Dette narrative eventyr er et billede på de tidlige 00’eres internetfora og spilfællesskaber.

I Videoverse scroller jeg gennem en community-side, liker kunst, kommenterer og tjekker svarene på mine egne indlæg. Så får jeg en notifikation og begynder at sende en besked til en onlineven. Jeg kan ikke helt komme mig over, hvor perfekt Kinmoku’s narrative eventyr indfanger internettets tidlige dage; jeg føler, at jeg er blevet transporteret tilbage i tiden. Det vækker minder om, hvordan jeg plejede at tilbringe mine dage i begyndelsen af 00’erne efter skole. Når jeg ikke spillede The Sims 2, Midtown Madness 3, Pokemon Sapphire eller GTA: Vice City (ja, den var jeg for ung til), var jeg på MSN Messenger. Min tid blev også nogle gange brugt på et gammelt Nintendo-forum, som jeg ikke længere kan huske navnet på.

Det smukke ved Videoverse er ikke kun den måde, det genskaber en fiktiv version af en spilkonsol og dens onlinenetværk på, det er også den måde, det fordyber dig i det og fortæller en dyb historie, der fuldstændig varmede mit hjerte. Eventyret trak mig så meget ind i det, at jeg glemte alt om tid, mens jeg spillede det, og selvom det var alt for sent om aftenen, da rulleteksterne rullede, var det det hele værd. Videoverse udforsker, hvordan spil og fandoms bringer folk sammen, er med til at forme os og endda fungerer som en livline, og det rørende budskab, Videoverse efterlod mig med, var et, jeg havde brug for at blive mindet om.

Feudal fantasi

Videoverse

(Billedkredit: Kinmoku)

I det visuelle narrative eventyr spiller du Emmett, en ung håbefuld kunstner, som er blevet forelsket i et spil kaldet Feudal Fantasy. Ved hjælp af den fiktive konsol Shark og dens onlinenetværk ser du brudstykker af spillet, efterhånden som Emmett gør fremskridt, og bruger derefter netværket til at udforske community-fora og chatte med folk på platformen. Efter lidt opmuntring fra en ven begynder du at poste dine egne illustrationer af spilfigurerne i Feudal Fantasy-fællesskabet. Jeg elsker, at illustrationerne bliver bedre for hvert kapitel, der går, og jeg deler Emmetts begejstring, når de begynder at få flere likes og svar.

Efterhånden begynder man at lægge mærke til kunstværkerne fra en ny bruger ved navn Vivi, som Emmett virkelig føler sig knyttet til. Efter at have engageret mig i deres opslag oftere, begynder jeg at sende beskeder direkte til Vivi og ser, hvordan et venskab begynder at opstå, mens de knytter bånd over spillet. Som en beslutningsbaseret oplevelse kan jeg vælge hvert svar, hvilket giver mig mulighed for at forme deres forhold, efterhånden som Vivi begynder at åbne sig mere og mere. Den forbindelse, de udvikler, og den måde, den styrkes på med hver onlinesamtale, er gjort på en så naturlig måde – det minder så meget om mine egne oplevelser som teenager online i de tidlige dage.

Videoverse

(Billedkreditering: Kinmoku)Indie Spotlight

Hotline til sikkerhed i hjemmet

(Billedkreditering: Night Signal Entertainment)

Dette chill horror-spil om at arbejde i et overnaturligt callcenter giver mig lyst til et spil, hvor jeg bare er Giles fra Buffy.

Den måde, du kan vælge svar på, gælder også, når det kommer til de fællesskaber, du kan interagere med. Der er forskellige muligheder, når det kommer til, hvilke kommentarer du vil efterlade, eller hvilke indlæg du vil lave. Mens der er en kernehistorie, der trækker dig gennem oplevelsen, støder du på små sidehistorier ved at engagere dig i forskellige indlæg eller rapportere sårende kommentarer, som platformens moderatorer tilsyneladende har ladet passere.

Nogle gange kan en ven eller et andet medlem af fællesskabet også bede om din hjælp, hvilket giver dig en ekstra opgave at udføre. Om du vil forsøge at forbedre Shark-fællesskaberne eller ej, er op til dig, men jeg kan ikke sige nok om, hvor godt du lever dig ind i dette fiktive online-rum. Man føler virkelig, at man er en del af det, og med hvert online engagement kom jeg til at holde mere og mere af Emmett og de relationer, der begynder at opstå på platformen.

Der er også noget meget bittersødt over Videoverse, som spiller ind på det stigende antal troll-indlæg, man begynder at se dukke op. Med et internet i konstant forandring og konsoller, der udvikles og forbedres, er der intet, der varer evigt, og Shark er ingen undtagelse. Det kan være svært at bekæmpe følelsen af tab, når en konsols storhedstid slutter, eller at man bliver efterladt, hvis man ikke følger med tiden, men det fik mig bare til at sætte pris på og få mest muligt ud af Emmetts tid med netværkets fællesskaber.

Uden at ville ødelægge historien yderligere – for jeg anbefaler absolut, at du selv opdager den – rørte Videoverse mig virkelig med sit inderlige budskab om den magt, spil kan have. De kan bringe os sammen, forbinde os, inspirere os og hjælpe os gennem svære tider. Det er sådan en nostalgisk oplevelse, men selv hvis du gik glip af den tidlige internetæra, er Kinmokos unikke og fordybende narrative eventyr værd at tjekke ud.

Videoverse er ude nu på pc. Hvis du vil se, hvilke andre indieperler vi har nydt, kan du gå over til vores Indie Spotlight-serie.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.