Fantastic Four: Den mundtlige historie om det ikoniske løb af Mark Waid og Mike Wieringo

"Fantastiske Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Fra 2002 til 2005 gik forfatteren Mark Waid og den afdøde kunstner Mike Wieringo, sammen med inker Karl Kesel og et redaktionsteam under ledelse af Tom Brevoort, i gang med 35 numre som den kreative kraft bag Marvel Comics ‘Fantastic Four-titel. Waids engagement var noget ironisk, da han var ved at forme en FF -periode, der senere skulle placeres i den sjældne luft af Stan Lee og Jack Kirbys første indsats efter at have haft et stenet forhold til Marvels første familie som fan.

"Fantastic

Fantastic Four #140 (Billedkredit: Rich Buckler (Marvel Comics))

“I modsætning til Superman eller Captain Marvel eller nogen af ​​disse andre karakterer, som jeg har elsket hele mit liv, var jeg aldrig en kæmpe Fantastic Four -fan under opvæksten, og det er af en meget specifik grund,” forklarer Waid til Newsarama. ”Jeg var lige begyndt at komme ind i Marvel omkring 1972-1973, jeg var omkring den alder, jeg var på krydstogt med min far og min nye stedmor, skilsmissen var stadig frisk, og alt jeg kunne tænke på var, hvordan jeg savnede min mor – det var meget råt. Midt på Bahamas fandt jeg den ene butik, der havde et par tegneserier på standen. Jeg havde aldrig læst Fantastic Four før, men regnede med, at dette var noget for at få mit sind væk fra det frygtelige traume af skilsmisse, og det er Fantastic Four #140, som ender med, at Sue ansøger om skilsmisse fra Reed.

“Så fra det tidspunkt havde jeg en slags modstand mod konceptet. Det var ikke karakterernes skyld, og jeg læste bogen, jeg købte bogen trofast, men jeg havde ikke en dyb kærlighed til den . ”

Heldigvis for fans ville Waid overvinde denne rædsel med hensyn til Fantastic Four -opgaven, og sammen med sine kreative samarbejdspartnere etablere noget særligt. Newsarama talte med forfatteren såvel som serieredaktøren Brevoort om den magi, der gik ind i dette skelsættende vartegn i FF’s 60-årige historie.

Fantastic Four fans (eller ej)

Newsarama: Som tegneseriehistorikere mere end endda som fans, tal med mig om betydningen af ​​de fire fantastiske, både for Marvel og for tegneserier …

"Fantastic

Fantastic Four #201 (Billedkredit: Keith Pollard/Joe Sinnott (Marvel Comics))

Mark Waid: Selvom Fantastic Four var en af ​​de sidste bøger, jeg lå fast i [som fan], var det meget øverst i hver Bullpen Bulletins, det var den bog, der blev talt mest om; du fik sådan set en fornemmelse af, at det var en stor ting.

Tom Brevoort: Jeg kom lidt senere ind end Mark, omkring 1978. Når du kommer ind i 80’erne, begynder den virkelige vægt på Marvel at skifte til X-Men som den nye, varme, populære ting, men selv så sent som i 1978 var det stadig de fire fantastiske. Avengers blev større på det tidspunkt, hvor Jim Shooter og George Perez lavede bogen, men FF var stadig den vigtigste team -tegneserie, som Marvel udgav.

Mark Waid: Det var guldstandarden.

Tom Brevoort: Og det havde eksisteret for evigt. Næsten ved osmose kunne man se, at det var vigtige karakterer. The Thing havde to bøger, han havde Fantastic Four og Marvel Two-in-One. Selv The Human Torch havde en serie, der genoptrykte sine Strange Tales-løb fra 10 år tidligere og dukkede op hvert par gange i Marvel Team-Up. Alt dette gav dig bare indtryk af, at det var vigtige karakterer, og at dette var en vigtig bog.

I de første fire årtier af Fantastic Four, bortset fra Lee og Kirbys grundlæggende 100-plus-nummer opus, havde superlative standouts på bogen inkluderet John Byrnes lange hyrdetid i 80’erne samt kortere bursts fra f.eks. Walter Simonson og andre. Talenter, herunder Chris Claremont og Salvador Larroca samt Carlos Pacheco og Jeph Loeb havde været med til at starte et nyt bind af titlen i 1998, men da Brevoort overtog redaktionelle tøjler, havde han højere ambitioner om bogen.

Newsarama: Tom, hvordan kom du i gang som redaktør på Fantastic Four?

"Fantastic

Fantastic Four #47 (Billedkredit: Carlos Pacheco (Marvel Comics))

Tom Brevoort: Jeg sendte bogstaveligt talt 60 -års jubilæumsspecialen til pressen tidligere i dag, og i arbejdet med dette emne byggede jeg en side med alle forsider til alle hundredeårsudgaver og 40 -årsdagen, de gjorde ikke noget særligt, det er bare et nummer af et løb, og jeg opdagede, at det var det første nummer, jeg redigerede, nummer #47 [fra den mængde, der blev lanceret i 1998]. Jeg startede med den bog for præcis 20 år siden.

Smider dette ikoniske Fantastic Four kreative team

Newsarama: Var Mark og Mike sammen med Karl Kesel det første Fantastic Four kreative team, som du virkelig valgte som redaktør?

