Med Banishers: Ghosts of New Eden blander Don’t Not action-RPG-kamp med udfordrende valg i stil med Life Is Strange.

I Banishers: Ghosts of New Eden kalder en stemme på mig. Jeg spiller hovedpersonen Red mac Raith, fortabt og alene i de tidligste timer af Don’t Nods kommende action-RPG. Jeg ved ikke, hvor jeg er, eller hvad der er sket for at bringe mig hertil, men da jeg vandrer gennem et skovområde, hører jeg stemmen igen. “Hvor er du?”, råber Red igen og lyder mere og mere forpint, mens jeg bliver vinket ned ad en sti, der fører ind i en hule. Der er ingen tegn på liv her, bortset fra mig selv, men en mærkelig grøn flamme antænder en lanterne, der hænger fra et træ; som om den vil guide mig.

Da jeg går længere ned ad en klippeskråning, ser jeg den spøgelsesagtige skikkelse af en kvinde, der synes at udstråle den samme grønne farve som den mærkelige ild, jeg så for et øjeblik siden. Det står straks klart, at Red ved, hvem denne kvinde er, ud fra desperationen i hans stemme, mens han forsøger at nå hende. Det er Antea, hans livs kærlighed, og med tanke på hendes spøgelsesagtige form må der være sket noget forfærdeligt. Da jeg befinder mig foran et lille vandfald, begynder ringene på Reds højre hånd – som er dekoreret med mærkelige runer – også at lyse grønt, og pludselig står Antea foran mig.

Det er et følelsesladet øjeblik, hvor Red desperat rækker ud for at gribe begge hendes hænder, næsten som om han jorder hende tilbage til de levendes land. De fortabte elskende er genforenet, men nu hvor Antea er et spøgelse, hænger der spørgsmål i luften mellem dem. Kan de virkelig være sammen igen? Og selv hvis de kan, skal de så i stedet forsøge at finde en måde at hjælpe Antea med endelig at gå bort?

Under min hands-on-session får jeg en smagsprøve på historien, kampene og verdenen i Banishers: Ghost of New Eden. Jeg føler, at jeg kun har kradset i overfladen af actionrollespillet, men ud fra det, jeg har spillet, er det godt til hurtigt at fastslå, at Antea og Reds forhold er kernen i oplevelsen på mere end én måde. Med svære valg, der ser ud til at forme dem som et par, lover spørgsmålet om, hvorvidt de kan eller endda bør være sammen igen, at drive eventyret fremad på interessante måder.

Færdigheder og spøgelser

Banishers: Spøgelser fra New Eden

(Billedkredit: Don’t Nod)

Da jeg træder ind i spillet efter prologen, må jeg vente med at finde ud af, hvad der skete med Red og Antea for at føre dem til dette punkt, men jeg er allerede ret betaget af dynamikken mellem dem. Eftersom Red er en Banisher, der jager spøgelser og hjælper med hjemsøgelser, og Antea nu er et spøgelse, er der allerede en interessant kløft mellem dem, som konstant kæmper mod det dybe bånd. De har også hver deres unikke færdigheder, som spiller ind i en af de mest fremtrædende funktioner i Banishers: Ghosts of New Eden: at spille som begge figurer.

Du kan skifte mellem Red og Antea når som helst under kamp og udforskning og bruge deres færdigheder på skift, når du bevæger dig gennem et sted eller en bestemt mission. Parret deler et færdighedstræ, men de har hver deres unikke sæt af evner, hvilket betyder, at du kan bruge en kombination af de våben, Red har i sit arsenal, og Anteas spøgelseskræfter. Når spøgelsesskikkelser dukker op, begynder en af dem at forsøge at besætte en afdød ulvs krop i nærheden.

Man kan forhindre besættelsen ved at angribe hurtigt, men jeg er bare lidt for langsom, og snart er ulven dækket af striber af spøgelsets lys. For at besejre spøgelsesvæsenet skal du først nedbryde ulvens helbred, så den nærmest forvises fra kroppen, og derefter angribe spøgelset for at slippe af med det for evigt. Som Red beder Antea om at komme ind i kampen, da hendes æteriske form har en slagkraft mod genfærdene.

Banishers: Spøgelser fra New Eden

(Billedkredit: Don’t Nod)

I løbet af min session ser det faktisk ud til, at Antea beder mig om at lade hende hjælpe til flere gange, end det egentlig er nødvendigt, som om hun konstant siger noget i en kamp for at minde mig om, at jeg kan bruge begge figurer under en fjendtlig træfning. På en måde kan jeg godt se, hvorfor man har gjort dette for at få dig til at føle hendes tilstedeværelse, når du kæmper som Red, men jeg synes, det var lidt distraherende til tider.

