Har du prøvet … at tage beslutninger, der sætter spørgsmålstegn ved din moralske fiber i vognproblemet, Inc?

"Trolley (Billedkredit: Læs Graves)

Jeg har lige gjort 1.000 børn alvorligt syge. Mindre end fem minutter ind i vognproblemet, Inc, og jeg har lyst til en total scumbag. Til mit forsvar truede en endemisk blandt børn masserne, og da han blev bedt om at vælge mellem at rulle et vaccinationsprogram eller for at afvise et, føltes beslutningen som en no-brainer. Før jeg blev tildelt grønbelysning, der blev tildelt, fortalte jeg at kliniske forsøgsdata antydede, at et ud af fem børn ville blive “alvorligt syge” efter jabmen, svarende til 1.000 syge børn hver uge-en sygdom beskrevet som “Meget værre end selve virussen.”

Som forælder til to og partner til en socialarbejder finder jeg mig mere beskyttende over for børn end nogensinde. Og alligevel har vognproblemet, Inc mig, der sætter spørgsmålstegn ved min moral som aldrig før. Tidligere, da et løbsk tog skød mod Polly, et lille barn, der spillede sygeplejersker i en sandkasse, valgte jeg at omdirigere vognen mod fem andre mennesker. Da vi havde suset langt forbi punktet uden tilbagevenden, spurgte spillet Coyly: “Jeg spekulerer på, om nogen af ​​de fem er børn? Måske alle af dem?” Pludselig, at gøre børn syge, og ikke, du ved, døde følte sig som det mindste af to onde.

Læge død

"Trolley

(Billedkredit: Læs Graves)

“Jeg har fyret fem mennesker, jeg har været ansvarlig for dødsfaldet på 29, jeg har gjort det muligt for en morder at dræbe igen, jeg har begået mord selv, jeg har annulleret banebrydende medicinsk forskning, og jeg har henrettet en Mangler, omend døende, hund. ”

Og det bliver værre. Jeg har lige lavet fem kandidater overflødige fra et teknisk firma for at spare en tidsserveret medarbejder, en beslutning, der er baseret på antagelsen, yngre talent er bedre rustet til at hoppe tilbage. ”Jeg ville ikke se på nekrologerne i dag,” informerer spillet straks derefter. “Det viser sig, at en af ​​disse kandidater arbejdede virkelig hårdt for at få deres job her.” Jeg er nu knap et par uger efter Trolley Problem Incs imaginære tidslinje, og jeg har fyret fem personer, jeg har været ansvarlig for dødsfaldet på 29, jeg har gjort det muligt for en morder at dræbe igen, jeg har begået mord selv, Jeg har annulleret banebrydende medicinsk forskning, og jeg har henrettet en savnet, omend døende, hund. Jesus Kristus, hvem er jeg?

Som en gamified version af de titulære tankeeksperimenter, der blev populariseret i det 20. århundrede inden for psykologi og filosofi, er der ingen rigtige eller forkerte svar i Trolley Problem, Inc. I stedet er det et spil, der er bygget omkring tankevækkende valg, der understreger skrøbeligheden ved moralsk-baseret beslutningstagning. Vi er, som du hurtigt opdager dig selv, temmelig faldbare som mennesker på den front. Okay, så du dræber den døende hund for at sætte den ud af sin elendighed – men hvem skal du tage denne beslutning? Bør du ikke rapportere, at hunden mangler og giver sin ejer mulighed for at foretage det opkald? Eller måske skulle du få hjælp, helt sikkert kunne du ringe op til en nærliggende dyrlæge? Åh, hunden døde, mens du forsøgte at finde sin ejer? Du skulle have sat det ud af dens elendighed i første omgang. Få din vagt op, fordi vognproblem, Inc leverer et slag mod tarmen ved hver tur.

"Trolley

(Billedkredit: Læs Graves)

“Jeg gav de svar, som jeg troede var de rigtige; dem, jeg regnede med, at AI ville høre, for at det ikke afgav dom over mig, en tilsyneladende mindre sympatisk person med hvert klik.”

I en verden, der nu er to år dybt ind i et globalt pandemi, er vognproblem, Inc en ubehagelig, vidunderlig, smertefuld og strålende tankevækkende oplevelse på én gang, en, der konstant stopper dig i dine spor, de dybere du går. Nogle gange svarede jeg for mig selv. Andre gange skubbede jeg grænserne for spillet. Og andre gange igen gav jeg de svar, som jeg troede var de rigtige; De, jeg regnede med, at AI ville høre, for at den ikke afgav dom over mig, en tilsyneladende mindre sympatisk person med hvert klik.

