Vender tilbage til Dragon Age: Origins føles som at komme hjem, og det hjælper mig med at navigere gennem sorg

"Dragon (Billedkredit: BioWare)

Jeg hører den velkendte lyd af dragen’s brøl, da den sprøjter ud på skærmen. Titlen på Dragon Age: Origins lander med en metallisk klang lige før opstartsmenuen ser ud til at byde mig velkommen, som om jeg står foran døren til et hjem, jeg kender så godt. Da jeg ser en introduktionsfilm, som jeg har set så mange gange før, aftager den tunge følelse, der hænger over mig, lidt for første gang i uger.

Vi har alle de spil, som vi har spillet så mange gange, at vi kender dem som vores ryg. Du ved, de spil, du har brugt utallige timer på at udforske, indtil du kender dens virtuelle verden såvel som gaderne i din hjemby. Du lærer, hvilke fjender der ligger på lur, og hvordan man kan besejre dem, hvilke quests der endnu ikke er afsluttet under din rejse, og hvilke valg du skal tage. Du har endda forpligtet dig til at huske nogle samtaler, og hele historien slår, ikke i modsætning til den måde, du kender alle ordene til din yndlingssang efter at have spillet den på gentagelse. Med spil som dette er at spille dem igen som at komme hjem.

De sidste par uger har været trist af sorg efter et pludseligt tab i familien. Dette er første gang, jeg har været igennem noget lignende, og det har gjort det endnu sværere at prøve at komme overens med det væk fra mine kære. Det hele er så nyt og frisk, og jeg føler mig stadig som om jeg oplever det udefra og kigger ind … Som om jeg ikke længere er til stede i øjeblikket. Så på en særlig hård dag vendte jeg tilbage til Dragon Age-serien – en trio af spil, jeg kender så godt, at de er blevet mit virtuelle hjem væk fra hjemmet – og fandt ud af, at Thedas gav mig plads til at trække vejret og behandle alt i virkeligheden .

Swooping er faktisk godt

"Dragon

(Billedkredit: BioWare)

Jeg har brugt så meget tid på at spille Dragon Age-serien gennem årene, og Dragon Age: Origins var det første spil, der helt forbrugte mig. Jeg spillede det først i begyndelsen af ​​2010, da jeg var omkring 17 år gammel; Jeg var så usikker og bange for, hvad fremtiden havde for mig, men da jeg kom vild i historien og indstillingen af ​​Fereldan, var jeg mere overbevist end nogensinde om, at jeg på en eller anden måde ville være involveret i videospilverdenen. Jeg ser ofte tilbage på det som spillet, der fik mig til virkelig at blive forelsket i RPG-genren. Jeg har spillet det mange, mange gange siden, og hældt mig ud i Dragon Age 2 og Dragon Age: Inquisition med samme slags altforbrugende glød.

Hvert spil har betydet meget for mig, og serien har krævet et hjørne af mit hjerte. På en måde håbede jeg ved at vende tilbage til Dragon Age midt i tristhed og en stigende følelse af hjælpeløshed, at jeg kunne begynde at føle mig som mit gamle selv igen. At jeg måske kunne genvinde kontrollen og begynde at føle mig lidt lettere. Jeg fandt mig selv i at tænke, om jeg ikke rigtig kan være alle til stede lige nu, at være i Thedas – et sted, hvor jeg aktivt kan gøre noget – måske bare hjælper mig med at navigere gennem mine følelser … eller i det mindste give mig nogle meget tiltrængte komfort. Så med et ønske om at føle mig hjemme dykkede jeg tilbage i Dragon Age: Origins endnu en gang.

Find mig selv i Ferelden

"Dragon

(Billedkredit: BioWare) Læs mere

"Dragon

(Billedkredit: BioWare)

Her er alt, hvad vi hidtil ved, om vores kommende tilbagevenden til Thedas i Dragon Age 4 .

En af hovedårsagerne til, at jeg forbinder så dybt med Dragon Age, er takket være de ledsagere, du møder undervejs. Fra Alistair in Origins til Varric, Isabela og Fenris i Dragon Age 2 og Dorian og Cassandra i Dragon Age: Inquisition, jeg er blevet forelsket i rollebesætningen, der er rigt uddybet med deres egne unikke personligheder og idealer. Jeg kan stadig huske, at jeg mødte Alistair for første gang i Origins, og hvor knyttet jeg til hans karakter med hans elskelige personlighed og sans for humor. Som en grå Grey Warden, der hjælper dig med at kæmpe mod Blight, går du op mod umulige odds sammen og er nødt til at tackle forræderi og tragedie meget tidligt.

At se Alistair igen sammen med Leliana, Wynne, Morrigan, Zevran og resten af ​​ledsagerne var som at genforene sig med gamle venner, og det var meget trøstende at bare bruge lidt tid i lejren på at tale med dem og genopleve deres personlige historier. De forskellige lokaliteter, jeg turede til, føltes også som gamle hjemsøgelser, som jeg ikke havde set på et stykke tid, og for første gang på dage tænkte jeg ikke på alle de ting, jeg ikke kunne gøre, eller lod tunge følelser overvælde mig. Jeg gik i stedet vild i Ferelden og fangede igen i et forsøg på at besejre Darkspawn og redde dagen. Fra at bruge for meget tid på at vælge dialogmuligheder til at rejse over kortet fandt jeg endda mig selv griner af de samme vittigheder på et tidspunkt, hvor jeg ikke troede, at smilende var engang en mulighed.

Billede 1 af 5

"Dragon

(Billedkredit: BioWare) Billede 2 af 5

"Dragon

(Billedkredit: BioWare) Billede 3 af 5

"Dragon

(Billedkredit: BioWare) Billede 4 af 5

"Dragon

(Billedkredit: BioWare) Billede 5 af 5

"Dragon

(Billedkredit: BioWare)

Mit tilbagevenden til hvor min kærlighed til serien alle begyndte med Origins mindede mig om, hvor meget jeg nyder dens skrivning og følelse af verdensopbygning, og selv nu fortsætter det med at tilslutte mig og transportere mig til en fantastisk verden, hvor jeg kan slippe væk fra alt i et stykke tid. Et sted hvor jeg kan være stærk. På trods af de store vanskeligheder, du gennemgår som en Gray Warden in Origins, fortsætter du og fortsætter med at kæmpe for en lysere fremtid for Fereldan, omgivet af ledsagere, der kan blive venner. Det tjener også som en påmindelse om, at der altid er håb om, at tingene bliver bedre.

For nylig er jeg kommet til at lære, at der ikke er nogen “rigtig måde” at håndtere nyheder på, der trækker tæppet lige under dig og sætter tingene i perspektiv på en måde, som kun tab kan. Ved at miste mig selv i et spil, jeg kender så godt, fandt jeg mig selv på en eller anden måde igen. Ved at blive en helt, der kunne være modig, kunne jeg på en eller anden måde finde vej tilbage til at føle mig lidt mere sammen. Det er trøstende at vide, at hvis jeg nogensinde har lyst til at miste mig selv, vil Dragon Age og de tegn, der bor i dens verden altid være der og vente på, at jeg fortsætter lige der, hvor jeg slap.

Foruden Dragon Age 4, tjek denne liste over Nye spil 2021 at se frem til.