Tom Brevoort: Ja, i mangel af en bedre måde at formulere det på, var dette mit team. Det var mine fyre. Jeg havde arvet det forrige hold, hvilket var et fint hold, men det var mig, der begyndte at stable mine fyre.

På det tidspunkt, i 2001 eller deromkring, var der med et bestemt segment en fornemmelse af, at FF var blevet passe. Det var den ‘gamle’ bog; Selvom det havde historisk betydning, var det ikke det friske, unge. Der var andre ting, der var vigtigere. Men Fantastic Four var altid min bog, de karakterer, jeg brød mig om og kunne lide mest. Så jeg ville skrubbe det op, gøre det frisk og arbejde igen på en primær måde for publikum i den periode. Så det var mit mål at nå ud til dette hold.

Med [Mike Wieringo] var han sådan set i den anden Superman -stol efter Ed McGuinness, og ud fra hvad jeg hørte, eller hvad jeg fik at vide, var han ikke så glad for det, det fungerede ikke for ham. Jeg kunne godt lide Mike og hvad han lavede, og jeg ringede til ham, og ligesom dig, Mark, sagde han, at han ikke så sig selv tegne Fantastic Four.

Jeg fortalte ham, at da han kom på The Flash, tegnede han ikke The Flash som alle andre før ham, han designede sin egen version. Alle efter ham tegnede det som han gjorde. Det var det, jeg fortalte ham at gøre på Fantastic Four. Jeg fortalte ham, at jeg ikke ville have Jack Kirby eller John Byrnes Fantastic Four, jeg ville have hans Fantastic Four, og derefter for den næste fyr at bekymre sig om at få det til at ligne hans. Det bed han på. [Griner]

Med [Mark] var det lige i det øjeblik, han forlod CrossGen.

Mark Waid: Ja.

Tom Brevoort: Han havde været på CrossGen i to eller tre år. Vi havde gjort små ting sammen gennem årene, en kort Spider-Man-historie eller forskellige odds og ender. Vi havde været på forskellige redaktionelle møder og altid udtrykt interesse for at lave noget sammen. Jeg husker, da [tidligere redaktør] Matt Idelson forlod personalet, og de flyttede Captain America -bogen til en anden redaktør, og Mark kaldte mig gående: “Hvorfor kunne det ikke have været dig ?!” [Begge griner]

Jeg er en ganske let sælger, når det kommer til, hvad Mark gør. Da jeg hørte, at han forlod CrossGen, ringede jeg med det samme, fordi jeg regnede med, at der ville være en række mennesker, og jeg ville være foran. [Mark griner] Vi havde den samtale, Mark nævnte tidligere, hvor han sagde, at han ikke var den største Fantastic Four -fan, men noget ved den samtale satte ham i gang med at tænke over en anden måde at gribe karaktererne an på.

Han kom tilbage en dag senere og sagde: “Jeg tror, ​​jeg kan dette, jeg tror, ​​jeg er med.”

Mark Waid: Ja, og så tror jeg, at vi var nødt til at kaste et par måneder, mens vi løb tør for uret på min CrossGen -kontrakt.

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Tom Brevoort: Du var ude, men der var en konkurrenceklausul eller noget, der blev påberåbt, og vi måtte stoppe i tre måneder. Derfor er der et løb med tre numre lige før vores, som Adam Warren og Kieron Grant gjorde.

Mark Waid: Hvad der skete [med at jeg skrev bogen] var, at Tom ringede og allerede havde sikret Mike Wieringo [som kunstner], hvilket gjorde beslutningen lettere, men jeg var stadig nødt til at tænke over det for en nat, fordi jeg ikke havde et varmt indtryk af Fantastic Four, som jeg havde for mange andre karakterer. Jeg gik afsted og tænkte over det, og det jeg fokuserede på var, at alle elsker Sue, alle elsker Johnny, alle elsker Ben – ingen elsker Reed. Reed er nogens yndlingsfigur.

Så mit spørgsmål var, om jeg kunne gøre Reed til din yndlingsperson? Kunne jeg gå nærmere ind på det. Min inspiration var Buckaroo Banzai, men lidt ældre og mere garvet. Jeg ringede til Tom og fortalte ham, at jeg havde min mening. Lidt Doc Savage. Sådan ser jeg de fire fantastiske.

Det ‘hemmelige våben’ på holdet Brevoort samlede, inker Karl Kesel ud over sit imponerende CV som kunstner havde sammensat lange løb med at skrive karakterer som Superman og Daredevil.

Mark Waid : Tom, kan du tale lidt om hvorfor Karl Kesel er lidt?

Tom Brevoort: Delvist i mit hoved var Ringo og Karl en pakkeløsning, fordi jeg havde arbejdet med dem på andre projekter som Spider-Boy, og jeg har altid syntes, at Karl så godt ud [ringetoner] over Ringo. Men Karl var også en kæmpe Fantastic Four -fan og havde en god arbejdskundskab.

"Fantastic

Fantastic Four #56 -uddrag (Billedkredit: Stuart Immonen/Skott Koblish/Liquid! Graphics (Marvel Comics))

Jeg husker historierne om dengang, da han arbejdede på Suicide Squad med John Ostrander og Luke McDonnell, hvor han lige ville sige John alle sine tanker om alle karaktererne. Jeg troede, at nogen med det niveau af entusiasme såvel som den sprøde glans ville være en god del af teamet.

