Jeg skabte Shadowhearts perfekte nemesis i Baldur’s Gate 3 – og fik hende til at blive vildt forelsket i mig.

“Lad være med at gøre et stort nummer ud af det, SelÛnite. Vi er måske uenige, men jeg har vigtigere ting at tænke på end dig lige nu.” Shadowheart afviste instinktivt min drow-klerik i mit seneste Baldur’s Gate 3-playthrough, men det styrker kun min beslutning om at vinde hendes hjerte i sidste ende.

Mine samlede Steam-timer har nu passeret de 300, og jeg skammer mig ikke over at sige, at jeg har elsket næsten alle BG3-ledsagere. Normalt giver jeg mig selv til opgave at skabe den perfekte partner til hver af dem – jeg parrede Gale med en sur druide for at holde ham på ret køl, og skabte en moralsk grå stormtroldmand, som Lae’zel og Minthara kunne slås om – men jeg prøver noget andet denne gang. Shadowhearts kærlighed til Lady of Loss gør hende til den perfekte yin til min SelÛne-klerikers yang.

Bitre teologiske argumenter lægger det perfekte fundament for et fjender-til-elskere-epos, og nu midt i 2. akt mener jeg virkelig, at der ikke er nogen bedre måde at bejle til Shadowheart på end med en nemesis, der er skabt til at ødelægge hende.

Gammelt nag, nyt mytteri

Baldur's gate 3 Shadowheart romantik

(Billedkreditering: Larian Studios)Smålige tieflings

Baldur's Gate 3 Mol

(Billedkreditering: Larian Studios)

Det mest udfordrende trofæ i Baldur’s Gate 3 vil give dig alle de gode følelser i kroppen.

Det er ikke nemt at få to gejstlige med modsatrettede overbevisninger til at forelske sig i hinanden. Kvinderne fik en god start, da jeg befriede Shadowheart fra hendes kapsel på nautiloiden, tog hendes parti i forhold til Lae’zel og ikke blandede mig i hendes sager, efter jeg havde set artefaktet. Men da BG3’s goth-kæreste afslører sin Shar-tilbedelse for Lightsoul – ja, jeg tror virkelig på, at modsætninger tiltrækker hinanden – er det sikkert at sige, at det går ned ad bakke.

Vi er lige gået ind i BG3-goblinlejren for at tage os af dens tre ledere, men i stedet for at opsøge præstinde Gut, Dror Ragzlin og drow-kollegaen Minthara, er jeg i verbal krig med en beskidt sharran. “Shar er en vederstyggelighed,” siger Lightsoul ligeud til Shadowheart og får et ondskabsfuldt svar, som jeg helt sikkert fortjener på dette tidspunkt.

Det er næsten for perfekt, at Shadowheart afskyr Lightsouls gudinde så ekstremt, selv efter at være blevet mindet om, at deres guddomme er søstre. Ifølge D&D-lore er de to halvdele af en helhed, hvor Shar repræsenterer mørket og SelÛne lyset, som ikke kan eksistere uden det. Jeg lader emnet ligge indtil videre, men da frøet nu er plantet, læner jeg mig tilbage for at se det blomstre i Shadowhearts sind.

Baldur's gate 3 Shadowheart romance

(Billedkreditering: Larian Studios)

Jeg bruger et enkelt mod til denne Baldur’s Gate 3-run, et der fortæller mig, hvilke dialogmuligheder der vil give mig visse gruppemedlemmers billigelse eller foragt, og jeg sørger for at vælge klogt for at holde Shadowheart glad. Men da jeg er en klerik med et let domæne, som står i modsætning til Shadowhearts trickdomæne, ville det være dumt af mig ikke at vælge alle de klerikspecifikke svar, jeg støder på.

Det ser jeg tydeligst, da jeg falder over SelÛnes skattekiste i uglebjørnens hule. I tidligere gennemspilninger skulle jeg klare et perceptionscheck for at finde og recitere en bøn, men denne gang, hvor jeg spiller som Månejomfruens tjener, åbner kisten sig med det samme. Shadowheart bliver straks vred over det og prøver at overbevise mig om at ødelægge skatten, hvilket udløser endnu en Shar versus SelÛne-slagsmål, som jeg til sidst kommer sejrrigt ud af.

