Persona 5 Royal’s karakterdrevne historiefortælling og tydelige struktur giver komfort i usikre tider

(Billedkredit: Atlus)

Verden fungerer på mystiske måder, og det føles som en gang imellem, at alle stjerner stemmer overens, og et spil kommer ind i dit liv, lige når du har mest brug for det. Jeg kom til Persona 5 Royal, ligesom alt i mit eget liv hurtigt begyndte at ændre sig. Jeg kastede mig ind med hensynsløs overgivelse, og efter at have spillet den originale udgivelse tilbage i 2017, har jeg fundet det unægteligt trøstende at besøge et spil, jeg havde haft så stor tid at opleve første gang. Men mere end det, i disse mærkelige og usikre tider, deltog aktivt i historien om Fantomtyvene gennem Persona 5 Royal’s daglige fortællingsstruktur en form og mening til enhver fritid, jeg havde. Det gav mig en følelse af kontrol og tryghed, som jeg følte, at jeg tabte i virkeligheden.

Som en udvidet genudgivelse kunne jeg næppe vente med at møde de nye figurer, der blev introduceret i mixen også denne gang. At lære den mystiske rødhårede studerende Kasumi Yoshizawa at kende og deltidsskolerådgiveren Takuto Maruki var let den mest tiltalende del om Royal. Karakterudviklingen i Persona 5 er en af ​​dens største styrker, og Persona 5 Royal fortsætter heldigvis med at levere i denne henseende. At dedikere min tid til at lære hver enkelt person at kende og tilbyde min støtte uanset hvad jeg kunne, gav mig den slags katarsis, jeg så sårt havde brug for lige nu.

Jeg er du, du er jeg

(Billedkredit: Atlus)

Når jeg ser rantagmedlemmerne fra Fantomtyvene samles som et team for at diskutere, hvordan de vil prøve at hjælpe en korrupt person med at ændre hjertet, tager jeg et øjeblik at værdsætte, hvor let det er at rodfæste for disse figurer. I en verden, hvor skrupelløse individer kun er interesseret i deres egne egoistiske ønsker, til skade for andre, får Persona 5 Royal det til at føle sig alt for ubesværet at støtte teenageprotagonisterne, der gør alt, hvad de kan for at prøve at forbedre sig selv og verdenen omkring dem.

Jeg har altid følt, at genforening med karakterer, der betydede meget for dig på et bestemt tidspunkt i dit liv, svarer til at se gamle venner, du ikke har set på et stykke tid, og vende tilbage til at genopdage de forskellige personligheder, der udgør Fantomet Tyve åndede så meget liv i min ellers tomme lejlighed hver dag. Det er utroligt tilfredsstillende at se hver eneste karakter vokse og udvikle sig som enkeltpersoner gennem historien, og jeg kan ikke undgå at finde hovedpersonernes drivkraft for at kæmpe for, hvad der er rigtigt inspirerende.

De nye ansigter, der blev introduceret, tilføjede eventyret endnu mere dybde og glæde ved at bygge videre på Persona 5s evne til at levere stærk karakterudvikling gennem sin historiefortælling. Jeg blev glædeligt overrasket over, hvor godt de nye figurer blev vævet ind i fortællingen, uden at det overhovedet følte sig ulogisk. Hvis du spillede den originale udgivelse, vil du straks bemærke nogle subtile ændringer lige fra starten, med den nye hovedperson Kasumi Yoshizawa, der tidligt optræder.

(Billedkredit: Atlus)

Som en sødmodig førsteårsstudent begynder du at bemærke, at der foregår mere under hendes meget høflige finer, og hun kæmper med sine egne indre uro. På trods af det faktum, at hendes sociale placering er halveret i forhold til de andre figurer, kunne jeg ikke undgå at investere i at blive en skulder for hende at læne sig op på, hver gang muligheden præsenterede sig og hurtigt blev pakket ind i at forsøge at hjælpe hende. Da jeg begyndte at føle mig hjælpeløs i den virkelige verden, havde agenturet til at hjælpe Kasumi tilbudt mig en følelse af kontrol, og det føltes lige så meningsfuldt som at hjælpe nogen af ​​de andre figurer.

Deltidsskolerådgiver Takuto Maruki er også et andet nyt ansigt, som rollen føles især vigtig. Gennem Persona 5 gennemgår de unge hovedpersoner forskellige slags traumer og får ikke rigtig nogen form for støtte til at håndtere det uden for deres jævnaldrende. I en verden, hvor så mange voksne kun er interesseret i deres egen personlige gevinst, er Maruki som et frisk pust. Han vil virkelig hjælpe de grovt forsømte studerende med at løse deres egne problemer og lytte til, hvad de har at sige. Gennem hele historien lærer du mere om hans egen personlige historie, og selvom han har sine egne motiveringer, føles Maruki som en af ​​de få voksne karakterer, der er på din side. Hans tilstedeværelse giver så meget tryghed og håb, og det var trøstende at se nogen i en autoritetsrolle prøve at hjælpe.

Tag dig god tid

(Billedkredit: Atlus)

At tilbringe min tid med karaktererne var dog ikke den eneste store kilde til komfort. Spillet gennem et kalenderskoleår hver dag hjalp strukturen af ​​Atlus ‘JRPG mig uventet så meget mere denne gang, da min egen virkelighed begyndte at miste sin sædvanlige rutinefølelse. Spillet kræver en, ærligt talt, massiv timer fra dig, men det føles aldrig som om det spilder nogen af ​​dem. Den måde, du vælger at tilbringe din fritid i Persona 5 Royal’s stilfulde verden på er lige så vigtig som enhver tid, du bruger på at infiltrere de fangehulslignende paladser.

Selv at lave ting, som bryggeri kaffe, ser en DVD eller renser gulvet i caféen, du bor over, bidrager til din sociale statistik eller giver ting praktisk brug. Det får alt, hvad du gør, til at føle sig meningsfuldt, og det gav mig en fornemmelse af opfyldelse, som jeg bare ikke kunne få i virkeligheden i betragtning af den aktuelle tilstand af globale anliggender. I en anden forstand hjalp mig friheden til at gå i biografen, spise på en restaurant med en ven eller nyde et shopping-sted i sin virtuelle verden mig med at miste tabet af at kunne have de samme friheder i mit eget liv. Det gav min fritid god form og gendannede en følelse af rutine.

At dykke helt tilbage i Persona 5 var desto mere underholdende takket være den måde, Persona 5 Royal formår at føle både velkendte og nye på samme tid. Den måde, det naturligt introducerer de nye figurer, du møder igennem hele historien, får det til at føles som om de altid var en del af det, men den største overraskelse af alle var netop, hvor trøstende at gå tilbage i metaverse ville vise sig at være.