Jeg var også fan af Karl som forfatter. Han skrev to numre, der skulle være lige før dette, men endte med at være før Adam Warren -spørgsmålene. En af dem var det historisk vigtige øjeblik, hvor det blev afsløret, at tingen var jødisk. Det var næsten blevet etableret i baggrunden, men aldrig sat på forhånd, og vi var totalt uforberedte på al den opmærksomhed, som problemet fik. Det skulle bare være en fill-in, og vi tænkte ikke noget over det.

Mark Waid: Ja, Karl er fantastisk at have i dit hjørne, for uanset hvilken bog han er på, tænker han meget på karaktererne, men han elsker de fire fantastiske. Han var en stor backstop. Jeg kan ikke huske detaljer, men der var et par gange, han ville få et script og derefter ringe til mig for at sige: “Jeg er ikke sikker på, at det var sådan de ville gøre det …” [Tom griner] Han tog ikke fejl. Han tog aldrig fejl.

Tom Brevoort: Karl blev investeret. Han var en del af holdet. Ofte bliver inkeren henvist til at være funktionær. Karl var investeret i karaktererne og bogen endda ud over Ringo og Mark og mig. Han henledte opmærksomheden på detaljer og den kærlighed til det, han lavede. Han var et kæmpe aktiv.

The Fantastic Four launchpad

Waid og Wieringo overtog officielt kontrollen over Fantastic Four med nummer #60, som i et forsøg på at sprede bevidsthed om det nye kreative team blev frigivet med en 9 cent pris i modsætning til standard $ 2,25. Det første nummer blev afsluttet med en mindeværdig indrømmelse fra Reed Richards, mens andre tidlige buer introducerede nye trusler og tilføjede dybde til de eksisterende karakterer.

Newsarama: Mark, tal med mig om de tidlige problemer i løbet. Hvad forsøgte du at opnå? Ikke hvad angår dit løb, men med de første fem numre eller endda bare det første nummer.

"Fantastiske

(Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Mark Waid: Det første nummer på et teknisk niveau er nok det bedste, jeg nogensinde har gjort. Vi gennemgik 19 forskellige kladder.

Dette er ikke et slag på nogen, der kom før, men når jeg kommer til en bog, kan jeg godt lide at nærme mig den, som om den har været død i 20 år, og det er et helt nyt koncept, vi skal introducere for folk. Jeg er en stor tro på, at du skal være i stand til at gå væk fra et første nummer og kende buy-in, kende præmissen, kende karaktererne og passe på. Og du skulle gerne komme tilbage, og derfor sluttede vi ikke det første nummer på en cliffhanger. Jeg kunne godt lide, at det var en ting i sig selv, der kunne stå for sig selv. Jeg vil have, at du kommer tilbage, fordi du vil, ikke fordi du bare føler, at det var en femtedel af en historie. Det var at få brikkerne på plads, at få koncepterne på plads, at sikre, at vi vidste, hvad disse karakterer handlede om, og hvad de ville.

Tom gav mig den storslåede gave fra Reeds tale i slutningen af ​​den bog …

Tom Brevoort: Du giver mig altid for meget kredit for det! Jeg havde måske sagt noget i en samtale om “Reed føler sig skyldig”, men du sagde “Aha!” Scenen, øjeblikket – alt dette er dit.

Mark Waid: Tak.

Tom Brevoort: Det er dig og det er Ringo. Jeg kan huske, at du var særlig glad for de to paneler på den anden til sidste side, der bare er et skub ind på Reeds hoved, Val kigger op på ham og derefter er det næste panel strammere på ham, da han er som “En dag …” eller sådan noget at.

Mark Waid: Sådan noget.

"Fantastiske

(Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Tom Brevoort: Det tavse panel, rytmen der – det er det, der virker.

Mark Waid: Den anden ting, du laver i et første nummer som det, hvis du forsøger at genstarte, oven på alle de andre ting, jeg sagde, jeg ville give, vil jeg også give dig et perspektiv på disse mennesker, som du aldrig har oplevet før, som ingen nogensinde har givet dig. Det er nøglen til alt. Uden Reed -talen synes jeg, at det er et fint første nummer, men Reed -talen er det, der får den til at klikke.

Tom Brevoort: Det er det, der altid har været der, men at du viser folk for første gang.

Mark Waid: Højre.

Tom Brevoort: Det får det til at føles nyt. Det var en af ​​de ting, vi kæmpede meget med, og derfor brød vi en million forskellige versioner af vores første nummer, fordi vi blev ved med at falde i fælder og gå ned ad blinde gyder. Jeg beholdt mange af disse kladder, og når jeg ville sidde fast med en anden forfatter, ville jeg smide en efter dem. [Griner]

Dwayne McDuffie skrev mindst en special, der var baseret på en af ​​de ideer, vi havde. Det er ikke den samme historie, for Dwayne gjorde sin egen ting med det, men det kom fra en af ​​samtalens nuggets.

Det første nummer var nødvendigt for at introducere alt og alle fuldstændigt. Det skal straks ryste støvet af det gamle for at få det til at virke nyt og friskt og sjovt og engagerende. Det skal få dig til at elske karaktererne på 22 sider, dem alle. Fordi det første nummer kun kostede 9 cent, besluttede vi tidligt, at vi ville have det til at være selvstændigt, så du betaler din krone og får en krone tilbage og et fuldt måltid. Det var den egentlige udfordring ved det hele.

