Dragon’s Dogma 2 er en “sømløs fantasiverden”, der taler til mit Witcher 3-elskende hjerte

12 år efter det første spil blev lanceret, ser Dragon’s Dogma 2 ud til at forbløffe. Det ligger i et parallelt univers til sin forgænger og har et massivt åbent verdenskort, der er fire gange større. I dette nye spil fra 2024 træder vi ind i skoene på en helt ny Arisen, som kæmper med omgivelserne for at finde sig til rette, rekruttere ledsagere og besejre mytiske monstre i alle former og størrelser.

Ved at starte spillerne med en blank tavle – en helt, der kan tilpasses, og som ikke kan huske sin fortid – siger instruktør Hideaki Itsuno, at de, der ikke kender RPG-serien, vil få det lettere. “Spillet starter med en hovedperson, der har mistet hukommelsen, hvilket giver os mulighed for at lade personer omkring dig forklare ting for at få dig op i fart. Så selv hvis det er første gang, du spiller Dragon’s Dogma, kan du trygt kaste dig ud i det!”

Det er lige så godt for mig, da jeg aldrig havde fornøjelsen af at spille Capcoms original fra 2012 (det kan du give mine A-niveauer skylden for). Men efter at have set alle trailerne og gameplay-klippene, og da jeg er en trofast fan af alt, hvad der har med middelalderlig fantasy at gøre, er min interesse for Dragon’s Dogma 2 vakt.

Vindene hyler

Dragon's Dogma 2-figur skyder på en fjende i det fjerne med magi.

(Billedkredit: Capcom)Stor i 2024

Stort i 2024: GamesRadar+ preview af årets største spil

(Billedkreditering: Future)

GamesRadar+ udforsker årets mest ventede videospil med Big in 2024, hvor der kommer nye artikler hver dag i hele januar.

Jeg kan huske, at jeg så traileren for Dragon’s Dogma 2 under PlayStation Showcase i maj sidste år og undrede mig over, om jeg havde boet under en sten. En fantastisk åben verden med sværdkamp, magisk nærkamp og masser af forfærdelige bæster, som man kan bruge kniven til; det har alt det, jeg elskede ved at spille The Witcher 3, og alligevel havde jeg aldrig hørt om det. Alligevel blev jeg øjeblikkeligt tiltrukket af denne smukke verden, som Capcom havde lagt foran mig, og jeg tilføjede det mentalt til min liste over kommende PS5-spil, som jeg ville købe i år.

For de garvede Dragon’s Dogma-fans lyder det, som om efterfølgeren bliver en fornøjelse. “Dette spil er blevet udviklet baseret på konceptet fra det originale Dragon’s Dogma,” siger Itsuno om Capcoms vigtigste inspirationskilder til DD2. “Vi holdt fast i denne retning gennem hele projektet.” Denne dedikation til det første spil er tydelig for mig, når jeg sammenligner gameplay-klip fra kampene. Dragon’s Dogma 2 ligner og er alligevel unægteligt tungere end originalen, der har forfinet sin karakteristiske nærkampsaction i tredjeperson og sin erhvervsspecifikke kampmekanik til en mere jævn oplevelse, der ikke afviger voldsomt fra sine rødder.

Dragon's Dogma 2

(Billedkredit: Capcom)

Bortset fra de visuelle ligheder siger Itsuno, at der er masser af ændringer og omarbejdede, udvidede systemer, der gør Dragon’s Dogma 2 til en markant forbedring i forhold til det første spil. Skyrim-fans vil måske blive fascineret af Beastren, en nyligt tilføjet spilbar Khajiit-lignende katterace, som man kan vælge, når man opretter sin karakter. Capcom har også arbejdet hårdt på at forbedre opførslen af Pawns, de NPC-medlemmer, som din Arisen kan rekruttere på sin rejse for at hjælpe med at udjævne oddsene i kamp.

Det er forståeligt, at AI’en tilbage i 2012 måske ikke var alt for poleret, så målet denne gang er at “få dig til at føle, at du spiller med venner”, ifølge Itsuno. Sammen med en generel “forbedret NPC AI og deraf følgende nye muligheder” kan tilbagevendende fans forhåbentlig se frem til en forgrenet fortælling med endnu flere spillerafhængige valg end tidligere.

Spillerens valg synes virkelig at være kernen i Dragon’s Dogma 2.

At dømme efter RPG-genrens popularitet sidste år, er jeg spændt på at se, hvor stort Dragon’s Dogma 2 bliver i 2024. Jeg elsker at fortabe mig i et stort nyt spil, og jeg har endnu ikke hørt noget om DD2, som jeg ikke kan lide. De dybe karakteropbygninger og specifikke spillestile for hvert kald er lige mig, og det lyder ikke ulig Baldur’s Gate 3’s klasser med jobs som Thief (det er en rogue, ikke?) og Archer (dybest set en ranger) – det tager selvfølgelig ikke højde for nye hybridkald, som helt sikkert vil holde tingene interessante.

Dragon’s Dogma 2’s forbedrede karakterskaber lyder også som noget for mig. Itsuno fremhæver “manglende tænder” som en af de nye særheder, du kan påføre din stakkels Arisen, hvis du ønsker det, men personligt ville jeg foretrække at beholde alle mine intakte. Spillerens valg synes virkelig at være kernen i Dragon’s Dogma 2, der skaber en verden, hvor ikke to gennemspilninger nogensinde kan være ens, og vi vil sætte det på prøve den 22. marts.

GamesRadar+ udforsker årets mest ventede videospil med Big in 2024, og der kommer nye artikler hver dag i hele januar.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.