Starfield Empath-egenskaben er det perfekte valg til den type spiller (og person), jeg er.

Det er sikkert at sige, at jeg er meget glad for spil, der indeholder ledsagere. Jeg er altid tiltrukket af eventyr, hvor du har gruppemedlemmer ved din side, som du kan lære at kende og komme tæt på. Uanset om det er den sammenbragte flok af utilpassede i The Outer Worlds, det behagelige persongalleri i Dragon Age: Origins, besætningen ombord på Normandy i Mass Effect-serien eller det selskab, du har i Baldur’s Gate 3, nyder jeg chancen for at knytte bånd til ledsagere og gøre mig fortjent til deres godkendelse i rollespil af alle former og størrelser. Det giver derfor perfekt mening, at jeg tænkte, at Empath-egenskaben i Starfield var det naturlige valg for mig, da jeg skabte min karakter for første gang.

“Du er dybt forbundet med andres følelser,” står der i beskrivelsen af egenskaben. “At udføre handlinger, som din ledsager kan lide, vil resultere i en midlertidig forøgelse af kampeffektiviteten. Men at udføre handlinger, som de ikke kan lide, vil have den stik modsatte effekt.”

Hvis der nogensinde var en egenskab, jeg kunne give min karakter, som er perfekt skræddersyet til den måde, jeg spiller på, så er Empath-egenskaben præcis det. Den belønner mig i bund og grund for at behage mine ledsagere, og som en spiller, der er meget optaget af det det meste af tiden, hvad kunne så være bedre?

Charmerende selskab

Starfield

(Billedkredit: Bethesda)

Jeg har en tendens til at bruge alt for lang tid på at overveje alle mulighederne nøje og omhyggeligt, når det kommer til karakterskabelse, men jeg har aldrig valgt en egenskab hurtigere her. Jeg ser første gang, hvordan det at være en empat fungerer i Starfield, da Sarah, den første ledsager, man møder, godkender et dialogsvar, jeg vælger under en tidlig historiemission. Ligesom i Fallout vises der en besked i øverste højre hjørne af skærmen, hvor der står “Sarah kunne lide det”, som straks efterfølges af en anden: “Du har fået mere selvværd”. Hvis bare det var så nemt i virkeligheden, hva’? Takket være min empatiske egenskab får jeg et lille boost af selvtillid, som giver mig en midlertidig forbedring af mine kritiske træffere i kamp, og endnu bedre, mine chancer for at bestå overtalelses-talechecks.

Så egenskaben bidrager ikke kun direkte til min tilbøjelighed til aktivt at søge mine kammeraters godkendelse, men den hjælper mig også med at tale mig ud af tingene – hvilket supplerer min Starfield-baggrund som diplomat. Selvom jeg bestemt ikke har brug for opmuntring, når det gælder om at vinde mine ledsageres gunst, har jeg fundet det endnu mere givende at få en ekstra bonus, når det lykkes mig at vinde deres sympati. På den anden side motiverer det mig også til at træffe mere velovervejede valg, afhængigt af hvem der ledsager mig. Hvis en ledsager er uenig i noget, jeg siger eller gør, får jeg trods alt en selvtvivlsdebuff. Jeg har selvtillid nok i mit eget liv, jeg vil ikke påføre min egen karakter det.

At skifte roller

Baldur's Gate 3

(Billedkredit: Larian Studios)

Jeg spiller Baldur’s Gate 3 og Starfield på samme tid, og jeg ved ikke længere, hvem jeg er, men jeg elsker det.

Jeg er en empatisk person i det virkelige liv, så at være en empat i Starfield taler helt sikkert til mig som en, der er følsom over for andres følelser. Derfor tror jeg også, at jeg nyder, at egenskaben spiller ind i nogle samtaler ved at give dig en unik dialogmulighed. Da jeg for eksempel talte med Sam Coe om hans datter, kunne jeg bruge en empatisk respons til at give udtryk for min forståelse og respekt for hans tilgang til forældrerollen. Det hjalp mig endda, da jeg forsøgte at tale en vildfarende minearbejder på Mars ned, som truede mig med en pistol, da jeg konfronterede ham med hans luskede forretninger. I stedet for at fordømme ham lod min egenskab mig se hans side af historien og overtale ham til at melde sig selv til myndighederne for at undgå blodsudgydelser.

Der er bestemt masser af usædvanlige og ret interessante Starfield-egenskaber, fra besynderlige kvaliteter til dem, der er alt for tæt på hjemmet. Mine andre valg har for eksempel påvirket min tilgang ved at give mig forældre at forsørge og et realkreditlån at betale af på. Men ingen af dem er lige så meget i overensstemmelse med min kærlighed til kammerater som den, der giver mig mulighed for at være en empat. Indtil videre er det helt sikkert min yndlingsegenskab ud af de tre, jeg valgte, og jeg glæder mig allerede til at se, hvordan den kan dukke op i samtaler eller få mig ud af andre vanskelige situationer, når jeg kommer længere ind i eventyret.

Starfield vs Baldur’s Gate 3: Hvilket af dette års største rollespil skal du spille først?

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.