At modstå den mørke trang i Baldur’s Gate 3 er den mest tilfredsstillende RPG-oplevelse

Der har været flere lejligheder, hvor jeg er faldet over noget nyt i Baldur’s Gate 3, som fuldstændig er gået mig forbi i tidligere gennemspilninger. Faktisk har stort set alle gennemspilninger præsenteret mig for noget, jeg ikke har set før. Måske er det derfor, jeg ikke engang tænkte på at føle frygt, da Alfria, den elskelige tiefling-barde, dukkede op i min lejr for allerførste gang. Jeg kan huske, at jeg tænkte: Hvordan er jeg gået glip af at have en af mine yndlings-NPC’er hos mig i al den tid? Måske havde jeg ikke sovet nok i lejren til, at det blev udløst i 1. akt, eller måske udløste mine handlinger i lunden noget nyt. Jeg følte mig dumt nok spændt, da jeg gik over til min seng for at afslutte dagen … men, for helvede, det var en meget ubehagelig opvågning, der ventede mig.

Hvorfor i alverden havde jeg ikke engang mistanke om, at det hele var forbundet med det faktum, at jeg spillede som Dark Urge for første gang? Jeg havde endelig taget mig sammen til at prøve det unikke Origin efter at have hørt så meget om det. Som en, der vælger at være “god” i virtuelle verdener, har jeg ganske vist været bange for idéen i lang tid. Selvfølgelig har jeg taget den frafaldne vej i Mass Effect, og jeg har truffet tvivlsomme beslutninger i andre eventyr som The Witcher 3, men Dark Urge lød bare så… blodtørstig. Alligevel fik min nysgerrighed overtaget, og med så meget kærlighed til Larians RPG har jeg været fast besluttet på at opleve Sword Coast fra alle mulige vinkler.

Men da jeg sad der med hånden fastklemt over munden i chok, begyndte jeg at spekulere på, om jeg havde truffet den rigtige beslutning. Den mørke trang havde lige vist sit grimme ansigt for første gang, og stakkels Alfira var mit uskyldige offer. Den medfødte lyst til at dræbe var tilsyneladende kommet op til overfladen i løbet af natten på den mest ondskabsfulde og blodige måde, og der var meget blod på mine hænder. På dette tidspunkt vidste jeg ikke, at det næste, jeg besluttede mig for at gøre, ville sætte mig på sporet af den mest tilfredsstillende og givende måde at spille Baldur’s Gate 3 på.

Oprørsk barn

Baldur's Gate 3

(Billedkredit: Larian Studios)

Det smukke ved at spille et rollespil som Baldur’s Gate 3 er den mængde frihed og valgmuligheder, det giver. Det lægger virkelig vægt på rollespil med et utal af måder at forme dit eventyr på. Fra at vælge klasser til at beslutte, hvem du vil være kæreste med, og så meget mere – omfanget af det har fået mig til at vende tilbage igen og igen. Det gælder naturligvis også for Dark Urge-løbet.

Du kan have disse voldelige impulser, men du behøver ikke at bukke under for dem. Om du omfavner dem eller gør modstand, er helt op til dig, og de vil forme, hvordan din rejse for at fjerne haletudsen fra din hjerne og tage kampen op mod de absolutte kultister vil udfolde sig. Så i det blodige efterspil af mit uheldige mordforsøg i lejren tog jeg en fast beslutning: Jeg vil ikke give efter, jeg vil kæmpe mod denne trang. Jeg vil spille rollespil som en Tav, der ikke ønsker denne forbandelse og er fast besluttet på at kæmpe imod den stemme, der beder dem om at dræbe.

Rollespil

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Origins i Baldur’s Gate 3 åbner op for en verden af muligheder, som jeg ville elske at se flere rollespil gøre brug af.

Min første handling for at gennemføre dette var at være ærlig over for mine gruppemedlemmer. Jeg har ikke tænkt mig at skjule Alfiras lig eller vaske blodet af hænderne. Uden minder eller nogen idé om, hvorfor jeg har dette medfødte behov for at dræbe, tænkte jeg, at det ville være den bedste løsning at fortælle dem det direkte. Måske kunne de hjælpe mig med at finde ud af, hvordan jeg kunne bekæmpe det. Naturligvis skabte samtalen en vis spænding i lejren, og alle (undtagen Astarion) var temmelig skeptiske over for mig. Men ærlighed er den bedste politik.

Fra det tidspunkt kæmpede jeg konstant mod trangen på enhver måde, jeg kunne. Lige fra at undgå dialoger, der kunne give næring til de djævelske tanker, til direkte at nægte at tage liv, når jeg blev presset til det af min forbryderiske butler, Scelertias Fel
– som er en utvivlsomt dårlig indflydelse, der forsøger at instruere dig i at give efter for dine drifter for din “arv”. Selvfølgelig vil dine handlinger have konsekvenser, hvis du modstår dine drifter, men de gør det faktisk endnu mere givende.

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

I et tilfælde vil din afvisning af at dræbe potentielt bringe din nærmeste ledsager i fare. Jeg har aldrig følt mig mere nervøs over at slå et vellykket terningekast i noget spil, jeg har spillet indtil nu, men scenen er et af de bedste øjeblikke i Baldur’s Gate 3. I mit tilfælde var det Astarion, som efter at have indset, at jeg så desperat forsøgte at undgå at dræbe ham, hjalp mig med at kæmpe mod mine mørke lyster. Samtalen, der udfoldede sig bagefter, føltes så intim og meningsfuld og bragte os stadig tættere på hinanden, mens min Tav delte sin svære byrde.

Jeg vil ikke afsløre mere, end jeg allerede har gjort, men tingene bliver virkelig interessante i 3. akt, når du endelig finder ud af sandheden om din oprindelse og træffer en sidste stor beslutning, som vil afgøre din vej én gang for alle – og endda potentielt Sword Coast’s skæbne med den. Men min vilje til at gøre modstand er urokkelig, og at se mine anstrengelser betale sig i en af de største konfrontationer, du har i spillets sidste del, var det mest tilfredsstillende øjeblik, jeg har haft i noget spil indtil videre, både med hensyn til historien og fra et rollespilsperspektiv.

Jeg har opdaget, at det at spille som Dark Urge er tilfredsstillende på flere måder. Det ændrer virkelig følelsen af eventyret med så mange unikke interaktioner og dialoger, der er helt rettet mod Origin. Din baggrundshistorie gør dig også til en integreret del af handlingen på en ny og uventet måde, hvilket endelig har fået mig til at forstå, hvad min kollega Jasmine Gould-Wilson mente, da hun argumenterede for, at Dark Urge er kanonhistorien i Baldur’s Gate 3.

Nogle gange er den mindste modstands vej den bedste, men når det kommer til Dark Urge, er det den allerbedste måde at opleve Baldur’s Gate 3 på at kæmpe imod sine medfødte instinkter. Måske en dag, hvis jeg kan holde det ud, vil jeg give efter for disse drifter i et andet run og se, hvilket kaos jeg kan skabe. Men indtil videre vil jeg nyde spændingen ved at skubbe tilbage mod den vej, der var tiltænkt mig, velvidende at Alfira var det sidste offer for trangen.

Efter 400 timer i Baldur’s Gate 3 tog jeg én stor beslutning, som førte mig til en kamp i stil med Ringenes Herre.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.