Age of Empires 4 giver dig mulighed for at spille på din måde – især hvis du er totalt fej

"Alder (Billedkredit: Xbox Game Studios)

Min foretrukne måde at spille Age of Empires 3 på var bag en mur. Belejret og i undertal af en AI, der er langt mere dygtig end mig, ville jeg prøve at holde ud, indtil fjenden brød imod mit forsvar, deres bedste mænd blev oversvømmet af handsker fyldt med kanonild og musketskud, indtil jeg kunne bygge en stor nok kraft til at mønstre et modangreb. Forestil dig min glæde, da Age of Empires 4 ikke kun bekræftede min defensive tankegang, men udvidede den.

For dem, der er lige så defensivt indstillede som mig selv, er den længe ventede efterfølger som en legetøjskasse, der flyder over med muligheder. De forskellige måder, hvorpå jeg kan holde mine fjender på afstand og samtidig hjælpe min civilisation til at trives, synes næsten for mange til at tælle. Tag for eksempel de imponerende bymure. I tidligere spil var de stort set inaktive, en enorm, men enkel dragt af stenpanser omkring din sårbare by. I Age of Empires 4 er de et udsigtspunkt, hvorpå du kan placere dit infanteri og udtynde kommende fodsoldater i tilfælde af en belejring.

Hvis fjenden gør det inden for dine mure, så kan du flygte tilbage til dit ophold (sandsynligvis efterlade dine bueskytter til at blive hugget ned af hærgende infanteri). For år siden etablerede Age of Empires 2 slotte som en stor trussel mod alle, der kæmper under, men Age of Empires 4 lader dig forvandle dem til defensive juggernauts. Kanonstillinger er én ting, men jeg vil hellere droppe en gryde med kogende olie på min uheldige fjende. Og det er først efter, at de er kommet forbi mit netværk af forposttårne, udrustet til ikke kun at tage potshots af den nærgående fjende, men også slå alarm i hele byen, hvilket styrker defensive indsats i hele mit kongerige.

Min defensive indsats hjælper mig ikke bare, mens jeg gemmer mig bag mine mure. Hvis jeg beslutter mig for at engagere min fjende på kampfeltet, kan jeg tilpasse visse enheder til at hjælpe med at passe på sig selv. At spille som englænderne, tage mine langbueskytter ned fra deres pligtopfyldende patrulje på toppen af ​​mine bymure, kunne have truet dem med at blive dirigeret af et kavaleriangreb. Denne gang kan de dog hver især bygge Palings – en mur af skærpede pæle – foran dem. Postet op bag disse Palings, er de sikre fra alle indkommende ryttere, som vil blive beskadiget og bedøvet, hvis de kommer i kontakt med mit spidse nye forsvar.

Krig ændrer sig altid

Denne (velsagt feje) tilgang passer mig perfekt, men det, der virkelig imponerer mig ved Age of Empires 4, er ikke måden, den henvender sig til min spillestil, men til en hel masse forskellige. Mere interesseret i at kæmpe end at bygge en by op? Mongolerne kan pakke deres karavaner og komme videre, når de vil, og vinde ressourcer ved at plyndre fjendens bygninger i stedet for at dyrke landbrug eller fouragere. Vil du chikanere og forhaste dine fjender i stedet for at engagere dem i åben kamp? Stealth-skove lader hele hære snige sig forbi uset, før de springer en fælde over intetanende fjender. Kunne du tænke dig at prøve at snuppe en sejr uden at miste en eneste pil? Delhi-konsulatet kan bygge lærde fra 1 år, så du kan skynde dig til de spilvindende hellige steder, før dine fjender kan reagere.

Much of Age of Empires 4 er en charmerende moderne genskabelse af Age of Empires 2. Dens middelalderlige omgivelser gør meget af det tunge løft på den front, men rundt om kanterne af de etablerede ideer er der en række nye. Mange af de mest interessante begreber er knyttet til specifikke civilisationer, som kinesernes kejserlige magt eller rusernes tilhørsforhold til ørkenen. Andre er dog gemt i opgraderingsstier eller knyttet til specifikke enheder, eller de er simpelthen placeret stille og roligt rundt på kortet, hvilket lader dem, der leder efter dem, finde unikke måder at bygge deres egne imperier på.

På vej tilbage i tiden? Tjek vores Age of Empires 4 anmeldelse.