Mit yndlingsspil i 2023 var Steam Next Fest

Den mest uheldige del af mit job som US Managing Editor på GamesRadar+ er, at jeg faktisk ikke får mulighed for at spille ret mange spil. Der er en masse skriveri, en masse redigering og en masse administrativt arbejde, og det viser sig, at det at lede folk sluger en masse tid. Det betyder, at alt, hvad der nemt kan fremvise seje og spændende titler, er en stor hjælp, og derfor er mit yndlingsspil i 2023 faktisk … Steam Next Fest.

Nej, Steam Next Fest er ikke et enkeltstående spil, men det kunne det lige så godt være, for det kommer ind i mit liv på forudbestemte datoer, før det går ud og kommer ind igen senere. Det minder mig meget om at stå i kø i kulden til en midnatsudgivelse af et videospil, men nu er “køen” mig, der sætter et dusin downloads i kø, mens jeg laver kaffe om morgenen. Det er nemt et længe ventet højdepunkt i måneden, når jeg ved, at det er på vej.

Fuld damp fremad

Noreya: Guldprojektet

(Billedkreditering: Dreamirl)OPEN THE GATE

Baldur's Gate 3

(Billedkreditering: Larian Studios)

Baldur’s Gate 3 er vores Game of the Year, og det ville ikke være muligt uden udviklerens dygtige verdensopbygning: “Den største udfordring er at holde spilleren interesseret.”

Hvis du ikke kender Steam Next Fest, er det (som navnet antyder) en fejring af pc-spil på Valves digitale butik Steam, som normalt kører i en uges tid ad gangen. Det er et relativt nyt tiltag, men der er nu typisk tre om året med en hel masse demoer for kommende spil, livestreams med udviklere og meget mere.

Mens annonceringerne og det generelle salg, der ofte er knyttet til Steam Next Fest, altid er værdsat, er det demoerne, der er mest spændende. Der har historisk set været lidt af et opdagelsesproblem med Steam, da det er vært for et stort antal tidligere udgivne titler ud over en række kommende udgivelser. Det kan være svært at sortere klinten fra hveden, algoritmisk eller på anden måde.

Med et så stort antal tilgængelige demoer er et stort antal mennesker pludselig i stand til rent faktisk at give det store udvalg af titler, der udkommer i fremtiden, en egentlig smagstest. Det er lidt som en slags virtuel spilmesse med forskellige “boder”, der forsøger at få din opmærksomhed, men ved hjælp af genretags og smarte trailere. Det, der ville være en stor menneskemængde på et fysisk sted, er i stedet både folk, jeg stoler på, og Steam selv, der løfter cremen af cremen frem i butikken.

Det næstbedste, faktisk

Den sidste tro

(Billedkredit: Kumi Souls Games)

Når alt dette er sagt, kan det dog være lidt af et stort klovne-Pagliacci-problem. Hvem anbefaler til dem, der anbefaler, ikke? Men det er blevet en uvurderlig del af, hvordan jeg genkender, hvad jeg personligt er spændt på i den nærmeste fremtid, og hver eneste annoncering af den næste Steam Next Fest inspirerer til den samme reaktion, som f.eks. et nyt Halo gjorde tilbage i folkeskolen. Den første i 2024 er sat til at løbe fra den 5. til den 12. februar, og hvis jeg ikke troede, at min chef ville rynke på næsen af det (hej, Sam), er der en klar mulighed for, at jeg ville bede om fri i en uge bare for at spille så mange demoer som muligt.

Efter at have taget mig tid til virkelig at reflektere over det forgangne år, er der selvfølgelig visse individuelle spil, der har talt til mig. Jeg spiller trods alt spil, bare ikke så mange, som jeg måske gerne ville. Baldur’s Gate 3 opslugte mig fuldstændig i en måneds tid, og det gør det måske igen takket være alle de ændringer og opdateringer af livskvaliteten, der er sket siden. Men hvis jeg skal være helt ærlig over for mig selv, kan ingen af disse oplevelser sammenlignes med at opdage, at der var en Steam Next Fest på vej, downloade så mange demoer, som min stakkels computers overbelastede harddisk kunne klare, og spille så meget igennem, som jeg havde lyst til.

Og alligevel ser jeg på en eller anden måde frem til at gøre det hele igen, når den næste kommer. Jeg har lavet denne slags arbejde i 15 år, og hver Steam Next Fest formår at finde mindst en eller to titler, der får mig til at føle mig så begejstret, som jeg nogensinde har været for mediet. Og med det i baghovedet ved jeg ikke, hvilken større ros jeg kan give.

Se en omfattende oversigt over de bedste spil i 2023

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.