"Fantastiske

(Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Fantastic Four: Utænkeligt

Fantastic Four #67 fungerede som et selvstændigt prologemne til den ” Utænkelige ” firedelshistorie, der bragte FF-ærkefjende Doctor Doom tilbage med et fornyet fokus på det mystiske elementer i skurken.

Newsarama: Du bringer Doctor Doom ind med kun den tredje bue, ‘Ufattelig.’ Hvad var overvejelsen der? Var der nogen bekymring for, at du gik til Doom for hurtigt?

Mark Waid: Jeg tror, ​​vi gjorde det, fordi vi vidste, at problem nr. 500 var rundt om hjørnet.

Tom Brevoort: Det var præcis det. Vi vidste i starten, at #500 var på vej, og vi ville gøre Doom for det. Vi havde vores flag i sandet. På den anden side dukkede Doctor Doom op i nummer 5 [af den originale serie]. Det tog os syv eller otte spørgsmål at komme til Doom, så ved en bestemt måling var vi meget afslappede og reserverede.

Mark Waid: Vi forsøgte også meget bevidst ikke at gøre, ‘Åh se, det er Diablo’ igen.

Det, jeg specifikt husker om Doom -buen, er, at Tom lavede et godt opkald til, at hvis vi behandlede denne bog som noget, du ikke havde set før, skulle vi genindføre Doom korrekt. Så jeg var nødt til at gå tilbage og skrive den indledende historie, som endte med at være en af ​​de mest uhyggelige ting, jeg nogensinde har kunnet gøre.

Tom Brevoort: Kender du den virkelige historie, hvorfor du gjorde det?

Mark Waid: Nej.

Tom Brevoort: Jeg kunne sværge på, at vi har haft denne samtale før, men jeg kan forstå, hvorfor du ikke husker det. På det tidspunkt, du skrev del to, som oprindeligt var del et, tog vores værdsatte præsident for tiden [Bill Jemas] beslutningen om, at der ikke skulle være flere flashbacks i tegneserier.

Mark Waid: Det er rigtigt!

Tom Brevoort: Så oprindeligt i dette nummer dukkede Doom op, og du fik en halvanden side af, hvem han er. Jeg fik scriptet tilbage, og jeg var lidt fast, fordi jeg vidste, at jeg ville blive dræbt, hvis jeg kørte en og en halv side af flashbacks, men du skal vide alt dette, og hvis jeg fortalte Mark, at Bill Jemas ikke ‘t ønsker flashbacks, han ville miste forstanden.

Mark Waid: Ja, jeg ville have mistet forstanden. [Begge griner]

Tom Brevoort: Så i stedet ramte vi på tanken om at lave Doom-indledningsproblemet, og Doom-indledningsproblemet er fantastisk. Så uanset hvordan vi kom dertil, fungerede det rigtig godt.

Mark Waid: Vi var nødt til at skate omkring Bill et par gange.

Tom Brevoort: Hoppede virkelig ud af det problem med 9 cent.

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Mark Waid: Han insisterede på at have en karakter derinde, som vi kunne købe.

Tom Brevoort: Jeg forstår det, det gør jeg legitimt, idet vi solgte flere eksemplarer af det 9-centers nummer end noget andet. Vi tabte penge på hver kopi, vi udskrev. Det startede med et stort økonomisk hul, og han troede, at alle de efterfølgende emner ville sælge, og det gjorde de, men ikke til det punkt, han havde ønsket.

Han ville have en karakter, som vi kunne sælge, og forsøgte at afdække væddemål. Hvis vi havde det, kunne han sælge overdådigt legetøj eller hvad som helst og få noget tilbage af den mangel. Men det var bananer i et par dage, fordi han var vred over critteren, og han glemte med tilbagevirkende kraft, at han havde set designs og var vred over det, og vi måtte ændre det. Til sidst blev han bare frustreret nok til, at han kastede hænderne op og gik væk, hvilket var det bedst mulige resultat, fordi vi ikke behøvede at ændre noget eller gøre nogen godtgørelser, selvom vi alle nu var markerede mænd. Bortset fra det blev tegneserien godt, og det er det, alle interesserer sig for.

Newsarama: Hvor kom ideen til at få Doom til at fokusere på trolddomssiden af ​​sin karakter i ‘Ufattelig’?

Mark Waid: Det kom igen fra desperat forsøg på at vise dig noget, du aldrig havde set før. Vi havde aldrig set Doom komme mod dem med en tryllestav.

Tom Brevoort: Doom, tror jeg, var den første etablerede skurk, som vi gik tilbage til. Alt, hvad vi gjorde før det, var helt nyt. Doom er den første etablerede Fantastic Four -figur, som vi vender tilbage til, og selv ved at gøre det var vores impuls ikke at genopfinde ham, fordi han blev bygget som en stor karakter, men for at vise ham i et nyt lys, for at gøre ham frisk og nyt og anderledes end enhver Doom, du har set før. Vi ville ikke fortælle den samme Doctor Doom -historie, som du havde set en million gange. Det faktiske billede, detaljerne, var alle [Mark].

