The Walking Dead: Daryl Dixon fjernede mine bekymringer om serien, og nu kan jeg ikke vente på Rick og Michonnes spin-off

Da The Walking Dead var ved at afslutte sin sidste sæson i slutningen af 2022, var jeg bekymret for, hvad der ventede dens univers på den lille skærm. Med en masse spin-offs allerede i støbeskeen, så det ud til at være en zombieserie på vej mod målstregen; dens afslutning manglede indsats og var sprængfyldt med for mange karakterer, hvoraf mange garanteret ville leve videre efter det allersidste afsnit.

Mens hovedserien bestemt havde øget sin sans for spektakel i de senere år, havde den for alvor mistet overblikket over, hvad vi virkelig ønskede. Nu føler jeg mig dog uventet fortrøstningsfuld med hensyn til franchisens fremtid.

Det skyldes i høj grad The Walking Dead: Daryl Dixon, den Norman Reedus-ledede opfølgningsserie, hvor den titulære overlevende blev skyllet op i Frankrig og forsøgte at navigere i apokalypsen, mens han rejste fra Marseille til Mont Saint Michel i Normandiet. Den gav mig det, jeg som mangeårig seer havde savnet så meget ved de første sæsoner af The Walking Dead: forskellige slags vandrere, nye innovative angreb fra de udøde og nogle tiltrængte nye landskaber. Men måske vigtigst af alt forstod den, hvor meget vi fans længtes efter at vende tilbage til mindre rollebesætninger og intimitet mellem karaktererne – og hold da op, hvor den leverede.

Nye karakterer, gamle tricks

Clemence Poesy som Isabelle i The Walking Dead: Daryl Dixon

(Billedkredit: Emmanuel Guimier/AMC)

ClÉmence PoÉsy viste sig at være en vidunderlig tilføjelse til handlingen og tilbød styrke og stålsathed, der kunne matche fanfavoritter som Carol eller Maggie. Hun balancerede det dog med en engagerende, realistisk varme; hendes narkoman, der blev nonne, Isabelle, fik Daryl ud af sin skal mere end nogen tæt på ham i The Walking Dead havde gjort, måske nogensinde. I løbet af de 12 år, The Walking Dead har kørt, har Daryl kun delt et bånd med Carol, og det er rent platonisk (undskyld, Caryl-shippere). Der var det ene flashback-afsnit i sæson 10, hvor han tilsyneladende startede, nød og sluttede et forhold med en kvinde ved navn Leah – men jeg tror ikke, jeg er den eneste fan, der vil foreslå, at jo mindre vi taler om det, jo bedre. Daryl Dixon er ikke eksplicit, når det handler om, at der er mere mellem hovedpersonen og Isabelle, men den antyder bestemt noget dybere. I sidste ende ville det være velkomment nyt territorium for både den langhårede enspænder og fans, da romantik har været en mangelvare i The Walking Dead-universet de seneste år.

Daryls bånd til unge Laurent (Louis Puech Scigliuzzi) var også dejligt, da vi så ham omfavne det at være en faderfigur. Selvfølgelig passede han altid på Rick og Michonnes små børn RJ og Judith Grimes, men fordi begge deres forældre stadig er i live, blev han altid betragtet mere som en onkeltype. Laurents far var også en skurk, hvilket tydeligvis tændte store beskyttervibrationer i Daryl, formodentlig fordi hans egen far også havde været dårlige nyheder. Sårbarhed! Jeg havde glemt, at den eksisterede i denne verden.

Daryl Dixon, serien, var ikke kun højtidelig og alvorlig, vel at mærke. Jeg fnisede af fryd over introduktionen af “brænder”-zombier og hvinede af begejstring, da Isabelles habitklædte søstre samlede deres armbrøster for at bekæmpe Madam Genets truende milits. Vi fik også walker-orkestre, dragshows, kampklubber, et flashback til udbruddet i Paris og en episk Melissa McBride-cameo i finalen, som har fået mig til at glæde mig til den Carol-centrerede anden sæson.

Det er ikke, fordi The Walking Dead: Dead City, spin-off’en, der gik forud for Daryl Dixon, ikke var seværdig, men den var bare på et velkendt sted. Jeg mener, havde vi virkelig brug for at se mere til Maggie og Negan, der forsøgte at komme videre efter de unævnelige ting, som sidstnævnte gjorde i den lysning tilbage i sæson 7’s åbning? For os var det syv år siden, Negan slog Maggies mand Glenn ihjel for øjnene af hende. For dem endnu længere… tal om overkill.

Dem, der håber

Andrew Lincoln som Rick i The Walking Dead: The Ones Who Live

(Billedkredit: AMC)

Heldigvis har jeg ikke sådanne bekymringer omkring den kommende The Walking Dead: The Ones Who Live, som vil genforene os med Rick og Michonne, to karakterer, vi ikke har set i årevis. Det faktum, at vi ikke aner, hvad der er sket med dem – ud over de sidste sekunder af The Walking Dead sæson 11 – får spin-off’en til at virke endnu mere mystisk og spændende. Og hvis det er følelsesmæssige buer, jeg er ude efter, kan jeg ikke forestille mig noget bedre end at se to tidligere partnere finde hinanden efter et årti. Mens vi venter på, at Daryl tager mod til sig og forhåbentlig tager springet med Isabelle, er jeg sikker på, at The Ones Who Live vil mætte os hungrende kærlighedselskere. Det hele kan trods alt ikke være blod og indvolde.

På nogle måder er det en skam, at The Walking Dead har været nødt til at starte forfra. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide Ezekiel, Yumiko, Connie og en håndfuld af de andre nye, som dukkede op senere i serien. Men jeg kan ikke benægte, at originalen bukkede under for vægten af at forsøge at betjene sine mange, mange, mange hovedpersoner. Med spin-offs – som naturligvis vil krydse hinanden på et tidspunkt, når Jadis/Anne dukker op i The Ones Who Live, og Fear the Walking Dead’s Morgan tager til byen for at lede efter Rick – trykker The Walking Dead-franchisen på reset-knappen, trimmer fedtet og håber på at vende tilbage til sine storhedstider. Som det ser ud nu, har jeg fuld tiltro til, at den kan gøre netop det.

The Walking Dead og The Walking Dead: Daryl Dixon er tilgængelige på AMC+ i USA. Førstnævnte kan streames på Disney Plus i Storbritannien, selvom sidstnævnte endnu ikke har fået en britisk udgivelsesdato.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.