Assassin’s Creed Shadows har to vigtige funktioner, der fik mig til at forelske mig i Syndicate, og intet kunne begejstre mig mere

Lige siden Ubisoft afslørede, at vi skulle til Japan i det næste flagskibseventyr – tidligere kendt som Assassin’s Creed Codename Red – har jeg glædet mig til at få et glimt af det. Og ved den skjulte kniv leverede Assassin’s Creed Shadows-traileren mere end varen; den overgik langt alle de forventninger, jeg måtte have haft. Faktisk kan man sige, at jeg ikke har været så begejstret for et nyt Assassin’s Creed-spil i meget lang tid. Ikke alene vil det tage os med til et fascinerende punkt i historien, det vil også gøre det gennem to hovedpersoner. Med Yasuke, Japans første sorte samurai, og Naoe, som siges at komme fra “shinobiernes fødested” i provinsen Iga, lover begge karakterer at give os forskellige perspektiver og tilbyde forskellige spillestile, der læner sig op ad henholdsvis action og stealth.

Jo mere jeg lærer om Shadows, jo mere tænker jeg tilbage på en af mine foretrukne AC-oplevelser, hvilket kun får min følelse af spænding og forventning til at stige. Som mangeårig fan af serien, der har spillet næsten alle spil, har jeg stor kærlighed til mange af de bedste Assassin’s Creed-spil, men Syndicate vil altid indtage en topplacering for mig. Det skyldes til dels omgivelserne i den victorianske æra, men det er mest takket være to vigtige funktioner, som Shadows ser ud til at bringe tilbage på en større og friskere måde, og jeg kunne ikke være mere med på konceptet.

“Kontrasterende perspektiver”

Assassin's Creed Syndicate

(Billedkredit: Ubisoft)

Min begejstring over lighederne giver mening, når man bemærker, at Ubisoft Quebec har udviklet både Syndicate og Shadows. Da Assassin’s Creed Syndicate udkom i 2015, var idéen om at spille som to forskellige snigmordere i den samme historie en af spillets største attraktioner for mig. Som Frye-tvillingerne Jacob og Evie kunne du skifte mellem bror og søster i den åbne verden og være låst fast i en af karaktererne på visse nøglepunkter under hovedhistoriens missioner. Som den første kvindelige hovedperson i hovedserien føltes muligheden for at spille som Evie – om end ikke hele tiden – som et lille, men vigtigt skridt fremad for serien, men begge karakterer tilbød også unikke perspektiver på det victorianske samfund. På samme måde vil Shadows sætte os i skiftende roller, hvor Yasuke og Naoe lover at lade os opfylde “to fantasier”, som spillets instruktør Charles Benoit forklarede i en video, hvor han dykkede ned i karaktererne.

Lige siden Ubisoft afslørede, at vi skulle til Japan i det næste flagskibseventyr – tidligere kendt som Assassin’s Creed Codename Red – har jeg glædet mig til at få et glimt af det. Og ved den skjulte kniv leverede Assassin’s Creed Shadows-traileren mere end varen; den overgik langt alle de forventninger, jeg måtte have haft. Faktisk kan man sige, at jeg ikke har været så begejstret for et nyt Assassin’s Creed-spil i meget lang tid. Ikke alene vil det tage os med til et fascinerende punkt i historien, det vil også gøre det gennem to hovedpersoner. Med Yasuke, Japans første sorte samurai, og Naoe, som siges at komme fra “shinobiernes fødested” i provinsen Iga, lover begge karakterer at give os forskellige perspektiver og tilbyde forskellige spillestile, der læner sig op ad henholdsvis action og stealth.

Assassin's Creed Shadows filmisk screenshot

Jo mere jeg lærer om Shadows, jo mere tænker jeg tilbage på en af mine foretrukne AC-oplevelser, hvilket kun får min følelse af spænding og forventning til at stige. Som mangeårig fan af serien, der har spillet næsten alle spil, har jeg stor kærlighed til mange af de bedste Assassin’s Creed-spil, men Syndicate vil altid indtage en topplacering for mig. Det skyldes til dels omgivelserne i den victorianske æra, men det er mest takket være to vigtige funktioner, som Shadows ser ud til at bringe tilbage på en større og friskere måde, og jeg kunne ikke være mere med på konceptet.