Vi ramte alle på det samme omslagsbillede med Val og gløden i de mørke øjne, og blokkene [stavning ‘Doom’] – endnu et cover jeg fik store problemer for! [Begge griner]

Det var på et tidspunkt, hvor Bill pressede på for et meget specifikt fokus på covers, han ville have, at de skulle være enkeltpersoner og især kvindelige karakterer. Jeg tror, ​​han havde en eller to andre regler. Så vi lavede dette cover og bagefter klagede han over det, og jeg sagde: “Det opfylder alle dine betingelser.” [Begge griner] Han var så vred over det. [Mark griner] Men det er et godt cover, så jeg gider ikke have gjort det.

Newsarama: Mark, følte du, at der var mere kilometertal i trolddomens vinkel til Doom, eller fik du alt, hvad du ville have af det?

Mark Waid: Det tror jeg, jeg gjorde. Jeg forestillede mig ikke rigtigt dette som en permanent status quo -ændring for karakteren, det var bare noget, der ikke var blevet gjort før. Jeg er også smart nok til at vide, om en karakter er blevet etableret siden før jeg blev født, du kommer aldrig til at påvirke nogen form for permanent status quo -ændring med dem, nogensinde. [Tom griner]

Du kan prøve, men nogen vil komme og tabe et klaver på det. Der vil altid være en Baxter -bygning.

Kun et dusin spørgsmål om, hvad der hurtigt blev en af ​​de mere velmodtagne Fantastic Four-epoker i nogen tid, Waid, Brevoort og deres kolleger stod over for uventet modstand inde fra House of Ideas selv …

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Autoritiv handling på flere måder end én

Newsarama: Var der en grund til, at den seksdelede bue efter ‘Utænkelig’, ‘ Autoritativ handling ‘ blev tegnet af Howard Porter i stedet for Ringo?

Mark Waid: Kender du virkelig ikke historien bag dette? Tom, tag det …

Tom Brevoort: Der foregik et par ting her. Den første var, at dette var omkring den tid, Marvel legede med dobbelt forsendelse og forsendelse af mere end 12 bøger om året. Mainstream -kerne -Marvel -helttitlerne, dem, der ikke blev betragtet som skinnende over for de kræfter, der blev lænet op på at sende mere og dermed hjælpe med bundlinjen på de bøger, der tog længere tid at komme ud. På et tidspunkt besluttede vi, at vi ville sende tre ekstra numre af Fantastic Four det år, og det ville være denne ‘Authoritative Action’ bue, der kom efter Doom -historien, i tre måneder ville vi sende to gange om måneden. Og det ville købe Ringo tid til at vende tilbage fire måneder senere.

Da vi arbejdede på dette, besluttede Bill [Jemas] på et tidspunkt: “Skru det her, jeg har en bedre idé om, hvad jeg skal gøre med de fire fantastiske.” Det blev kaldt ‘Working Class Heroes’ ‘, og det havde FF blevet frataget alle deres tilskud af regeringen, og de blev smidt ud af deres skyskraber, og de har lige fået tøjet på ryggen, og alt fungerer godt 9-5 vikarjobs, mens de er superhelte på en side. Han ville have, at vi straks skulle gøre det.

Mark Waid: Umiddelbart!

Tom Brevoort: Uanset hvor meget vi ville argumentere “men det giver ikke mening,” ville han bare have den ting, han ville, og han var hovedpersonen, så han måtte tage den beslutning.

Mark Waid: Vi prøvede at sige, at vi ville gøre det for en historie og give det en grund til at være det.

Tom Brevoort: Vi havde en hel ting udarbejdet, og det er godt nok, at jeg har haft det i baglommen i 20 år. Uanset hvem der skriver FF, hvis vi går i stå, går jeg, “eller vi kunne gøre dette!” Det er stadig ikke sket. Men vi havde en metodologi, der udarbejdede, hvor du kunne tage alle de ting væk og gøre dem ikke længere elskede og så videre. Men det var for kompliceret.

Bill ville egentlig bare have en FedEx fra regeringen til at dukke op på side et og sige ‘du er fyret’, ud af huset efter side to, side tre, du er i den nye status quo. Bill blev frustreret og sagde til at fyre Mark. Jeg var nødt til at ringe til Mark og fortælle ham, at han var ude af bogen. Ringo stoppede solidarisk.

Så dette nye kreative team skulle starte denne ‘Working Class Heroes’ idé med hvad der ville have været Fantastic Four #509. Det endte i stedet med at være Marvel Knights 4 -bogen, som Roberto Sacasa og Steve McNiven lavede. De begyndte at arbejde på dette, men det vil ikke overraske nogen, at Steve ikke er den hurtigste kunstner i verden. Dette var det første, Roberto gjorde for Marvel, de rekrutterede ham fra at lave det stykke, der var Archies pastiche. Han gjorde et meget godt stykke arbejde med historien, men det tog et stykke tid at komme i gang, så for at købe tid besluttede vi at afsende disse FF -spørgsmål i stedet for dobbelt forsendelse og få tre måneder mere.

Det hele foregår, der er kampe bag kulisserne, hvor jeg siger, at jeg ikke kommer til at redigere de bøger, de fortæller mig, at jeg er det, og det, der pludselig ændrede sig, var, at Bill var ude. Han var færdig, og Joe [Quesada, daværende chefredaktør] besluttede at lave ‘Working Class Heroes’ som Marvel Knights-bogen og fortalte mig at få mine ænder i træk. Jeg gik individuelt tilbage til Mark og Ringo. Oprindeligt skulle I gå og lave Legion [of Super-Heroes for DC] …?

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Mark Waid: Vi skulle lave Legion, ja.

