En tragisk fejltagelse i Baldur’s Gate 3 forhindrede Karlach i at slutte sig til mig, og det har plaget mig lige siden.

Jeg var kun et par timer inde i min første runde i Baldur’s Gate 3, da jeg traf et forfærdeligt valg. Faktisk var dette valg så dårligt, at det stadig hjemsøger min nuværende gennemspilning. Op til udgivelsen på PS5 havde jeg gjort en bevidst indsats for at undgå at vide for meget om historien og personerne i Larians eventyr. Det betød, at da jeg nødlandede i første akt blandt ruinerne af Nautiloid-skibet, var jeg lige så uvidende om, hvad der foregik, som min halv-elverbarde så ud til at være, men det var præcis sådan, jeg ville opleve det. Mens jeg nød magien ved at opdage alting selv, ankom jeg til Smaragdlunden ret tidligt. Jeg fulgte mit instinkt og valgte at gøre, hvad jeg mente var bedst … men det viste sig, at den beslutning ødelagde det hele for en potentiel følgesvend, som jeg havde glædet mig så meget til at møde: Karlach.

Rygtet havde tilsyneladende hurtigt spredt sig om, hvad der var sket i lunden, og Karlach gav udtryk for sin vrede over mig ved vores første møde. Jeg troede, at jeg havde gjort det rigtige for Tieflings, at jeg havde valgt det mindste onde, men det havde givet bagslag for mig, og nu går jeg glip af en ledsager, som jeg gerne ville lære at kende. Nu, hver gang jeg ser et tomt telt i min lejr, hvor jeg formoder, hun ville bo, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis jeg havde gjort tingene anderledes.

Da jeg ikke længere kunne vende tilbage for at rette op på mine fejl, måtte jeg acceptere min Karlach-løse skæbne og komme videre. Men jeg er stadig ikke helt kommet mig over, at jeg går glip af hendes selskab under min første gennemspilning. Jeg har brugt meget tid på at grave i netop dette valg for at undgå at begå den samme fejl næste gang, men om ikke andet viser hele oplevelsen omkring det, hvorfor jeg elsker Baldur’s Gate 3 så meget.

Der blev begået fejl

Baldur's Gate 3

(Billedkredit: Larian Studios)Dobbelte problemer

Starfield

(Billedkreditering: Bethesda)

Jeg spiller Baldur’s Gate 3 og Starfield på samme tid, og jeg ved ikke længere, hvem jeg er, men jeg elsker det.

Set i bakspejlet kan jeg godt se, at jeg var lidt for ivrig, da jeg skulle beslutte, hvad jeg skulle gøre i Emerald Grove. Efter at have talt med forskellige bemærkelsesværdige NPC’er der, vil du lære, at den har sin del af problemer med gobliner, og spændingerne stiger mellem Tiefling-flygtninge og druiderne, der forsøger at beskytte lunden. Jeg var allerede fast besluttet på at hjælpe Tieflings, men det var måden, jeg gjorde det på, der gjorde hele forskellen. Jeg talte med Zevlor, lederen af Tiefling-flygtningene, som fortalte mig, at jeg var nødt til at sætte en stopper for druidernes fungerende leder, Kagha.

Jeg havde selvfølgelig mulighed for at finde Halsin, den første druide, men at tale med Kagha fik mig til at tro, at hun ikke ville se fornuften, uanset hvad jeg gjorde. Så før jeg vidste af det, kæmpede jeg mod hende i Tieflings’ navn, uvidende om de andre veje, der var åbne for mig. Jeg anede ikke, at dette ville gøre hele lunden fjendtlig og forårsage en hel del blodsudgydelse, der ville vende min kommende ledsager imod mig for altid.

Da alt var gået ned i lunden, tog jeg af sted mod nye græsgange og stødte endelig på den fyrige fan-favorit. Min begejstring over at tilføje endnu en ledsager til min gruppe blev hurtigt slukket, da Karlach straks udtrykte sin vrede over min handling. Jeg var ganske vist meget forvirret og troede, at jeg havde hjulpet Tieflings og gjort det mindste af, hvad jeg troede var to onder. Det var netop i dette øjeblik, at jeg fik min allerførste rigtige smagsprøve på, hvor meningsfulde valgene er i Baldur’s Gate 3. Jeg var kun et par timer inde i spillet på dette tidspunkt, men mine beslutninger havde allerede betydelige konsekvenser.

Når alt kommer til alt, er jeg vild med ledsagere i eventyr, og at vide, at jeg havde blokeret en fra at slutte sig til mig, gjorde mig ret fortvivlet … især fordi jeg så frem til at lære hende at kende. Selv efter at have bestået et overtalelsestjek og forsøgt at undskylde, kunne situationen ikke reddes. Hver gang jeg forsøgte at tale med hende efter det, blev jeg mødt med hendes skældsord, som stadig giver genlyd i mit sind: “Jeg er ret sikker på, at jeg bad dig om at f*** af, makker”.

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg hørte hende sige den replik efter vores første konfrontation. Hver gang jeg afsluttede flere quests efter min tid i lunden, blev jeg ved med at vende tilbage til Risen Road, hvor du finder Karlach, i håb om, at jeg stadig kunne vende tingene. Desværre fik jeg altid det samme svar. Den iltre Tiefling ville virkelig ikke have noget med mig at gøre … og jeg forbander stadig mig selv for det, ligesom hun gør. Hvis bare jeg kunne skrue tiden tilbage og rette op på det, jeg gjorde forkert, men det har allerede givet mig noget at se frem til i min næste gennemspilning.

Og er det ikke netop det smukke ved Baldur’s Gate 3? Nogle gange går det galt, selv om du har de bedste intentioner, og du ved aldrig helt, hvordan det vil gå. Det illustrerer perfekt, hvor meningsfulde valgene er i Larians eventyr, med så mange muligheder for at forme og forme retningen af det, afhængigt af hvordan du spiller. Et terningekast kan afgøre din skæbne eller cementere din vej, og jeg kan ikke få nok af det. Jeg er stadig ked af, at jeg går glip af Karlachs selskab, men jeg kan ikke vente med at få hende på min side næste gang. Jeg er sikker på, at jeg vil sætte endnu mere pris på hvert øjeblik, jeg tilbringer med hende, på grund af hvordan tingene har udviklet sig. Men lige nu må jeg bare acceptere min lod og forsøge at undgå at kigge længselsfuldt på det tomme telt, hun kunne have fundet et hjem i.

For flere Baldur’s Gate 3-kapsler, se vores egen Joe Donnellys oplevelse: Jeg er sent på den til Baldur’s Gate 3-festen, så jeg har besluttet at ødelægge festen ved at være et dumt svin over for alle, jeg møder.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.