PlayDate Review: “Tiny, mægtig, uhyggelig sjov”

Vores dom

PlayDate slår Doomscrolling af en landmile, men overraskende slår det også ofte langt over dens vægt

Til

  • Solidt bygget, god håndfølelse
  • Crank
  • Let nok til langvarig brug, men føles stadig premium
  • Crank er silkeagtigt glat og smart anvendt
  • Engrossing spil, der får dig til at glemme, at tiden eksisterer
  • Crank

Mod

  • En baggrundsbelysning ville være rart
  • Tilgængelighedsmulighederne er begrænsede

Portland-baserede indie-udgiver Panic plejede at fakturere sin yndig krumtapede håndholdte håndholdte som en “pick-up og play” -løsning på lullerne mellem at spille spil på en hjemmekonsol og fikle med din telefon. I disse dage kalder det det simpelthen “noget andet.” Og sandheden er, at Playdate er både disse ting og så meget mere. Det er et glædeligt alternativ til at spilde tid på sociale medier, en fortryllende charmerende innovation i det håndholdte spilområde og en portal til en stadigt voksende verden af ​​unikke spil, som du ikke kan spille andre steder.

At kalde PlayDate en modgift til Doomscrolling sælger enheden og dens forskellige, stort set kloge og eksklusive skifer af spil Pretty Dang Short. Mens ja, PlayDate Beats browsing gennem Twitter af en landmile på sin værste dag, vil jeg hævde, at det ikke er en særlig høj bar at rydde. Panics latterligt søde gadget holder ikke bare mine hænder væk fra min telefon, det trækker mig også væk fra min sædvanlige rotation af store skærme-spil som Pokemon Legends, Tiny Tinas Wonderlands, og ja, endda Elden Ring.

Tal ikke med mig eller min playdato nogensinde igen

Æstetisk bliver håndholdte ikke cuter end playdate. Den smukke sort-hvide skærm tager det meste af enhedens ellers matte gule ejendom, med kun to blanke knapper og en D-Pad beliggende nedenunder. Dens udtræksvækst hviler pænt på siden, og skærmen har øjne, der blinker åbent muntert, når du trykker på låseknappen to gange. Der er en antropomorf kvalitet til designet, der gør mig usædvanligt beskyttende over for min dyrebare lille playdate, til det punkt, hvor jeg allerede har bestilt en førsteparts bæretaske. Skønt $ 179 antager jeg, at det kun er rimeligt at være beskyttende.

"Legeaftale"

(Billedkredit: Fremtid)

Til det sidste punkt vil jeg gerne sige, at PlayDate føles alt værd at være prisen. Ikke kun kaster det sig i mine hænder med en behagelig vægt og soliditet, men faktisk er det at spille det fysisk tilfredsstillende for sanserne. Dens krumtap glider silkeagtig glat gennem en perfekt cirkulær bevægelse, og dens knapper fremkalder subtile klik, når du trykker på dem. Det er også et robust stykke sæt. Nu hvor jeg er over den fase af nyt enhedsejerskab, hvor du vugger det som et delikat spædbarns barn, er det klart, at Playdate er bygget til at vare. Jeg har skruet lortet ud af denne ting i mange timer nu, og det har ikke vist det mindste tegn på vakling.

Undskyld mig, kan jeg få vinduesædet?

PlayDate Crams 400×240 pixels i sine 2,7 “sort-hvide skarpe hukommelses-LCD-skærm, og resultatet er fantastisk, når du lader det bask under en god, skarp lyskilde. En klage, jeg har om Playdate selv, er, at det ikke har En baggrundsbelysning, som er en slags sjov nyhed, indtil du vil spille noget i et svagt oplyst rum.

Jeg elskede min Game Boy som barn, men jeg kunne godt lide min Game Boy SP endnu mere for den enkle kendsgerning, at jeg ikke havde brug for at skyde det til vinduesædet, når jeg spillede på farten. Ellers ser spil godt ud på Playdate, med et skarpere image og hurtigere opdateringsfrekvens, end du kunne forvente. Den bedste måde jeg kan beskrive det på er, grafikken ser ud som hvordan du husker dine spildrengespil ser ud, hvilket er meget bedre, end de faktisk kiggede på det tidspunkt. Det lyder også bedre med en taler, der trækker chokerende højt, klare lyde ud.