Tom Brevoort: Dan DiDio var ny i sin position i toppen af ​​DC og var meget begejstret for at få det hold, der var blevet fyret fra Fantastic Four, fyret fra Marvel, til at lave Legion. Jeg husker et møde med mig, [Mark], og jeg tror, ​​Joe ved stævnet i Chicago …

Mark Waid: Ja, jeg tror, ​​Joe var der.

Tom Brevoort: Jeg forsøgte at få Mark til at vende tilbage og lave ting igen. Han var bekymret, men accepterede i det mindste at afslutte [FF] -kørslen. ‘Autoritativ handling’ var oprindeligt ikke afslutningen på det løb, og det ville ikke ende oprindeligt med at The Thing blev dræbt, det ville have været en sjov måde at afslutte løbet. [Mark griner] Det skulle ikke være det. Jeg overbeviste oprindeligt Mark om at lave to spørgsmål, fordi han havde en startdato på Legion. Vi ville gøre en stor konklusion og i det mindste afslutte løbet godt, og det var Mark ombord på.

Jeg ringede til Ringo, og Ringo var også ombord til det, han behøvede ikke starte på Legion helt endnu. Så formoder jeg, at de en dag eller to senere sendte hans eksklusive aftale til Legion over, og han ringede til Dan og sagde “Ser godt ud, jeg skal bare afslutte yderligere to numre af FF, og så er jeg klar til at starte.” “Hvad mener du med yderligere to spørgsmål om FF?” “Mark og jeg skal lave to spørgsmål mere for at afslutte løbet.” Dan eksploderede, hovedet sprængte. “Hele pointen med dette er, at jeg vil have de fyre, der blev fyret fra Marvel, ikke de fyre, der gik tilbage og afsluttede løbet!”

Han sagde dybest set til Ringo: ‘Hvis du går tilbage og gør dette, [eksploderende] dig, vil vi ikke give dig en eksklusiv.’ Ringo ringede til mig, videresendte alt dette og sagde, at han stadig ville lave de to spørgsmål om FF, fordi han fortalte mig, at han ville. Jeg fortalte Joe om alt dette, og i slutningen af ​​dagen fik Ringo papirerne til sin eksklusive Marvel -kontrakt, der matchede alle de vilkår DC havde givet ham.

På det tidspunkt fandt vi ud af, hvorfor bare lave to spørgsmål, alle er tilbage, lad os gøre mere! [Tom griner] Vi havde så meget materiale fra bogen ‘Authoritative Action’, at der bogstaveligt talt ikke var nogen forstyrrelse i servicen. Der var meget storm, hvis du var online eller fulgte Wizard eller hvad ikke mere, men bare ved at læse tegneserien ville du ikke have en idé om, at der var foregået noget.

Mark Waid: Men hvis du var online – det er en joke, men det er helt rigtigt, at vi brød internettet. Newsarama styrtede ned. Den ene seje takeaway fra at blive fyret, og det er så offentligt og grimt, er, at det var som om Tom Sawyer var til sin egen begravelse. Alt vi fik hele weekenden var ‘Dette var den bedste tegneserie nogensinde, hvordan kunne de gøre dette’, og det var rart.

Tom Brevoort: Det viste, at det vi havde sat os for at gøre i begyndelsen af ​​løbet, havde vi gjort. Her er et stort segment af mennesker, der bekymrede sig om denne æra af Fantastic Four, som et år tidligere ville have været ligeglade. Så på det niveau var det en dejlig ting midt i en masse ikke så pæne ting.

Fantastic Four finder Gud

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Nyligt genindsat og genoplivet stod Waid og Wieringo over for forhindringen i at bringe The Thing tilbage fra en tilsyneladende død ved afslutningen af ​​’Autoritativ handling’. Deres løsning i ‘ Herefter ‘ trilogien om spørgsmål tog FF til et område, hvor selv de aldrig havde vovet sig …

Newsarama: Jeg er nødt til at spørge om Jack Kirbys udseende som ‘Skaberen’ i buen ‘Herefter’. Gav det bare mening, eller var der mere ved det?

Mark Waid: Det var [forfatter] Tom Peyer.

Tom Brevoort: Det var Tom Peyer!

Mark Waid: Jeg taler altid historier med Tom Peyer. Jeg fiskede efter det, og han kom på den perfekte idé. Naturligvis er ‘Kirken’ i Marvel Universe Jack Kirby, selvfølgelig er det.

Newsarama: Var der nogen modstand mod ideen på alle fronter?

Tom Brevoort: Den del, der var svær, overbeviste mig om at lave historien til at begynde med. Mark gav mig ideen om, at FF skulle til efterlivet, komme til himlen, for at redde Ben, og jeg kunne i princippet ikke lide det. Jeg kunne i princippet ikke lide det, fordi jeg ikke kan lide det når som helst vi behandler døden som kavaler. Jeg kan ikke lide det, når du kan tage en bus for at få den døde fyr tilbage.

Mark Waid: Du har lagt udfordringen foran mig om, at den ikke kunne kopieres.

