Jeg var solgt til Final Fantasy 7 Rebirth for 27 år siden

Da Square Enix fremviste Final Fantasy 7 Rebirth ved Sonys seneste State of Play, sprang mit hjerte et slag over. Det så selvfølgelig fantastisk ud, ikke kun fordi det ser ud til, at den seneste del af trilogien vil presse PS5-hardwaren til det yderste, men også fordi det markerede et øjeblik, jeg havde ventet det meste af 30 år på.

Jeg er nemlig sikker på, at spillere i dag, dem, der ikke var med første gang, ser tilbage på det originale Final Fantasy 7 og synes, at det ligner lort. Og de tager ikke fejl, det gør det. Sagen er, at det gjorde det også dengang. Det tre diske lange PS1 JRPG ofrede visuel appel for en grundig og sofistikeret historie (for sin tid), der udforskede temaer om alt fra klimaforandringer til terrorisme, kærlighed og tab og psykisk sygdom. Men prøv at fortælle det til min far, som ikke kunne tro, hvor realistisk Tomb Raider 2 så ud – især i sammenligning med det blokagtige, vægklippende, polygonale ensemble, der deltog i turbaserede kampe understøttet af et chiptune-soundtrack, som jeg bogstaveligt talt tilbragte hundredvis af timer med i mine teenageår.

Så da jeg så den seneste trailer for Final Fantasy 7 Rebirth, følte jeg, at jeg var ankommet.

Den første fantasi

Final Fantasy 7 genfødsel

(Billedkreditering: Square Enix)Stor i 2024

Stort i 2024: GamesRadar+-eksempel på årets største spil

(Billedkreditering: Future)

GamesRadar+ udforsker årets mest ventede videospil med Big in 2024, hvor der kommer nye artikler hver dag i hele januar.

Kortene på bordet: Jeg er stadig ikke færdig med den første del af den planlagte trilogi, Final Fantasy 7 Remake. Det blev lanceret tilbage i 2020, men min oprindelige plan var at vente, til hele trioen var tilgængelig på én gang, og så spille dem alle lige efter hinanden. Men Final Fantasy 7 Rebirth imponerede mig så meget under State of Play-showet i september sidste år, at jeg hentede Remake umiddelbart efter. Jeg har siden nydt min tid inden for Midgars mure (Remake slutter, lige da Cloud og co. forlader byens grænser), men jeg kan ikke vente på det næste.

Ud fra traileren ser det ud til, at vejen forude dækker alt fra den store kanon i Junon Harbour, paraden på den centrale gade i samme kystby, svævebaneturen til Gold Saucer, Cait Sith, Vincent, Zack, Red 13’s hjemby Cosmo Canyon, Bugenhagen, Emerald Weapon og Ruby Weapon, for blot at nævne nogle få ikoniske scener og biroller. Det hele så vidunderligt ud, men endnu bedre for mig var, at det lignede det, jeg altid har drømt om, at Final Fantasy 7 kunne være; et billede, jeg har haft i mit hoved i tre fjerdedele af mit liv. “Ja, men historien er bedre i det her spil,” sagde jeg til min far, mens jeg indrømmede, at Tomb Raider 2 så en million gange bedre ud. Det er ret ironisk, at old school Tomb Raider (inklusive TR2) bliver remasteret i næste måned, blot et par uger før Rebirth lander den 29. februar, hvor de retro-inspirerede stjerner tilsyneladende står på linje.

Final Fantasy 7 Rebirth-skærmbillede

(Billedkredit: Square Enix)

Og hvis vi ser på det bredere landskab for Sony og deres PlayStation-brand, er der en god chance for, at Final Fantasy 7 Rebirth bliver PS5’s største spil i 2024. Rollespillet er helt sikkert hardwarens hovedtitel i år indtil videre – på samme måde som Marvel’s Spider-Man 2 var det sidste år – samtidig med at det også er det næstsidste spil i en travl tidlig periode, der omfatter The Last of Us 2 Remastered (18. januar), Helldivers 2 (8. februar), Pacific Drive (22. februar) og Rise of the Ronin (22. marts).

I slutningen af marts har Sony endnu ikke flere eksklusive PS5-spil på programmet, selvom Phantom Blade 0, Sword of the Sea, Death Stranding 2 og Hideo Kojimas nye projekt OD, Concord, Marathon og Bloober Teams Silent Hill 2-remake alle har foreløbige “TBC”-lanceringsdatoer, hvoraf mange forventes på et eller andet tidspunkt i løbet af de næste 12 måneder. Men selv i forhold til alle disse står Final Fantasy Rebirth som det mest sandsynlige hovednavn med den største tiltrækningskraft på tværs af genre og fandom-interesser. Det er en dråbe i havet, men jeg har en ven, som ikke har spillet et videospil siden Final Fantasy 7 helt tilbage i 1997, og alligevel har han lige købt en PS5 og Remake og planlægger at skyde sig direkte ind i Rebirth, når det lander den 29. februar.

Jeg vil være der lige ved siden af ham, og jeg er sikker på, at der er mange flere frafaldne Final Fantasy 7-spillere, der gør præcis det samme. Der er ikke mange remasters, der har mulighed for at fange publikum på tværs af flere generationer så tydeligt, hvilket jeg synes siger meget om både det originale JRPG fra sidste årtusinde, og hvor godt et stykke arbejde Square Enix gør med sine moderne nyfortolkninger. I skrivende stund lander Final Fantasy Rebirth om 39 dage. Du må hellere begynde at tælle nu.

GamesRadar+ udforsker årets mest ventede videospil med Big in 2024, og der kommer nye artikler hver dag i hele januar.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.