Lego Fortnite er den Animal Crossing-erstatning, jeg aldrig havde forventet, men nu kan jeg ikke lægge det fra mig.

Det tog kun én trailer for Lego Fortnite at overbevise mig om, at jeg skulle downloade Fortnite igen. Bare det at se den første gameplay-trailer til Lego- og Fortnite-udgaven af Minecraft gjorde mig meget interesseret i, hvordan Fortnites smukke kort kunne kombineres med den tilfredsstillende grafik og mekanik fra Lego-spil som Lego Bricktales. Resultatet? Meget mere Animal Crossing, end jeg havde forventet.

Det er nu blevet et dagligt ritual efter arbejde at dykke ned i mit personlige Lego Fortnite-kort og se, hvor mange flere af mine selvsatte mål, jeg kan nå, inden aftenen er omme. Selvom du får lidt vejledning fra minifigurversionen af Cuddle Team Leader om, hvad du skal gøre som det næste, er det mere som Animal Crossing eller Minecraft, fordi du sætter dine egne mål og baner i Lego Fortnite.

Lego Fortnite Landsbyer

(Billedkredit: Epic Games)

I starten handlede det bare om at finde et varmt og tørt sted at sove med en lille kasse i hjørnet til de mange ting, jeg allerede var begyndt at samle på. Men lidt udforskning og bygning senere låste jeg op for muligheden for at bygge en lille bjælkehytte, og pludselig dukkede der andre mennesker op, som gerne ville have deres egen hytte i min lille bosættelse. Genkendelige Fortnite Battle Royale-figurer som Peely eller Beef Boss vraltede ind i lejren i deres søde Lego-former, bad om jobs og gav mig råd om, hvor jeg kunne finde seje ressourcer, ligesom Animal Crossing: New Horizons leverede mine første landsbyboere til et glødende ø-lejrbål og viste mig potentialet i at bo på en ø tilbage i 2020. Det var ret tiltrækkende.

Det er en mursten

Lego Fortnite

(Billedkredit: Epic Games / The Lego Group)

Det viser sig, at ligesom med Animal Crossing er der et slags niveausystem, når det kommer til Lego Fortnite-landsbyboere, hvor nogle ikke kun er sjældnere end andre, men også nogle er bedre end andre til bestemte job som at bygge, lave håndværk eller gå på skattejagt. Det begrænser også, hvor mange landsbyboere du kan tilføje til din bosættelse på én gang, og du skal i stedet arbejde på at forbedre din bys niveau, før du kan begynde at tilføje flere permanente besøgende. Det betyder flere tilføjelser til min landsby, mere skabelse og håndværk og yderligere udforskning, uanset om det er at finde ud af, hvordan man navigerer til varmere og koldere klimaer eller finder huler til specifikke ressourcer.

Det interessante er, at landsbyboerne også fungerer som dine NPC-kolleger, hvis du ikke har lyst til at spille online, hvilket for mig er en kæmpe fordel. Selv om jeg måske kan lokke mine gamle Animal Crossing-venner til på et tidspunkt, vil jeg meget hellere fordrive timerne med at hugge træ og samle marmor til at bygge min næste bolig i fredelig ensomhed, alt imens jeg ved, at en landsbyboer har min ryg, når det kommer til invaderende skeletter eller sultne ulve. De kan også påtage sig jobs på basen, så Lego Fortnite giver dig virkelig mulighed for at opbygge et blomstrende, produktivt samfund på måder, som Animal Crossing ikke kunne.

Lego Fortnite Landsbyer

(Billedkredit: Epic Games)

Det ridser så mange af de specifikke Animal Crossing-lignende gameplay-loops. Det eneste, det ikke helt har endnu, er de daglige ritualer, jeg forbinder med Animal Crossing: New Horizons, som at tjekke butikkerne for nye varer, chatte med landsbyboerne, se efter besøgende eller finde den friske flaskepost, der tilfældigvis skyller op på stranden hver morgen. Det kan meget vel være, fordi jeg stadig er i de tidlige stadier af Lego Fortnite, da det også har det uundgåelige tidlige spil.

Lige siden Nintendo trak stikket til Animal Crossing: New Horizons i 2021, har intet helt fanget min opmærksomhed på samme måde, men Lego Fortnite har et stort potentiale. Det giver stadig ingen mening for mig, at Nintendo ikke udnyttede det, der var et globalt fænomen tilbage i 2020/2021, men hvis nogen har kapaciteten til at fortsætte med at udvikle et sådant spil, er det Epic og Fortnite. Men lige nu vil jeg helt sikkert gerne have offline-support til endnu flere Lego Fortnite-eventyrmuligheder.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.