The Longing er indiespillet, der opsummerer selvsolering perfekt

(Billedkredit: Studio Seufz)

Jeg begyndte at spille The Longing sidste måned, før alle * bølger hænder dramatisk * dette, og mere end Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons, eller det iPhone-ordspil, som jeg listløst pirker på under Tiger King binges, det føles som det spil, der bedst summerer op liv i 2020-pandemien.

Du spiller som en skrumpet lille skygge, alene i et labyrintisk netværk af tunneler, med en enkelt opgave: Vent 400 dage på, at ‘Kongen’ vågner fra hans sludder. Det er det. Du kan tilbringe hele spillet i at vente i din hule – møbleret med en lænestol, en reol, en pejs og et bord til tegning – og om 400 dage i realtid ville du stadig vinde.

Først var der en nyhed ved bare at lade min lille skygge sidde og læse Moby Dick, mens jeg arbejdede, lidt selskab, der aldrig havde brug for for meget opmærksomhed. Snart ønskede jeg, at han skulle være komfortabel og indså, at der var små forbedringer, jeg kunne gøre i hans liv. Du kan samle kul, der falder ned fra loftet for at skabe ild, eller finde de spredte dele af et musikinstrument for at give ham noget at spille, eller papir og farvede mineraler at tegne med.

Søgningen efter mere skubbede mig ud over hulen, hvor jeg fandt træ og mos, og hvis jeg får nok af det, kan jeg få ham til en seng … selvom han ikke nogensinde sover. Der er krystaller, som du kan samle for at få hulen til at se pæn ud, flere bøger og papir at finde, og han antyder endda gennem lejlighedsvis melankolske tanker, at han gerne vil have rindende vand. Jo pænere hans hule, jo hurtigere ser tiden ud til at krydse forbi – i trin på fire sekunder nu, ikke kun en – og på dag 15 af selvisolering, og dag 43 i spillet, føles det som en enorm gevinst.

Langsom og stabil

(Billedkredit: Studio Seufz)

Hvis alt dette lyder spændende, skal du bare vide, at mekanikerne sørger for, at ingen af ​​ovenstående er hurtige. For at få den matock, jeg havde brug for til krystallerne, måtte jeg stå i en tunnel, hvor jeg hørte et knirk, indtil gulvet til sidst gav sig. For at få adgang til en anden tunnel måtte jeg vente dage på, at en stalaktit faldt og lavede en sti. Døre tager timer at langsomt åbne, mos vokser i et – godt – moslignende tempo, skyggen springer sammen som en skabning, der aldrig har kendt en frist. Han tænker, mens han går, små tanker om at være ensom eller undre sig over en edderkop og bekymrer sig over hvad kongen vil tænke, når du instruerer ham til at gøre noget “eventyrligt” som at flytte en sten. Hvis han ikke kan gøre noget, klatre til et bestemt sted eller åbne en dør, bemærker han “skuffelsen” og tæller dem som skinnende samleobjekter.

Jeg er klar over at alt dette lyder deprimerende og omtrent lige så sjovt som at stikke tyggegummi i dit eget hår, men han er blevet som en gotisk lille guldfisk, der bare sidder på mit skrivebord. Når jeg ikke kan instruere ham personligt, har spillet en “gåtur til et tilfældigt sted” mulighed for at holde ham travlt, og ærligt talt er han glad for bare at sidde og læse nogle poesier, mens jeg arbejder hjemmefra og prøver ikke at klikke på BBC Nyheder for ofte. Om natten har jeg fået Animal Crossing: New Horizons, hvor alt er solrige og fantastiske, men mine dage er fulde af The Longing, en lille fyr, der bare prøver at få det gennem lockdown med en god bog og noget mos.

Føler du dig lidt tabt? Godt, der har aldrig været et bedre tidspunkt at søge trøst i virtuelle verdener