Bortset fra de dystre uoverensstemmelser lykkes det mig på en eller anden måde at holde min anerkendelse så høj hos Shadowheart, at vi kan dele et kys ved tiefling-festen midtvejs i 1. akt. Det er et dristigt skridt fremad i denne langsomt brændende romance, og selvom jeg har oplevet Shadowhearts rejse fire gange, giver den ekstra angst ved at spille en SelÛnite over for hende en helt unik rejse.

Så sikker som natten vil falde

Baldur's gate 3 Shadowheart romance

(Billedkreditering: Larian Studios)

At se Shadowhearts historie udfolde sig gennem en potentiel fjendes øjne tilføjer en helt ny dimension til den.

En af de bedste ting ved at date Shadowheart som en SelÛne-klerk er, hvordan aspekter af hendes historie kommer frem i lyset på overraskende måder.

Normalt ville vi få mere at vide om hendes forældreslægt mere end halvvejs gennem 2. akt, men da Shadowheart fortæller, hvordan hun mødte sin overmoder i skoven som ung pige, kunne min cleric drage en spændende slutning.

Lightsouls indre monolog lægger to og to sammen uden behov for et religionstjek og indser, at dette barndomsminde mere lyder som et selÛnitisk overgangsritual. Hun forklarer, hvordan børn, der er opdraget i troen, bliver sendt ud i skoven for at finde hjem, udelukkende guidet af måneskinnet, og at Shadowhearts situation lyder som et af disse ritualer, der er gået galt. Det viser sig at være sandt; som vi lærer i 3. akt, blev Shadowheart kidnappet af en jaloux Shar for at straffe sine troende SelÛnite-forældre. Men Shar’s præst er naturligvis ikke glad for at få det forslag, hun fik i 1. akt.

Baldur's gate 3 Shadowheart-romance

(Billedkredit: Larian Studios)

Det gør det endnu mere spændende, når jeg, efter at de har indrømmet deres følelser for hinanden, får Lightsoul til at spørge Shadowheart, hvad hendes gudinde mon ville synes om deres forhold. Hun ville vel ikke bifalde, at hun fraterniserede med fjenden? “Åh, det ved jeg ikke,” siger Shadowheart med et ondskabsfuldt grin. “Jeg forestiller mig, at hun ville være glad for at se mig korrumpere dig.”

Som gejstlig i SelÛne har det ligget mig på sinde at udrede den religiøse symbolik i de skyggeforbandede lande. Lys og skygge har brug for hinanden for overhovedet at kunne eksistere, men at se Shadowhearts historie udfolde sig gennem en potentiel fjendes øjne tilføjer en helt ny dimension til den. Det er et eksempel på, hvor mange detaljer udvikleren Larian Studios har lagt i de klassespecifikke dialogmuligheder i Baldur’s Gate 3. Lightsoul startede på mange måder ikke bedre end Shadowheart, da de begge var en smule overivrige i deres blinde tro, men jeg kunne godt tænke mig at se deres hengivenhed over for hinanden opveje deres kærlighed til begge gudinder – hvis Shadowheart vil lade en forkælet SelÛnite få et ord indført, selvfølgelig.

Her er, hvordan jeg fuldstændig overså Lae’zel under min første BG3-gennemspilning og gjorde mig selv til skurken i min egen historie.

Frenk Rodriguez
Frenk Rodriguez
Hej, mit navn er Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en stærk evne til at kommunikere klart og effektivt gennem mit forfatterskab. Jeg har en dyb forståelse af spilindustrien, og jeg holder mig ajour med de nyeste trends og teknologier. Jeg er detaljeorienteret og i stand til præcist at analysere og vurdere spil, og jeg griber mit arbejde an med objektivitet og retfærdighed. Jeg bringer også et kreativt og innovativt perspektiv til min skrivning og analyse, som er med til at gøre mine guider og anmeldelser engagerende og interessante for læserne. Samlet set har disse kvaliteter givet mig mulighed for at blive en pålidelig og pålidelig kilde til information og indsigt inden for spilindustrien.