“Kontrasterende perspektiver”

(Billedkredit: Ubisoft)

En snigmorder på taget af Assassin's Creed Codename Red

Min begejstring over lighederne giver mening, når man bemærker, at Ubisoft Quebec har udviklet både Syndicate og Shadows. Da Assassin’s Creed Syndicate udkom i 2015, var idéen om at spille som to forskellige snigmordere i den samme historie en af spillets største attraktioner for mig. Som Frye-tvillingerne Jacob og Evie kunne du skifte mellem bror og søster i den åbne verden og være låst fast i en af karaktererne på visse nøglepunkter under hovedhistoriens missioner. Som den første kvindelige hovedperson i hovedserien føltes muligheden for at spille som Evie – om end ikke hele tiden – som et lille, men vigtigt skridt fremad for serien, men begge karakterer tilbød også unikke perspektiver på det victorianske samfund. På samme måde vil Shadows sætte os i skiftende roller, hvor Yasuke og Naoe lover at lade os opfylde “to fantasier”, som spillets instruktør Charles Benoit forklarede i en video, hvor han dykkede ned i karaktererne.

“Med vores dobbelte hovedpersoner har vi to fantasier: samuraien og shinobien. Vi vil gerne have, at spilleren oplever begge dele,” siger Benoit, “og vi kan ikke presse begge fantasier ind i én karakter, fordi samuraierne og shinobierne kommer fra forskellige sociale klasser. De har forskellige liv, så vi kan ikke rigtig blande dem sammen.”

(Billedkredit: Ubisoft)

Det er mere end spændende at spille som Yasuke, en historisk figur, sammen med den fiktive kvindelige shinobi Naoe. Med hensyn til historien og omgivelserne vil begge karakterer tilbyde, som den narrative instruktør Brooke Davies udtrykte det, “meget kontrasterende perspektiver, der virkelig afslører forskellige sider og facetter af æraen”, og som udlænding siger Benoit, at Yasuke vil “opdage Japan, som du opdager Japan”, hvilket forhåbentlig vil hjælpe med at trække os lige ind i verdensmiljøet.

Assassin's Creed Shadows

Stealth-serien

(Billedkredit: Ubisoft)

Her er alle de * * kommende Assassin’s Creed-spil* , vi kan se frem til. *

Jo flere spil jeg spiller med dobbelte hovedpersoner, jo mere forelsket bliver jeg i den måde, hvorpå man kan fordybe sig i historien og få en dybere forståelse af de omgivelser, man befinder sig i. Alan Wake 2 var f.eks. helt perfekt med to karakterer, der var uløseligt forbundne gennem deres egne skiftende virkeligheder og unikke sagsforløb. Når du skifter mellem Alan og Saga, flettes deres historier sammen, men deres oplevelser føles unikke for dem. På samme måde var God of War Ragnaroks historie så meget desto mere virkningsfuld, fordi du også kunne spille som Atreus på visse tidspunkter, hvilket gav dig en bedre forståelse af både hans og Kratos’ synspunkt.

Skjulte klinger og sværd

(Billedkredit: Ubisoft)

Ud over de unikke perspektiver, de lover at tilbyde, kan Yasuke og Naoe også prale af deres egne færdigheder, som giver os mulighed for at afprøve forskellige kampstile og tilgange – hvor begge karakterer har deres egne klare fordele inden for stealth og kamp. De kan lidt af hvert, men Yasukes størrelse giver ham en fordel i kamp, og Benoit påpeger, at han kan ødelægge fjendernes panser, mens Naoe udmærker sig ved at snige sig ind. Det er virkelig fedt at se de kampstile, vi har set i tidligere spil – såsom Assassin’s Creed Valhallas action og Assassin’s Creed Mirages tilbagevenden til seriens rødder med stealth og parkour – blive kombineret gennem Yasuke og Naoes forskellige styrker.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra GamesRadar+

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.