WWE’s Hurricane Helms lærer et nyt hold: tegneserie-skrivning (tak til Ron Marz)

(Billedkredit: Shane Helms)

Pas på! Der er en fremtidig tegneserieforfatter, der kommer igennem!

Shane Helms har kæmpet for det meste af sit liv, men er mest kendt som WWE-superheltkarakteren Gregory ‘Hurricane’ Helms. Han har vundet adskillige mesterskaber i et dusin kampagner, men stadig synonymt med den sort og grønklædte do-gooder. Hvad der startede som en hyldest til Green Lantern, blev et tegn, der hjalp med at definere hans karriere.

(Billedkredit: Mike Borkowski)

For nylig begyndte Helms at deltage i et tegneseriekunstkursus i Jacob Krueger Studio instrueret af forfatteren Ron Marz.

Marz, en 30-årig veteran i branchen, talte om, hvad han selv ville have ud af kurset.

”Undervisningen i klassen fik mig virkelig til at tage et skridt tilbage og finde ud af, hvorfor jeg gør hvad jeg gør, når jeg skriver et manuskript, både praktisk og teoretisk,” fortæller Marz til Newsarama. “Du gør dette længe nok, det bliver instinktivt, og du laver bare det, du ved, hvordan man gør. Så klassen fik mig til at kvantificere alt det og oversætte det til information, som jeg kunne levere i løbet af en fire- uges session. “

Newsarama snakket med Helms om at tage kurset, hvordan han følte, at han lærte af Marz, hans kærlighed til Green Lantern, hvad der er i hans pull box, og hvad hans langsigtede mål er med tegneserie.

Newsarama: Shane, så inden du går i gang, hvordan holder du med alt, hvad der foregår på grund af pandemien? Holder dig sikker?

(Billedkredit: Shane Helms)

Shane Helms: Meget sikkert! Og heldigvis med min livsstil har det ikke været svært. Når jeg ikke er på turné med pro wrestling, er jeg alligevel en slags hjemmehjemmet, så det har ikke været svært for mig at bare blive hjemme væk fra folkemængderne.

Jeg er stadig i stand til at lave min podcast Highway2Helms og ja, jeg ved, at alle har en podcast nu, men jeg startede først H2H i 2010, så jeg er lidt af en pioner i den verden.

H2H er også hvor jeg debuterede ‘The Comic Slam’, hvor jeg gennemgår og diskuterer nogle af mine yndlings tegneserier. Det er et sted for mig, og jeg samarbejdede også med The Pro Wrestling Report og FiteTV for at udsende PrimeTime med orkanen Helms hver torsdag aften.

For at være retfærdig begynder jeg dog at blive lidt rørt.

Nrama: Hvilke tegneserier læser du lige nu? Hvad er der i din trækboks?

Roder: Jeg læser stadig masser af bøger. Lige nu er toppen af ​​listen Ice Cream Man, Strange Adventures, Doctor Tomorrow, Daredevil, Legion of Superheroes. Modstand og kaptajn Marvel.

Jeg får mange bøger sendt på grund af succesen med The Comic Slam på Highway2Helms, det har været sådan en stor fordel!

(Billedkredit: Michel Mulipola)

Nrama: Så for nylig tog du et tegneseriekursuskursus med Ron Marz i Jacob Krueger Studio, selvfølgelig har du haft en komisk oplevelse tidligere med at arbejde med Michael Kingston om Hovedlåst, men hvad fik dig til at tage det?

Roder: Jeg havde en god oplevelse af at arbejde med Michael Kingston, og det var fantastisk at se mit navn på tryk som forfatter i en tegneserie, men det skrabede bare kløen midlertidigt.

Jeg elsker tegneserier, og jeg har historier, som jeg vil fortælle, så da COVID-pandemien ramte, og jeg blev furo fra WWE tilbage i april, så jeg på denne fritid som en mulighed for at prøve at uddanne mig lidt mere om det indre arbejde af tegneserieudvikling. Jeg har altid været fan af Ron Marz ‘arbejde, og jeg har meget ud af at tage hans kursus.

