Banishers Ghosts of New Eden gjorde mig til spøgelsesdetektiv og lod mig afgøre, hvad retfærdighed egentlig betyder i en grumset verden med antydninger af vampyr.

“Er der nogen i disse forbandede skove, der er uskyldige?”, klager hovedpersonen Red mac Raith i Banishers: Ghosts of New Eden. I løbet af en hovedhistorieopgave får jeg til opgave at afgøre skæbnen for to personer, der begge er anklaget for at have gjort noget forkert. Til Reds forsvar kan jeg sige, at jeg har stillet mig selv det samme spørgsmål. Efter at have afsluttet flere hjemsøgende sager, der i sidste ende ender med, at du dømmer enten de døde eller de levende, beder Banishers dig hele tiden om at træffe dunkle valg og beslutte, hvad retfærdighed virkelig betyder for dig. Er nogen nogensinde virkelig uskyldige? Har du overhovedet ret til at afgøre, hvem der er det, hvis du gør det for egen vindings skyld? Og kan man nogensinde vide, hvad der er rigtigt og forkert, når ingen er hævet over mistanke?

Selvom verden føles lidt overfyldt, og kampene kan føles lidt gentagende, er det Red og Anteas forhold og det overordnede spørgsmål, som Banishers udforsker, der holder min opmærksomhed mest fanget.

Nogle lette historiespoilere forude

Hvem skal du ringe til? Ghost Banisher

Banishers Ghosts of New Eden

(Billedkreditering: Focus Entertainment)Anmeldelse

Banishers: Ghosts of New Eden skærmbillede taget på PS5

(Billedkreditering: Focus Entertainment)

Banishers: Ghosts of New Eden anmeldelse: “Historien er den bedste grund til at se det igennem”

Kernen i Banishers: Ghosts of New Eden er en kærlighedshistorie, der udforsker, hvor langt man vil gå for at redde sin partner, Antea. Efter at hendes liv tidligt blev afbrudt, vender hun tilbage til Reds side som en ånd, og du følger parret, mens de sætter sig for at afdække årsagen til en forbandelse, der plager landene i New Eden. Som eksperter i spøgelsesjagt, kendt som Banishers, er Red og Antea i stand til at forbinde sig med åndeverdenen og fordrive spøgelser og genfærd med uafsluttede sager. Med et væld af hjemsøgte sager i hele verden skal du undersøge, hvorfor et spøgelse stadig er der, og hvorfor de hjemsøger visse medlemmer af det samfund, de har tilknytning til. Det er i løbet af disse sager, at du bliver stillet over for en række valg, der alle hænger sammen med en stor beslutning, du træffer lige i starten af eventyret.

Er du villig til at ofre liv for at bringe Antea tilbage til de levendes land, eller vil du hjælpe hende på vej ved at forvise eller hjælpe spøgelserne med at komme videre? Det allerførste spøgelsestilfælde danner præcedens for den slags mørke scenarier, du kan forvente at møde. Efter at have undersøgt det nærliggende område og udført et ritual for at se et ekko af tidligere begivenheder, afsløres det, at en ung mand hjemsøges af sin bedste ven – en mand, han selv dræbte efter at være blevet drevet til desperation af sult. Endnu værre er det, at liget har været hans vigtigste fødekilde lige siden. Efter at have forsøgt at få ham til at konfrontere sine handlinger, bliver du stillet over for et valg: Skal du bebrejde manden, der dræbte hans ven, og tage hans liv for Anteas skyld, eller skal du bestige eller forvise spøgelset af den mand, han dræbte, for at hjælpe Antea med at komme videre?