På Xbox-controlleren kan jeg hurtigt skifte mellem de to figurer ved at trykke på Y, så jeg kan bruge deres færdigheder på en flydende måde. Dualiteten ved at bruge begge figurer fungerer rigtig godt både i og uden for kamp. I et tilfælde begynder Reds Bane-ringe f.eks. at lyse igen, hvilket indikerer, at der er spektralstof i nærheden. Så kan jeg skifte over til Antea, som kan se, hvad der er usynligt for de levende, og fjerne den spøgelsesagtige substans, så der er noget, Red kan interagere med. Til at begynde med har jeg kun basale lette og tunge angreb til dem begge, og Red er kun udstyret med et sværd. Men efterhånden som du gør fremskridt, kan du låse op for nogle unikke bevægelser og kræfter samt opgraderinger til dit udstyr og dine våben ved hjælp af visse ressourcer.

Hjerter og hjemsøgelser

Banishers: Ghosts of New Eden

(Billedkredit: Focus Entertainment)

Som banisher får jeg chancen for at opleve, hvordan det er at være spøgelsesdetektiv ved at efterforske spillets første hjemsøgelsessag. Med Red og Anteas færdigheder kan jeg arbejde på at finde årsagen til et spøgelse og derefter beslutte, hvad jeg skal gøre for at sætte en stopper for det. Det er her, Banishers: Ghosts of New Eden kaster sit første store moralsk tvetydige valg op, som ikke kun påvirker den person, der bliver hjemsøgt, men også Red og Anteas rejse som par. I den første sag hjælper jeg en fyr ved navn Jacob, som jeg møder i en skov, der på mystisk vis er blevet forurenet.

Efter at have talt med ham, afslører han, at han har mistet al tidsfornemmelse og taler om sin forsvundne bedste ven. Red og Antea indser straks, at Jacob hjemsøges af et spøgelse, og jeg går i gang med at lede efter spektrale spor ved hjælp af Anteas forbindelse til den åndelige verden for at finde årsagen til Jacobs forbandelse. Til sidst bliver jeg ført til et åbent område i nærheden af en flod, som er dækket af en tæt tåge, som Red ikke kan se igennem, hvilket betyder, at jeg må skifte over til Antea for at navigere rundt og finde en måde at fjerne tågen på.

RELATEREDE

Stort i 2024: GamesRadar+-eksempel på årets største spil

(Billedkredit: Future)

De must-play videospil i vinteren 2024 til PC, PS5, Xbox Series X og Nintendo Switch

Når jeg finder et rituelt sted på stedet, kan jeg udføre det som Red med de rigtige ressourcer for at se et tidligere ekko af det, der skete her. Fremkaldelser af Jacob og hans ven viser, at de led meget af sult og havde et stort skænderi, der førte til den bedste vens alt for tidlige død. Alene ud fra dette ene tilfælde er det tydeligt, at Ghosts Banishers of New Eden ikke går af vejen for at stille dig over for svære moralske dilemmaer. Har Jacob skylden for sin vens død, eller kan han tilgives, fordi hans sult drev ham til det? Ved afslutningen af casen står jeg nu over for et svært valg for at afslutte den. Skal jeg forvise spøgelset, hjælpe det med at stige fredeligt op eller give Jacob skylden? Den sidste mulighed vil give Jacobs sjæl til Antea, hvilket betyder, at du i bund og grund tager et liv.

Det, der gør det så svært, er, at det at give flest mennesker skylden vil hjælpe med at bringe Antea tilbage og dermed genforene de elskende. Men skal man tage liv for at redde et? Selv hvis man kan argumentere for, at nogle har gjort forfærdelige ting? Ikke ulig Life is Strange brugte jeg meget tid på at overveje, hvad jeg skulle gøre, og da jeg valgte at bestige spøgelset, undrede jeg mig over, hvad det ville betyde for parret senere hen.

Som en stor fan af historiedrevne oplevelser, der er formet af dine valg, har Banishers: Ghosts of New Eden bestemt vakt min interesse. Jeg nyder den måde, hvorpå begge karakterer spiller en integreret rolle i eventyret, og det fungerer effektivt at skifte mellem dem i kamp og efterforskning. Men det er deres forhold og udsigten til, at mine valg former, hvem de er som par, der uden tvivl tiltrækker mig mest. Jeg glæder mig til at se, hvilke andre valg eventyret vil give os, og hvordan historien vil udfolde sig, når det udkommer den 13. februar 2024.

GamesRadar+ udforsker de mest ventede videospil i det nye år med Big in 2024. Vi lancerer nye artikler hver dag i hele januar for at hjælpe dig med at forstå, hvilke nye spil der fortjener at være på din radar.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.