Tom Brevoort: Jeg ville ikke være i stand til at bringe nogen tilbage, og du fandt den rigtige kontinuitet for at få det til at fungere, ‘Doctor Doom forsøger at redde sin mor’ -maskine, og det mere end noget andet var det, der fik mig til at købe den og sige lad os gå. Men jeg trak bestemt mine fødder på denne historie, men jeg havde været igennem meget for at få disse fyre tilbage, og jeg kunne ikke afvise den første historie, de lagde mig! [Mark griner]

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Med hensyn til [Kirby] cameo, tror jeg ikke, at vi har fortalt nogen specielt til nogen. Jeg tror, ​​vi bare gjorde det. Da vi gjorde det, tror jeg ikke, at nogen var særlig interesseret på den ene eller anden måde. Det var en tegneserie, folk kommenterede det, det fik en masse brummer, og ingen kom nogensinde til mig og sagde ‘Hvad har du gjort ?!’ fordi vi var forsigtige med hvordan vi gjorde det og forsøgte at være respektfulde rundt omkring. Jeg får desværre at vide, at Kirby -familien ikke var glade for det, hvilket jeg beklager. Jeg ville næsten ikke have gjort det-

Mark Waid: Jeg ville ikke have gjort det. Det gik aldrig op for os, at de ville være utilfredse.

Tom Brevoort: Det er den ene slags mørk sky over den. De ville hellere have, at vi ikke gjorde det. Det virkede dog absolut som et mesterslag. Jeg husker, hvor spændt [Mark] var, da han ringede til mig for at sige, at han havde slutningen [til ‘i det efterfølgende’]. Det skulle også udvides til tre spørgsmål, fordi du havde brug for plads til at gøre forretningen og punchline. Jeg følte, at skildringen var god, og alle involverede fik den og kunne få den til at fungere. Det er bestemt et af de øjeblikke, som alle husker, selvom de ikke ved hvorfor.

Jeg laver en Marvel -læsekreds hver uge med vores redaktører, og engang i løbet af de sidste seks måneder lavede vi denne bog, og mindst halvdelen af ​​folk i den cirkel, fordi alle redaktører er yngre nu, fik ikke slutningen, de havde ikke får ikke referencen.

Mark Waid: Fantastisk.

Tom Brevoort: For dem var det bare: ‘Ok, Gud er en tegner.’ Det har måske ikke det samme resonansniveau, men det virker stadig. Det, tror jeg, er mere end noget andet, hvorfor problemet fungerer. Ringo brugte al reference i verden. Det er Kirbys studie, det er hans gårdhave, det var meget i mål.

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Deres mål med Fantastic Four

Waid og Wieringos berømte stint, da historiefortællerne med ansvar for Fantastic Four sluttede med 2005’s nummer #524 af serien, som havde genoptaget sin oprindelige nummerering. Brevoort ville forblive redaktør i årevis efter og fortsætte med at styre skibet fra Marvels store første superhelte i sølvtiden.

Newsarama: Mark, hvad synes du om din arv fra Fantastic Four, og hvad vil du have det til?

Mark Waid : Det er svært for mig at bedømme, hvad min arv er. Mit uddannede gæt er, at folk kan lide Reed mere. Helt ærligt, det er nok det, jeg gerne vil have, at det skal være. Reed er ikke længere strengt området for 60-årige mænd, der kan lide Fantastic Four. Han er stadig ikke nogens yndlingsfigur, alle elsker Ben. Alle taler om Wolverine, Spider-Man osv., Men jeg har aldrig i mit liv mødt nogen, der ikke kan lide Ben Grimm.

Tom Brevoort: Jep.

Mark Waid: Alle disse figurer har deres fans, men jeg ville bare give Reed sin skyld.

Tom Brevoort: Helt ærligt, hvis du ser tilbage på det, lykkedes det. Jeg vil hævde, at Reed i de sidste 20 år har været bogens centrale karakter. Før det plejede det at være Ben eller [en anden]. Alle løb, der kom efter, har handlet om Reed. [J. Michael Straczynski] – Reed -centreret. Mark Millar og Bryan Hitch, meget Reed-centreret. Jonathan Hickman -løbet – meget Reed -centreret.

Mark Waid: Meget Reed-centreret.

Tom Brevoort: Næsten alt siden Marks løb har sat Reed foran og i centrum, så det havde bestemt en varig indflydelse på, hvordan denne generation opfatter de fire fantastiske. Det er til det punkt nu, at jeg skal rette op på The Thing og minde folk om, hvorfor de elsker ham i første omgang.

"Fantastiske

Fantastic Four (Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Newsarama: Tom, hvordan formede Mark og Ringos løb den måde, du ville redigere bogen på, selv efter de forlod?

Tom Brevoort: På et vist niveau ødelagde det mig for alle andre. [Mark griner]

Jeg lærte også lektien om ikke at fyre folk midt i løbeturen, det har jeg ikke gjort siden da! [Mark griner igen]

Jeg ved ikke, at det havde en varig indflydelse, udover hver gang vi starter et nyt løb [med et nyt kreativt team], det har samme hensigt, ikke at gøre det samme, som vi allerede har gjort i 60 år. Hvordan er dette anderledes? Hvordan kan vi se på disse karakterer og deres relationer og ting, vi tager for givet i et nyt lys? Der er helt sikkert bits, der bliver ved med at komme op, fordi de var store, og vi definerede dem sådan i dette løb.