En fremtrædende funktion bundet til alt dette kommer i slutningen af ​​enhver truffet beslutning, hvor du har vist en procentdel af, hvordan andre spillere stemte – svarende til, hvordan Telltale’s The Walking Dead håndterer beslutningstagning, og hvordan spillere opfattes af andre. Med følger Til dem som Hellblade: Senuas offer, så vil han være over månen. Der er endda akademiske kilder bundet til hver kvarter, hvis du har lyst på en vis undervisningslæsning.

Read-Graves fortæller mig, at han begyndte at arbejde på Trolley Problem, Inc i december 2020, og selvom han ikke har baggrund i filosofien, fandt han sig selv stillede dybere spørgsmål om livet og eksistensen, efter at hans far havde en major, men ikke-ikke- Dødeligt, hjerteanfald i 2018. Naturligvis forventede read-grave, at inkluderingen af ​​vacciner ville være et virkelighedsreflekterende talepunkt om vognproblem, Inc i 2022, og selvom dette stadig er tilfældet, har den russiske invasion af Ukraine siden grebet det verden og dens nyhedscyklus. Etik og værdien af ​​livet strejker i hjertet af vognproblemet, Inc’s meddelelse, der får sin fulde frigivelse næste måned, april 2022, føler sig næsten serendipitøs.

Platitude og Platon

"Trolley

(Billedkredit: Læs Graves)

I sidste ende stiller vognproblem, Inc vanskelige spørgsmål (55 i alt) af sine spillere, men det gør det for at starte samtaler. Read-Graves siger, at han håber, at dens temaer for faktakontrol, med at citere kilder og udforske oplysninger kan hjælpe med at bekæmpe falske nyheder, og at spillerne ved at gøre det kan se resultaterne af deres handlinger-og andre-udfolde sig i realtid. Read-Graves siger, at selvom videospil er unikke i, hvordan de videresender information, ved hjælp af interaktivitet, håndteres den ‘gode versus onde’ dikotomi i så mange spil af spilfigurer og ikke direkte af spilleren.

“Den overbevisende karakter af vognproblemet, Inc kommer fra komedien, hvilket gør spændingen for spilleren, mens de prøver at vride ud af det problem, der er lagt for dem af fortælleren,” tilføjer Read-Graves. “Meget som at sutte op til en forælder efter at have fået Warhammer -maling fra det nye tæppe eller forsøger at undvige tilbageholdelse, fordi du utilsigtet spiste dit eget hjemmearbejde.” Read-Graves citerer derefter et Platon-citat, der sidder fast med ham i de sidste par år og har hjulpet med at inspirere selve spillet: “De, der praktiserer filosofi på den rigtige måde, er i træning for at dø, og de frygter døden mindst af alle mennesker.”

Hvilket føles som vismandsråd. Men personligt vil jeg hellere bare klare det gennem en anden dag uden at skade flere dyr eller forgiftning af flere børn. Er det virkelig for meget at spørge? Stil og besvar det spørgsmål selv, når vognproblemet, Inc lanceres på pc via Steam (åbner i New Tab) næste måned.

at bevare livet er ikke let i Trolley Problem, Inc. Det kan være tid til at tjekke bedste overlevelsesspil kamp for deres liv.

"Joe Joe Donnelly

  • (åbner i ny fane)
  • (åbner i ny fane)

Funktioner forfatter, GamesRadar+

Joe er en funktionsforfatter på GamesRadar+. Med over fem års erfaring med at arbejde inden for specialprint og online journalistik har Joe skrevet til en række spil-, sports- og underholdningspublikationer, herunder PC Gamer, Edge, Play og FourFourtwo. Han er velbevandret i alle ting Grand Theft Auto og bruger meget af sin fritid på at bytte i den virkelige verden Glasgow til GTA Online’s Los Santos. Joe er også en talsmand for mental sundhed og har skrevet en bog om videospil, mental sundhed og deres komplekse kryds. Han er en regelmæssig ekspertbidragyder på begge fag til BBC Radio. For mange måner siden var han en fuldt kvalificeret blikkenslager, der dybest set gør ham Super Mario.