"Legeaftale"

(Billedkredit: Fremtid)

Så tæt som PlayDate kommer til perfektion, er jeg ikke helt uden bekymringer. Batteriets levetid er god, men ikke stor. Playdate siger, at det vil køre i 8 timer, mens man spillede, men min så ud til at dræne ned til ca. 10% på kun få timer – det kunne være et problem i lange flyvninger. Skønt det er værd at bemærke, at min enhed var på en kondenseret leveringsplan for spil, hvilket kunne have hjulpet med at forbrænde mit batteri hurtigere end playdates på den sædvanlige ugentlige tidsplan. Uanset hvad havde jeg det fuldt opladet på lidt over en time takket være den inkluderede USB-C-ledning (som selvfølgelig også er bananegul).

Tilgængelighedsindstillinger er temmelig begrænset lige nu, med kun to muligheder for at reducere blinkende og vende skærmen på hovedet. Selvfølgelig kan det tilføjes i softwareopdateringer, men i sin nuværende tilstand ville jeg ønske, at der var et mere robust valg i den henseende.

Alt om den krumtap

På krumtapen. Ohh, krumtapen. Hvis det ikke var for sit iøjnefaldende stål -vedhæng, ville vindueshoppere blive tilgivet for at afskedige PlayDate som endnu en generisk, omend attraktiv emulator, der er stylet som en retro spildreng. For at være klar er det krumtapen og den måde, hvorpå langt de fleste af dets spil bruger den krumtap, der tjener Playdate en entusiastisk anbefaling fra mig.

Panics udviklervenlige softwareudviklingssæt (SDK) betaler allerede udbytte, da Playdates første sæson af 24 spil sprænger med overraskelser fra nye og etablerede udviklere. Crankins tidsrejseeventyr fra Katamari Damacy -direktør Keita Takahashi, opgaver dig med at krumme en søvnig helt mod en date med en meget ulykkelig pige. Problemet er, at der er hindringer, herunder fugle og svin, som du bliver nødt til altid at så forladt undgå, at bruge krumtapen til at vinde din karakter baglæns, fremad, over borde og ind i ænder, der er lige lav nok til at lade fugle gå forbi overhead. Det er utroligt enkelt, men det er bare udfordrende nok, at du hurtigt finder dig selv at misbruge udtrykket “Gah, endnu et forsøg!”

"Crankins

(Billedkredit: Panik)

Det hjælper enormt, at krumtapen er omhyggeligt følsom og reagerer passende på de mindste bevægelser. I Whitewater Wipeout, en anden af ​​mine favoritter, skal du henvende dig Ve fik sving med ting, du kan skyde op fra bølgerne og udfordre dig selv til at gøre tricks i luften og tjene dig peger mod en høj score. Igen, et simpelt koncept, der mesterligt udføres takket være designerne på Chuhai Labs og Playdates stadigt kapable krumtap.

Speed ​​dating

Der er en lang række spil i Playdates første sæson, og naturligvis vil din kilometertal variere afhængigt af dine yndlingsgenrer. For eksempel vil fans af Match-Three Games sandsynligvis få et spark ud af Pick Pack Pup, men jeg kunne ikke komme ind på det. Questy Chess er en anden, jeg kendte fra den get-go, jeg ville ikke elske, men det er det åbenlyse valg for fans af skak. Ligeledes er visse Playdatate-spil bedre egnet til korte bursts af pick-up-and-play-sessioner, mens andre er perfekte til udvidede ophold på sofaen.

Star Sled, for eksempel opgaver du dig med at bruge PlayDate’s krumtap til at omkranse og fange gnister fra et lille rumfartøj. Det tager ikke mere end 5 minutter at afslutte, at sende dig til gradvis mere udfordrende niveauer, indtil du når bosskampen. Det er det perfekte spil til, når du venter i en lobby eller i en lufthavnsterminal med kun få minutter til overs. Det samme gælder for Hyper Meteor, hvor du rammer dit skib til meteorer for at komme videre; og 360, som ligner en krydsning mellem Pong og Galaga. Jeg slår sandsynligvis en død komet på dette tidspunkt, men det er virkelig slående, hvor perfekt disse spil formår at fange den klassiske arkadeoplevelse; Umiddelbart indfangende, udfordrende, men ikke straffende og uendeligt gentagne.