Banishers Ghosts of New Eden

(Billedkredit: Focus Entertainment)

Det er nemt at give den unge mand skylden, men det ville tage hans liv, og er det virkelig retfærdigt? Jeg dvæler ved beslutningen i lang tid, som jeg gør med hvert valg i hver af de kommende hjemsøgende sager – og ikke kun på grund af deres moralsk tvivlsomme natur. Tidligt i spillet skal du beslutte dig for en ed, som Red og Antea lover hinanden – enten forpligter du dig til at hjælpe hende med at stige op, eller også forsøger du at redde hende ved at give så mange som muligt skylden. Fra det tidspunkt kan du vælge at forsøge at opfylde den eller gå imod din valgte ed, når du løser og afslutter hver sag.

Efter at have besluttet mig for at hjælpe Antea med at stige op, er jeg fast besluttet på at undgå at tage liv, da det bare føles helt forkert at gøre det. Selvom din ed ikke låser dig fast på det valg, du træffer, er jeg fast besluttet på denne vej. Problemet er selvfølgelig, at der næsten altid er et argument for og imod enhver beslutning, du står over for. Og jo mere jeg spiller, jo mere bliver det klart, at New Eden er fuld af mennesker – både levende og døde – som gør eller har gjort forfærdelige ting af et utal af tvivlsomme grunde.

Jeg synes altid, at de mest overbevisende valg er dem, der er nuancer af grå, hvilket betyder, at rigtigt og forkert ikke er så let at skelne. Selvom nogle føles mere forkerte end andre i Banishers, kan den måde, valgene væves ind i dine egne motivationer i forhold til Antea, gøre det hele mere uklart. Og efter at den første sag kaster dig lige ind i en ret dyster situation, bliver det ikke lysere i Ghosts of New Eden.

Tag team

Banishers Ghosts of New Eden

(Billedkredit: Focus Entertainment)

Jeg kan endnu ikke sige noget om, hvor stor betydning mine valg vil få for Red og Antea, men jeg har set, hvordan nogle beslutninger har påvirket områder – enten ved at dem, jeg ikke ofrede, dukkede op senere, eller i et tilfælde ved at påvirke ledelsen af en by. Ud fra hvad jeg har set indtil videre, minder Banishers: Ghosts of New Eden mig om Don’t Nods action-RPG Vampyr fra 2017. Som en anden valg-tung oplevelse følger Vampyr en hugtandslæge, der kan bruge sin position til at kæmpe mod sit ønske om blod eller give efter for det. Det var en interessant idé, der ikke altid lykkedes, men jeg kunne godt lide den måde, visse beslutninger knyttede sig til samfundets søjler, der påvirkede hele områder af London. Selvom mine valg indtil videre ikke har ført til nogen drastiske resultater, er jeg mere interesseret i at se, hvordan de vil forme Red og Antea som par.

Pardynamikken er det største salgsargument i Banishers for mig personligt, og jeg sætter pris på den måde, den indgår i alt, fra de valg, du træffer, til kampene, som også deler noget af det actionbaserede DNA fra Vampyr. Mens Red bruger våben til at bekæmpe spøgelser, bruger Antea sine åndekræfter til at slå hårdt, og du kan tag-teame hver kamp ved at skifte mellem dem. Det fungerer ganske godt fra et dobbelt hovedpersonsperspektiv, men det er valgene, der taler til mig over handlingen.

Du får dog masser af chancer for at kæmpe, og der er masser af interessante steder og afsidesliggende områder at udforske, efterhånden som du kommer frem. Det er bestemt et ambitiøst eventyr, og selvom nogle af sideaktiviteterne til tider kan føles, som om de sænker tempoet og trækker mig væk fra historien lidt for mange gange, er jeg spændt på at se, hvor min rejse – og de mange valg, jeg allerede har truffet – vil føre mig hen. Er der nogen uskyldige i disse skove? Gør jeg det “rigtige?”. Jeg kan stadig ikke helt svare på det spørgsmål, men jeg glæder mig til at finde ud af det.

Kig fremad og se, hvilke fremtidige udgivelser du har at se frem til med vores oversigt over nye spil i 2024 og derefter.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.