Dette saftige mordmysteriespil fik mig til at afsløre skandale efter skandale som en snagende hotelpige i 1950’ernes Montreal.

Det skulle altid være Beth. Et af de første valg, jeg får i Lowbirth Games’ fantastiske mysteriespil, This Bed We Made, er, hvilken medhjælper jeg skal konspirere med, og mellem den flirtende hotelreceptionist og en bebrillet rødhåret fyr, tænker jeg mig ikke om to gange. Hvad jeg ikke havde forventet, var, hvordan mit bånd til Beth ville holde et spejl op for de spændende mysterier, som jeg ville afdække i løbet af min fem timer lange gennemspilning.

This Bed We Made er en charmerende pseudo-detektivhistorie, som jeg nægtede at lægge fra mig. Spillet foregår på et eksklusivt hotel i 1950’ernes Montreal, og i den forgrenede fortælling ser man en sædvanligvis nysgerrig stuepige tage ansvar for ikke bare sine handlinger, men også for dem, der omgiver hende. At gennemgå gæsternes ting, løse gåder og sørge for at passe sine huslige pligter er rigeligt at gå i gang med, men seriens virkelige stjerne er, hvordan dens gammeldags charme indrammer en nøgtern virkelighed, som historiebøgerne aldrig bør glemme.

Mere og mere nysgerrig

Denne seng har vi lavet

(Billedkredit: Lowbirth Games)Indie Spotlight

Loddlenaut

(Billedkredit: Secret Mode)

Loddlenaut er et havoprydningseventyr med nuttede væsner og et positivt budskab

Sophie er lidt af en særling. Som den ufrivillige heltinde i This Bed We Made fremstår hun som en helt almindelig, sund ung kvinde i 1958: Hun passer stille og roligt sit arbejde på hotellet, uanset om hun bliver takket for det eller ej, og hun er opmærksom på at kende sin plads. Hendes eneste svaghed er hendes konstante nysgerrighed over for hotelgæsternes privatliv. Sophie tillader sig lejlighedsvis at kigge i deres ejendele for at tilfredsstille den, hvor hendes sladderblade ikke gør det.

Spilmekanikken i at rydde op på de tomme værelser er enkel og involverer mest at klikke og trække lagner, samle puder op og lægge dem tilbage på sengene og sørge for friske håndklæder. Men da Sophie gennemgår tingene på et bestemt værelse, får hun mere, end hun havde regnet med. Det ser ud til, at en af hotellets gæster forfølger hende og kigger og tager billeder på afstand, mens hun undersøger ting, der er efterladt på værelserne, mens gæsterne er væk. Det bliver starten på et detaljeret mysterium, der bliver til et mord, som trodser hendes pæne og korrekte forventninger.

Denne seng har vi lavet

(Billedkredit: Lowbirth Games)

Miljømæssig historiefortælling spiller en stor rolle i This Bed We Made. Dramatiske kameravinkler under mellemsekvenser parret med lige så filmisk musik øger spændingen og skærper klaustrofobien i spillets begrænsede omgivelser på hotellet. Men mens jeg undersøger den undvigende Mr. Spade og hans spionage, bemærker jeg, at hver en centimeter af This Bed We Made er fyldt med små, tidstypiske genstande, der får spillet til at føles virkelig rodfæstet i sin tid.

Avisudklip reklamerer for feminine hygiejneprodukter, der helt sikkert vil hjælpe en kvinde med at holde på sin mand, og brochurer, der ligger spredt rundt omkring på hotellet, advarer om farerne ved skilsmisse. Temaer om traditionelle familiedynamikker og kvindens rolle i dem er centrale i This Bed We Made, og som Sophie kan jeg bestemme, hvad jeg gør med disse instrumenter. Uanset om jeg lader dem være eller bortskaffer dem diskret, kan det resultere i store ændringer i historien.

Denne seng har vi lavet

(Billedkreditering: Lowbirth Games)

Den virkelige stjerne i This Bed We Made er, hvordan dens gammeldags charme indrammer en nøgtern virkelighed.

Den interaktive karakter af det hele passer perfekt til Sophies profession som hotelpige. Hun forventes at opføre sig som et spøgelse, passe sit arbejde og blande sig så lidt som muligt i andres liv, men kun ved at trodse disse forventninger er hun i stand til at fortælle sin historie.

Ved at lytte til mine kolleger opdager jeg, at hotelchefen, Bernard, har en affære med chefhusholdersken Linda. Det er et ironisk stævnemøde, eftersom Linda, som er “lykkeligt gift” og meget hurtig til at skælde sine underordnede ud for upassende påklædning og opførsel, er den skyldige bag alle de anti-skilsmissebrochurer, der er strøet ud over hotellet. Den anden stuepige Wendy giver Linda besked ved at skrive “hyklerkælling” på hendes dør med rød læbestift.

Jeg vælger at slette beskeden i stedet for bare at bortskaffe Wendys læbestift – den rygende pistol, jeg finder i hendes skab – og sikrer, at ingen bliver fyret. Jeg smider dog de homofobiske brochurer ud.

Den seng, vi redte

(Billedkredit: Lowbirth Games)

De krænkende brochurer er dog mere end kontekstuelle vejvisere. Da jeg rydder op i soveværelserne og finder en række lesbiske pulpfictions gemt i rodet, begynder jeg at føle, at spillet ikke så diskret indikerer, at lavendelforskrækkelsen og institutionel diskrimination vil spille en mere væsentlig rolle i forløbet. Det faktum, at jeg valgte Beth som min medhjælper, ville gøre afsløringen endnu mere nærværende.

Jeg vil ikke afsløre, hvad der sker i selve historien, men den enorme præcision og omhu, hvormed This Bed We Made behandler tunge emner, er et sjældent fund. Spillet berører ikke bare smertefulde socialpolitiske emner, men kommenterer dem aktivt på en måde, der føles opløftende og dybt rørende. Jeg kan ikke forestille mig, at det ville have haft samme gennemslagskraft, hvis jeg havde valgt at rekruttere Andrew som min følgesvend, men ved at tage Beth med på rejsen blev denne fantastiske noir-thriller også til en romantisk thriller.

This Bed We Made er ude nu på PC, PlayStation og Xbox. Du kan finde ud af, hvilke andre skjulte perler vi har spillet i vores Indie Spotlight-serie.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.