Nrama: Hvordan troede du, det gik? Følte du, at du lærte noget?

Roder: Jeg nød det meget, og jeg lærte faktisk en hel del.

Først lærte jeg, hvor meget der virkelig går med at udvikle et tegneserie-script. Det er så meget mere end bare ‘at have en god idé.’ I den historie, jeg gjorde for den Headlocked-tegneserie, kom jeg op med det storslåede koncept af fortællingen, jeg ønskede at fortælle, men jeg vidste ikke, hvordan man virkelig skulle sætte pen på papir for at udtrykke den idé. Det var her Michael Kingston kom ind og brugte sine talenter til at tage min idé og gøre den endnu bedre.

Rons klasse lærte mig, hvor meget Kingston virkelig gjorde. Klassen var uvurderlig for mig. Jeg ville ikke have det til at ende.

Nrama: Tegneserier har altid været en del af din WWE-karakter for det meste, uden for at du blev ‘seriøs’ lidt, men jeg kan huske orkanen var super forbi. Hvordan gik pitchmødet for den karakter?

Roder: Det var faktisk WWE’s idé. Jeg havde en ret succesfuld amatørkarriere og forestillede mig aldrig at være en komediefigur eller en karakter af nogen art, for at være ærlig. Jeg ville bare være en bryder.

Hovedforfatteren af ​​Monday Night Raw på det tidspunkt, Brian Gerwirtz, havde altid ønsket at lave en superheltbaseret karakter, men fandt aldrig den rigtige fyr, før jeg kom sammen. Jeg havde Green Lantern-tatoveringen på min skulder, jeg havde hele tiden tegneserierelaterede T-shirts, så det var ingen stor hemmelighed, at jeg var en stor tegneseriefan. Timingen var perfekt.

(Billedkredit: WWE)

Nrama: Selvfølgelig er du en Green Lantern-fan, hvordan mødte du Ron?

Roder: Så jeg mødte Ron på en kon en gang, og vi er blevet venner på Twitter. Så forfærdeligt som sociale medier til tider kan være, er der nogle gode ting som at forbinde med ligesindede. Rons løb på Silver Surfer og hans arbejde med Green Lantern er nogle af mine yndlingshistorier hele tiden.

Nrama: Jeg læste dit script, som det gik i timen, har du planer om at gøre noget ud af det?

Roder: Jeg gør. Det er en del af en meget større historie, som jeg har i tankerne. Jeg har en notesbog fyldt med ideer og ufærdige historier. Mit største problem vil være at beslutte, hvad jeg skal bruge, og hvad jeg skal redigere. Men det er ikke et dårligt problem at have.

Nrama: Langsigtet tale her, hvad er dit slutmål med tegneserie?

Roder: Som barn hjalp tegneserier mig meget, og jeg ville meget gerne være i stand til at hjælpe alle med den samme glæde og undring, som tegneserier gav mig. Og for at være ærlig, i begyndelsen af ​​00’erne, år før den store superhelt boom i Hollywood, tror jeg ikke, der var nogen, der gav tegneserier så meget mainstream kærlighed som jeg var.

Jeg gav engang en Green Lantern-skjorte til Stone Cold Steve Austin, en af ​​pro wrestlings mest populære brydere nogensinde på Monday Night Raw, da showet var kabels højest vurderede live show. Millioner af mennesker så det.

Folk begyndte at købe Green Lantern-skjorter bare for at bære til WWE-shows, fordi jeg ikke havde nogen orkantrøjer på det tidspunkt. Det er bogstaveligt talt derfor, jeg fik min første T-shirt lavet.

Jeg har altid værdsat, hvad tegneserier har gjort for mig, og jeg vil bare være i stand til at dele nogle af mine historier med verden.