De fleste, der har gjort FF siden dette løb, har hørt mig tale om krydsmatchning af karaktererne. Du vil lave en masse Ben og Sue scener, du vil lave en masse Reed og Johnny scener. Du vil gerne placere karakterer med hinanden, som du ikke er vant til at se dem med. Alle vil lave en Reed og Ben scene, Reed og Sue scenerne er indlysende, Sue og Johnny scenen er indlysende. Vi lavede ting som at Reed og Sue var i overfyldte New York City og hun gjorde ham usynlig, så han kunne lave beregninger, mens han blev stimuleret af alle tingene omkring ham.

Mark Waid: Det var på Times Square. Det svarer til en isolationstank. Det har han brug for.

Tom Brevoort: Dem, der har en sjov dag ude, fordi de kunne være et sjovt par, de er ikke dine forældre. Sådan noget giver altid genlyd bag i min hjerne, mens jeg skubber nye mennesker mod at lave en stor bue eller historie om Fantastic Four. Virkelig selvom det sådan set har været ned ad bakke siden det løb. [Begge griner]

Det er ikke sådan, at der ikke har været gode ting siden, men det er det for mig. Der er en omnibus nu, jeg kan godt lide, at der er en omnibus.

Mark Waid: Jeg elsker, at der er en omnibus. Det gør mig så glad. [Tom griner]

"Fantastiske

(Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Husker Mike Wieringo

Mike Wieringo døde i den tragisk unge alder af 44 i 2007, kun et par år fjernet fra sit arbejde med Waid on Fantastic Four. Ikke kun husket for sit enorme kunstneriske talent, men også for hans universelt elskede status i branchen, kan Ringos indflydelse fortsat mærkes den dag i dag.

Newsarama: Jeg vil have det sidste ord til at handle om Mike Wieringo. Hvad kan du huske ved at arbejde med ham om dette, og hvad bragte han til bogen, der var speciel og unik?

Mark Waid: Lad mig gå først. Menneskeheden var, hvad han bragte til bogen. Karaktererne handler, de er virkelige, de er menneskelige. En af de ting, jeg elskede ved Ringo, er, at ingen er i panelet, medmindre de gør noget. Han laver ikke typiske paneler af en karakter, og så er der bare mennesker i baggrunden; alle gør noget, de havde kropssprog, de havde ansigtssprog. Han følte altid, at han var for tegnefilmagtig til at lave de fire fantastiske. Selv i slutningen følte han, at det ikke var den stil, som folk forventede, men de var ligeglade, der var så meget liv i det. Det kan være en så sjov bog, det kan være sådan en kilde til komedie, og Ringo bragte det sjove. Han kan alt. Det er mit svar.

Tom Brevoort: Alt, hvad Mark sagde. Menneskeheden går til Ringo selv. Ringo var en super ydmyg fyr for en mand, der havde de betydelige talenter og færdigheder, han havde. Han var ikke ærefrygt for sine egne evner og var meget mere tilbøjelig til at være begejstret for, hvad en anden lavede. Han var så begejstret for mennesker, der ville komme hen til ham og vise deres spirende prøver. Han var en rigtig god mentor og storebrorfigur til en masse nye kunstnere og talenter. Og en virkelig elsket figur på den måde også.

For mig går det hele tilbage til den historie om ham, der kom tilbage på bogen. Den smarte ting at gøre ville have været at holde fast i den store eksklusive kontrakt, der ville tage sig af ham, men han holdt sit ord, når han nok ikke skulle have. Jeg ville ikke have bebrejdet ham for ikke at komme tilbage. Det taler til et bestemt element af karakter. Han sagde, at han ville gøre det, og derfor ville han gøre det, uanset konsekvenserne. I sidste ende rystede det til sidst, men det vidste han ikke, da han tog det valg, og han gjorde det alligevel. Det går ud over, hvad han gjorde på siden.

Og hans arbejde er smukt. Han komponerer smukt. Han barberede straks 15 år af hver karakter i bogen. For alt det, han bekymrede sig over, at hans kunst var for tegnefilm, og der var mennesker i branchen, der sagde, at hans kunst var for tegnefilm, var det et øjeblikkeligt skridt op for FF, der gjorde dem unge og livsvigtige-vi behøvede ikke fortæl dig det, det er de bare, han tegner dem bare på den måde, de har det sjovt. Det er sjovt og det er dejligt, fordi han præger det med en sådan karakter af karakterisering. Han kunne også tegne, hvad [forfatter og redaktør] Danny Fingeroth plejede at kalde ‘the punchin’ and the hittin ”, men det var styrken i alt andet. Og bestemt havde han komikekoteletterne. Det er også hemmeligheden bag, hvad Mark gør, bland dramaet med humoren, og det er et talent, der desværre bliver mere og mere sjældent i superhelte -tegneserier. Jeg tror, ​​det er en af ​​de ting, der hjalp med at sætte det til at løbe fra hinanden.

Mark Waid: Jeg tror, ​​at bundlinjen med Mike er, at hvis du kunne have købt ham for det, han troede, han var værd og solgt ham for det, han faktisk var værd, ville du være millionær.

"Fantastiske

(Billedkredit: Mike Wieringo/Karl Kesel/Paul Mounts (Marvel Comics))

Med Fantastic Four tilbage i spidsen for tegneserier både som trykt og digital ejendom og forestående spillefilm, er det vigtigt at anerkende bidragene fra Waid, Brevoort, Wieringo og resten af ​​teamet, der bragte FF til dette punkt.

Waid og Wieringos FF -løb har et par steder på vores anbefalede bedste Fantastic Four -historier nogensinde.