For 30 år siden traumatiserede de originale Street Fighter Comics fans med Ken’s grusomme død

Da jeg var ni år gammel i 1993, drejede mit liv sig om tegneserier og Super Nintendo – på mange måder 30 år senere gør det stadig. Og i en anden smule symmetri får min yndlingsspilfranchise fra da jeg var barn, Capcoms ærverdige Street Fighter -serie, en ny post i sommer i Street Fighter 6.

Denne kommende udgivelse har bragt tilbage ikke kun nogle af mine yndlings barndomsminder, men en af ​​de mest traumatiske popkulturoplevelser, jeg – og mange andre unge fans – nogensinde har haft.

Tilbage i 1993 handlede det om Street Fighter 2, franchisens endelige spil, der til trods for at være en efterfølger, blev det spil, som alle fremtidige poster i serien ville blive målt. Jeg sugede ærligt på Street Fighter 2, da jeg var ni, men jeg elskede stadig at miste rundt efter runde til min bedste ven.

Som standard, fordi hans yndlingsfigur var Ryu, blev min Ken (og det er stadig). Så da den originale American Street Fighter Comics af forfatter Len Strazewski og kunstner Don Hillsman II kom ud i august 1993 – den måned, jeg blev ni, faktisk – var jeg helt og forvirrende arret af begivenhederne i den første historiebue, der drejede sig om Ken og hans venskab med Ryu.

"Street

(Billedkredit: Malibu Comics)

Den originale Street Fighter -tegneserie var så kontroversiel, at Capcom faktisk trak udgiver Malibu Comics ‘licens til at skabe tegneserien, som oprindeligt blev planlagt som en månedlig igangværende serie, efter kun tre udgaver, som optaget af Malibu selv i en serie -epilog, der optrådte i det sidste emne.

Så hvorfor trak Capcom stikket så hurtigt? Hvad var så traumatisk, at selv ni år gammel mig var forvirret og oprørt, da jeg satte Street Fighter #2 ned?

Det handler om Ken Masters ‘død. Ken Masters brutale, grusomme død.

Malibus Street Fighter -tegneserie er indstillet mellem begivenhederne i den første World Warrior -turnering, hvor Ryu slog – og Arred – Sagat og den anden turnering, der er genstand for Street Fighter 2. Men det spiller hurtigt og løs med etableret gadekæmper Canon, Målet med at oprette sin egen historie adskilt fra spillet.

Historien springer frem og tilbage mellem flashbacks til Ken, Ryu og Chun-Li’s ydmyge begyndelse som trio-studerende under den samme mester, og Ken’s moderne liv som en pensioneret fighter, der er gået videre til en karriere inden for skuespil.

Vi er allerede i gang noget fra Street Fighter Canon her, men det er toppen af ​​isbjerget – tro mig.

"Street

(Billedkredit: Malibu Comics)

I den moderne tidslinje løber Ken af ​​Balrog og hans goons, der slår ham nådeløst, indtil Ken formår at vinde overhånd. Men kampen er ikke forbi, da Sagat træder ind og afslutter den pummeling, som Balrog og hans håndlangere gav ham. Og når han er færdig med at slå det stadigt elskende skit ud af Ken, stikker Sagat ham ihjel med en kniv.

Du læser det rigtige – Sagat dræber tilsyneladende Ken lige der på siden. Og for at gøre tingene værre, ender det andet nummer af Street Fighter med, at Ryu modtager en pakke, der indeholder Ken’s Freakin ‘Bloody Scalp.

Så ja.

Ken’s blodige rester i en kasse var nok til, at Capcom kunne beslutte, at Malibu ikke nøjagtigt havde franchisens interesser i hjertet og trak stikket på tegneserien, med kun Street Fighter #3, der fik det til at udskrive, efter at titlen blev aflyst bag kulisserne – Et meget specielt emne, der omfattede en komo fra Malibu’s egen superhelt ilderen.

Malibu udsendte en endelig udgiveres note i Street Fighter #3, der afslørede, at Ken faktisk ville have overlevet, hvilket lindrede nogle af fansens rædsel. Det afslørede også, at tegneserien ville have bragt Ryu og Chun-li sammen romantisk, og også ville have indløst Sagat.

"Street

(Billedkredit: Malibu Comics)

Der er mere, inklusive onde duplikater af Ryu og andre helte, men det hele er en underlig afledning fra Street Fighter Mythos, der til sidst ville blive udviklet direkte i kampene af Capcom.

Alt dette sagt, lige så underligt og lurid som Malibu Street Fighter Comics er, de havde især spændende kunstværker af Hillsman, hvilket gjorde figurerne i en vestlig tegneseriestil, som de fleste fans ikke havde set dem afbildet før. Hvis ikke andet, på trods af historiens bisarre natur, gengives Street Fighter Comics 1993 på en måde, der stadig engagerer sig i dag.

Mærkeligt nok er den længste varige arv fra Malibus Street Fighter -tegneserie – bortset fra det berygtet grusomme falske ud af Ken’s død – navnet på Ken’s forlovede, Eliza, som til sidst ville komme ind i andre Street Fighter -medier.

Ken har naturligvis fortsat være en af ​​de få Street Fighter-figurer, der vises i ethvert officielt spil i franchisen sammen med Ryu og Chun-Li, som alle også vil tage centrum i Street Fighter 6.

Kan du ikke få nok kampspil? Her er bedste kampspil du kan spille lige nu.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.