Chucky er den mest historiepræcise morder i Dead by Daylight, og han er så sjov, at det er fjollet.

Flyt dig, Nurse og Blight, den bedste morder i Dead by Daylight er nu en besat dukke. Eller det bliver den i hvert fald, når Good Guy-kapitlet lanceres den 28. november, og Chucky tager en bid af spillet.

Det er en helt ny verden ude i The Fog, som jeg fandt ud af efter at have sneget mig ind i et par offentlige testkampe, før det gik offline i sidste uge. Jeg er stolt af at kunne sige, at mit foretrukne asymmetriske horrorspil aldrig har taget sig selv alt for alvorligt. Alene i år har vi set den meget meta tilføjelse af Nicolas Cage til Survivor headcount, Stranger Things DBD-licensen er blevet genindført efter to år, og flere Killers har stemmelinjer end nogensinde før. Chucky er langt fra det første gyserfilmikon, der griber til kniven i The Entitys rige, men han er den eneste, der får sine replikker indtalt af sin oprindelige skuespiller. På grund af sin korte højde er han også den første tredjepersonsmorder i spillet.

Jeg havde det sjovt med at lære ham og hans tre unikke fordele at kende, mens jeg testede det nye kapitel, og det er dejligt at se, at udvikleren gør et par ting anderledes med en licenseret figur – selvom de nok er ved at løbe tør for kildemateriale at vælge imellem.

Ondskab kommer i alle størrelser

Dead by Daylight x Chucky

(Billedkredit: Behaviour Interactive)Hidey ho!

Fortnite

(Billedkreditering: Epic Games)

Tjek nogle af de bedste co-op-spil til online-eskapader, fra horror-asymer til ekstraktions-shootere.

“Hvordan hænger den?” Chucky-skuespilleren Brad Dourifs afslørende stemmeføring kommer som en overraskelse for mig, da jeg går forbi en Survivor med krog. Det er en af mange tilfældige replikker i det kommende Good Guys-kapitel af DBD, denne gang tilsyneladende udløst af et blik op på et af mine fængslede ofre.

“Stop med at løbe fra en dukke,” kan man derimod høre, når man jagter en Survivor, der er sluppet heldigt væk. Chuckys glade fnisen og bandeord runger, mens jeg løber efter mit bytte, dukker mig under paller og kravler gennem vinduer, som ingen anden morder i spillet er i stand til. De overlevende kan løbe, men takket være min nuværende perks-build har de ingen steder at gemme sig.

Udvikleren Behaviour Interactive er ikke fremmed for at købe karakterlicenser og låne kendte ansigter fra nogle af de bedste gyserfilm. Tendensen startede i 2016, da Michael Myers fra Halloween gentog sin rolle som The Shape, men ingen morder har fanget min interesse som Chucky, siden Albert Wesker blev tilføjet sidste år. Jeg var grundlæggende uinteresseret i Alien-kapitlet – hvad kan jeg sige, jeg er ikke en sci-fi-pige – men endelig har BHVR ramt plet på mere end én måde med den berygtede Child’s Play-skurk.

Død ved dagslys x Chucky

(Billedkreditering: Behaviour Interactive)

Chuckys perks ser ud til at ændre metaen markant ved at modvirke giftige spillestile. Første gang jeg går ud som Chucky, udstyrer jeg kun hans tre unikke perks: Hex: Two Can Play, Friends ‘Til The End og Batteries Included. Hex-perks er normalt ikke min favorit på grund af den variable værdi, man får ud af dem, men Friends ‘Til The End er måske min nye bedste ven.

Når jeg hægter en Survivor på, giver denne perk mig mulighed for at se min Obsessions aura og gøre dem Exposed i en håndfuld sekunder. Statuseffekten Exposed betyder, at det kun kræver ét hit at få dem ned med nakken. Jeg gør brug af den i min næste kamp ved at parre den med Play With Your Food, en perk, der giver mig en stabelbar fartforøgelse, hver gang jeg jagter og slipper min Obsession løs.

Jeg har brug for denne ekstra fart takket være Chuckys langsommere bevægelseshastighed som den korteste dræber i spillet indtil videre, men jeg har et andet es i ærmet. Batteries Included giver mig et lille hastighedsboost, når jeg går forbi færdige generatorer, hvilket betyder, at jeg ikke længere behøver at gå i panik, hvis jeg bliver gen-rushed af en flok særligt hurtige Survivors. Der er noget i det for mig nu; så meget desto bedre at jage dig med.

Til sidst udstyrede jeg mig med Dark Devotion for at afslutte det hele. Den giver mig endnu mere grund til at jagte min Obsession og kun ramme dem én gang, overføre min Terror Radius til dem og til gengæld gøre mig usynlig. Det er en god kombination med min medfødte Hidey Ho-evne, som holder mine Obsessions i rotation og mit bytte konstant desorienteret.

Dead by Daylight x Chucky

(Billedkredit: Behaviour Interactive)

Chuckys frynsegoder ser ud til at ændre DBD-metaen markant ved at modvirke giftige spillestile.

Dette build viste sig at være monstrøst og viste, hvor hurtigt Chuckys perks kunne komme ind i metaen. Det hjalp mig med at nedlægge en meget irriterende Nic Cage, hvis mission var at irritere Chucky så meget som muligt.

Jeg forventede at blive angrebet af Survivors som sådan en lillebitte fyr, især fordi Survivors elsker lidt lommelygte-klik-spamming og blinding. Men da spillerbasen stadig stort set ikke kender Chuckys styrker og svagheder, lykkedes det mig at nedlægge dem alle på ti minutter.

Efter et skuffende hik eller to i år, er Behaviours kreative fortolkning af Chucky en absolut fornøjelse at spille. En af mine yndlingsfinurligheder ved ham er, hvordan Charles Lee Rays spøgelse hjælper dig, når du skal samle en overlevende op. En sort menneskelignende skygge samler Chucky op i den ene arm og Survivor i den anden, hvilket er forståeligt, når han nu er en dukke og det hele. Chucky kaster sig endda over Survivor under Charles’ arm og svinger en kæmpe kniv på ondskabsfuld vis, før han stirrer direkte på spilleren og bryder den fjerde væg.

Små detaljer som disse giver Chucky-kapitlet noget kontekstuelt flair og finder smarte måder at implementere ham mekanisk som en Dead by Daylight Killer, mens man forbliver tro mod den eksisterende historie. Er Chucky en smule overmægtig lige nu? Potentielt set. Men det er godt at føle sig stærk som morder igen i Dead by Daylight, og at arbejde med perks, der konceptualiserer en karakters skurkagtighed til punkt og prikke.

Fra asymmetriske multiplayer-titler til action-shootere og psyko-thrillere – de bedste horror-spil er her for at skabe frygt.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.