Selvisolering vil tvinge mig til at møde Resident Evil på egen hånd for første gang på 15 år

(Billedkredit: Capcom)

Der er intet som en global pandemi, der sætter en stopper for en tradition, der har været 15 år i gang. Og lyt, jeg ved, at der er meget, der foregår i verden lige nu, men jeg føler mange af mikroforandringerne i dagligdagen mere akut, end jeg er makroen. Jeg begynder at få hovedet omkring det faktum, at jeg kun har tilladelse til udendørs til dagligvarer og en enkelt regeringsmandat gåtur om dagen, men ikke kan se mine venner og kolleger? Det er det, der rammer mig hårdest.  

Jeg er i en position af luksus her, dette ved jeg og værdsætter – mange af jer har kære, der er blevet direkte påvirket eller arbejder på frontlinjerne for at bekæmpe COVID-19. Jeg tror, ​​jeg taler for os alle, når jeg siger, at vi er i dette sammen, og vi ser på underholdning – videospil, film og tv – for at hjælpe os gennem det. Dette vejer tungt på mine skuldre, men af ​​en eller anden grund kan jeg ikke stoppe med at tænke på, hvordan jeg i morgen skal tage en 80-mils tur for at besøge min bedste ven, så vi kan sætte os ned og lege gennem Resident Evil 3 Remake. 

Jeg skal forklare, helt siden 2005, da jeg var i stand til at importere en tidlig kopi af Resident Evil 4 fra USA – efter at have brugt måneder med at stirre på skærmbilleder på siderne i en række forskellige Nintendo-magasiner og ikke kunne vente de to ekstra måneder i det ankommer til England – jeg og min bedste ven har spillet gennem Resident Evil-spil sammen. Uanset hvor livet har taget os, da vi har jaget efter liv, kærlighed, uddannelse og eventyr på tværs af forskellige byer, har vi altid genskabt for Resident Evil.

Resident Evil nydes bedst med venner

(Billedkredit: Capcom)

Jeg siger vi. Jeg spiller, og han ser på. I vores yngre år fandt han processen dybt morsom på grund af hvor bange for rædsel jeg var og forbliver i dag. Han lærte sin lektion om engineering jump skræmmelse, efter at jeg instinktivt lancerede en Xbox 360-controller ved siden af ​​hans hoved, da vi spillede gennem Condemned: Criminal Origins – børn, spring ikke tilbage på nogen, når de forsøger samtidig at kvæle tårer af frygt og naviger i et forladt indkøbscenter fyldt med fjender, der er maskerede som mannequiner. 15 år senere er det en rutine, der har holdt fast. Jeg spiller, ser han, og når spændingen når brudspunktet, bliver spillet midlertidigt stoppet, og vi krangler om at skifte roller, indtil jeg uundgåeligt bliver tvunget til at fortsætte. Det er let at møde din frygt, når du nådes ubesværet med at gøre det. 

I det hele taget går jeg af. Lad os vende tilbage til det store stik: Resident Evil. Da den fjerde rate faldt, spillede vi det igennem i et enkelt møde og startede straks en gentagelse dagen efter. Præsidentens datter, Ashley Graham, tilbøjelig til at hoppe i skraldespande rundt om slottet for at undgå uhyrlige kultister, ville underholde os uendeligt. Efter refleksion grænsede vores kærlighed til The Merchant’s enforinger og Luis Seras latterlige Red9-håndvåben til besættelse, og Leon S. Kennedys samlede mangel på selvbevidsthed, når den blev stillet over for en terror, der var udstyret i en sømands kostume, undlod aldrig at tilkalde et smil. Dette var et venskab, som blev styrket af et videospil. Efter at have flyttet by og til en ny skole kort før dette, 14 år gammel, var det hårdt brug for – jeg vil altid elske Resident Evil 4 for det. 

Derfra fik vi vores hænder på Resident Evil-genindspilning og Resident Evil Zero til GameCube. Førstnævnte indkaldte gode minder fra at have spillet dem i vores respektive børnehjem på PS1 og sidstnævnte behandlede som en velkommen mulighed for at få mere information om, hvad der skete med S.T.A.R.S. Bravo Hold op i Arklay Mountains; vi forsøger stadig at give mening om den sammenfiltrede tidslinje i dag. Vi piskede gennem Resident Evil 5 og knuste endda vores tænder gennem det rod, der er Resident Evil 6. 

Resident Evil 6 var faktisk en sådan slog, at jeg aldrig troede, at vi skulle klare det gennem et andet spil i serien igen. Da Resident Evil Revelations ankom på konsollen, kunne det næppe holde vores opmærksomhed, og jo mindre der er sagt om de forskellige spin-offs, desto bedre. Heldigvis var Resident Evil 7 så fordømt revolutionær for en serie, der havde behov for genoplivning, at vi genoptog gamle vaner og rev os igennem det på et enkelt 12-timers møde. Så oplevelse var den oplevelse, at ingen af ​​os forstod, at hans køkken havde brændt, da Jack smadrede og styrtede ned efter os gennem det gamle hus med hensynsløs forladelse. I et forbipasserende øjeblik følte røgen, der buglede rundt omkring os, det kunne være en del af det hele, atmosfæren, der overføres fra Baker-bopælen til hans stue. Det var det ikke, og det var et mareridt at sortere kl. 3 med allerede skudte nerver.  

Afslutningen på en æra

(Billedkredit: Capcom)

Da jeg accepterede Feature Editor-positionen på GameMe i slutningen af ​​2018, flyttede jeg 80 miles væk. Første gang min bedste ven var i stand til at komme på besøg lige så tilfældigvis faldt sammen med frigivelsen af ​​Resident Evil 2 Remake et par uger senere. Vi skulle have været ude at udforske en by, der var ny for os, men i stedet afviklede vi os i en lang weekend med at udforske Raccoon City i stedet. Da vi løb gennem Claire og Leons kampagner, var det tid til at sige farvel. 

Vi er begge i 30’erne nu, og tiden er ikke så let at komme med, som det var, da vi begyndte vores tradition for at spille gennem hvert Resident Evil-spil sammen som 15-årige. I morgen skal vi spille gennem Resident Evil 3 Remake sammen. Den mangeårige regel om “Jeg vil bringe spillet, du bringer øl” på plads, som det har været fra starten. I betragtning af alt, hvad der foregår i verden, gik det først op for mig i morges, at selvisolering har sat en pin i den plan. 

Der er meget, der skal siges om den måde, videospil kan bringe folk sammen på. Det er især vigtigt i disse vanskelige tider, og på mange måder lettere end nogensinde takket være stabiliteten i tjenester som Xbox Live og PlayStation Network, for ikke at nævne ankomsten til tværplatformspil. Vi talte om mig live streaming af et playthrough med ham på en videochat, men det ville bare ikke være det samme. Der er ingen onlinetjeneste, der kan erstatte eller gentage oplevelsen af ​​at blive overladt gennem timer efter timer med ren terror med en ven ved din side. For første gang på lang tid vil jeg spille gennem et Resident Evil-spil på egen hånd – Jeg bliver chokeret, hvis jeg kommer forbi hovedmenuen.   

I betragtning af alt det, der foregår lige nu, der har aldrig været et bedre tidspunkt at søge trøst i virtuelle verdener.