"Whitewater

(Billedkredit: Panik)

I den modsatte ende af spektret er der spil som Sasquatchers, fra Chuck Jordan, en veteran -spilde, der er kendt for forbandelsen på Monkey Island, Sam & Max -serien, og Telltale’s The Walking Dead. Sasquatchers er et kødfuldt turn-baseret strategispil inspireret af Advance Wars og, som du måske har gættet, den sagnomsuste Bigfoot. Ratcheteer, en top-down RPG med rødder i klassiske Zelda-spil, var en anden, der imponerede mig på grund af dets rene omfang, som jeg ikke fuldt ud forventede af den pludselige lille playdate. Casual Birder, hvilket er nøjagtigt, hvordan det lyder, er en mere afslappet affære, men stadig en med masser af lag at skrælle tilbage under længere strækninger.

Den fulde liste over spil inkluderer en side-rullende platformspil, hvor du overskrider skovbrande, et ondt glat strategisk samurai-spil, et golfspil i bymiljøer, en visuel roman om venner og dæmoner i 80’erne og mere. Hvor klogt hvert spil inkorporerer Playdates krumtap varierer – nogle få bruger det overhovedet ikke – og ikke hvert spil er min ting, men der er ingen clunkers i PlayDate’s sæson en. Hvert spil, jeg spillede, følte mig poleret og som det blev kærligt lavet.

Kokkens valg

Mine foretrukne slags restauranter er dem med muligheden “Chef’s Choice”; Fordi det får mig til at føle, at en professionel er ansvarlig for min oplevelse. Jeg føler på samme måde med Playdate Games, der automatisk leveres til din enhed via WiFi hver fredag, i sidste ende omfattende en sæson. Selvfølgelig får du vælge mellem de spil, du får, men der er ingen digital butik, hvor du bliver nødt til at nervøst bevidst over, hvor du skal bruge dine penge. Playdate er et en-og-gjort køb, og derefter kan du lade de træne spilkuratorer bringe dig friske nye overraskelser hver uge, og de er endda pakket ind i små gaveæske med bånd, du kan rive op, som om det er din fødselsdag.

"Legeaftale"

(Billedkredit: Fremtid)

Panik siger, at to nye spil vil blive airdroppet til playdates hver uge i 12 uger, hvilket betyder, at hver sæson skal have 24 kampe. Den håndholdte lomme-størrelse lanceres med en stjernernes blanding af spil fra indie-royalty, fra bittestore asteroide blastere til fuldt Dens anden, tredje og fjerde sæson og videre. Og husk, at den første sæson af spil slukede næsten halvdelen af ​​den tilgængelige 4 GB lagerplads, så du vil uden tvivl være nødt til at rydde plads til fremtidige batches af spil. Selvom jeg selv med bare de to dusin spil i min Playdatates bibliotek i øjeblikket synes, at der er nok sjovt her til at retfærdiggøre omkostningerne ved enheden allerede, især hvis du leder efter noget nyt.

Jeg elsker også filosofien bag Playdate. Der er så mange øjeblikke i vores altid-online-verden, hvor vi instinktivt når til vores telefoner for at finde ud af, at dopamin “ramte” vi beder om, når tingene går i alt tavs, og jeg siger bare, om jeg kunne træne mig selv til at krumme på min playdate i stedet , Jeg ville sandsynligvis være en mindre stresset person. Playdate er lille, mægtig, urolig sjov, der beder om så lidt eller så meget tid som du kan spare for at give det.

Playdate erstatter ikke nogen af ​​mine hjemmekonsoller eller spil -pc, men det er selvsikkert med at vrikke sig ind i en stram lille niche blandt disse platforme og tilbyde noget virkelig innovativt, som du ikke kan finde andre steder. Det er old-school, det er en ny skole, det er retro-chic, den er klar til at rumle, og disse håndled vil gå arthritisk, før jeg holder op med at spinde den forbandede herlige krumtap.

Dommen4.5

4,5 ud af 5

PlayDate Review: “Tiny, mægtig, uhyggelig sjov”

PlayDate slår Doomscrolling af en landmile, men overraskende slår det også ofte langt over dens vægt

Mere info

Tilgængelige platforme Pc
Genre Mobil

Mindre "Jordan Jordan Gerblick

Efter at have scoret en grad på engelsk fra ASU, arbejdede jeg som kopieredaktør, mens jeg freelancing for steder som SFX Magazine, Screen Rant, Game Revolution og MMORPG på siden. Nu, som GamesRadars West Coast Staff Writer, er jeg ansvarlig for at styre webstedets vestlige regionale udøvende filial, også kendt som min lejlighed og skrive om det horrorspil, jeg er for bange for at afslutte.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.