jeg prøver at Avada Kedavra en praksis dummy lige ved siden af ​​dem? Skal jeg virkelig blive sluppet for at kaste en utilgivelig forbandelse på skolens grund med lidt mere end en streng advarsel fra fru Kogawa? Ja, faktisk, for som Squier og Rowland fortalte os i vores Hogwarts Legacy Preview, “Vi har ikke et moralsystem, der straffer [spilleren] for at gøre det.”

Hvis det var sket i Fable, ville jeg sandsynligvis have mistet omkring 100 omdømmepoint og faldet kraftigt på den onde side af sporene. En uhyggelig vagt ville have kaldt mig ud for det, landsbyboerne ville få panik, og jeg ville ende med at skulle svare for mine forbrydelser på en eller anden måde. I frygt for vores frustration over at få at vide, at vi opfører os dårligt, skabte Avalanche -software i det væsentlige en verden, hvor intet virkelig betyder noget, fordi du bare er så magtfuld. Regler gælder for alle andre i Hogwarts Legacy undtagen dig, fordi du er en magisk teenager med adgang til gamle kræfter, og det er tilsyneladende nok til at give dig en gratis pas ved at være en røvhul for evigt.

Du kan ikke undgå at føle, at spillet holder dig i en armlængde af frygt for at forårsage forstyrrelse, og dets nedsænkningsfaktor lider som en konsekvens. Som GamesRadars Josh West sagde i sin Hogwarts Legacy Review, “Manglen på nogen rimelig reaktion på dine handlinger eroderer yderligere essensen af ​​rollespil.” Jeg troede aldrig, at jeg ville tigge om tilbageholdelse, men her er vi. Der er så meget potentiale for et intuitivt moralsystem i Hogwarts Legacy, at jeg kun kan håbe Avalanche tager et blad ud af Fable’s bog, når det kommer til at skabe nogle DLC.

Her er nogle flere spil som Hogwarts Legacy for en hekse ole -tid.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.